Πώς είναι να είσαι φοιτητής στην Κύπρο - Ο Chancellor μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του (Βίντεο)

Πώς είναι να είσαι φοιτητής στην Κύπρο - Ο Chancellor μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του (Βίντεο)

Γιατί για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, οι φοιτητές έχουν σημασία

Όταν του πρότειναν να σπουδάσει στην Κύπρο, η πρώτη του αυθόρμητη αντίδραση ήταν «Τι είναι αυτό;». Ψάχνοντας όμως σχετικά, του φάνηκε μια πολύ όμορφη και ευχάριστη χώρα. Κάπως έτσι, ο Chancellor Roark από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκε να σπουδάζει εδώ και όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί στο πλαίσιο του series «Student Matters» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είναι ενθουσιασμένος με την επιλογή του.

Για Γερμανία ξεκίνησε, ή μάλλον καλύτερα εκεί φανταζόταν τον εαυτό του, αλλά αντί σε κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα όπως είχε στα πλάνα του, ο δρόμος τον έβγαλε στην Κύπρο. Διότι εδώ και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, βρήκε τα μαθήματα που έψαχνε στο αντικείμενό του, στη βιολογία και τη μουσική. Άλλωστε, ο χαμογελαστός και ευδιάθετος Chancellor είναι η απόδειξη πως καμιά φορά η μοίρα μάς τα φέρνει καλύτερα απ' ό,τι εμείς σχεδιάζαμε και ότι ακόμη και δύο φαινομενικά αντίθετες σπουδές, μπορούν άνετα να συνδυαστούν μεταξύ τους. 

Φτάνει να υπάρχει θέληση, όρεξη,  σωστές υποδομές και στήριξη, κάτι που όπως σημειώνει ο ίδιος, το έχει βρει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Οι μικρές τάξεις θεωρεί ότι προσφέρουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν πιο προσωπικές σχέσεις ανάμεσα σε φοιτητές και καθηγητές, με τους τελευταίους να είναι σε θέση να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση και σημασία σε κάθε φοιτητή. Παράλληλα, οι φοιτητικές εστίες του UNIC τού παρέχουν την απαιτούμενη ιδιωτικότητα, ενώ η δεκάλεπτη απόσταση από την πανεπιστημιούπολη τού επιτρέπει να ξεκουράζεται μέσα στη μέρα, να φορτίζει τις μπαταρίες του και να επιστρέφει δριμύτερος στα μαθήματα του. 

Ο Chancellor είναι εμφανές από το βίντεο που ακολουθεί πως απολαμβάνει στο έπακρο τη ζωή στην Κύπρο, καθώς του αρέσουν οι φιλικοί και ευγενικοί κάτοικοι, ενώ συνάμα τον συναρπάζει η ιστορία της Λευκωσίας. Δεν κρύβει μάλιστα πως λατρεύει τον γύρο κοτόπουλο και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι μιλάνε τη μητρική του γλώσσα -δηλαδή τα αγγλικά- κάτι που όχι μόνο διευκολύνει την καθημερινότητά του, αλλά τον κάνει να αισθάνεται ακόμη πιο οικεία. Οπότε αν έπρεπε να συνοψίσει την καθημερινότητα του στη χώρα μας, θα ήταν: όμορφη, χαλαρωτική και συναρπαστική νυχτερινή ζωή! 

 

Loader