Στέφανη Γρηγορίου: Η κύπρια που έκανε τον εθελοντισμό προτεραιότητα

Στέφανη Γρηγορίου: Η κύπρια που έκανε τον εθελοντισμό προτεραιότητα

To φιλανθρωπικό της έργο, η απόφαση της να ταξιδέψει στην Γκάντα πριν 11 χρόνια και οι δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη

Την Στέφανη την γνωρίζω αρκετά χρόνια. Πηγαίναμε στα ίδια σχολεία χωρίς ποτέ όμως να έχουμε ιδιαίτερες επαφές. Όταν έμαθα για τα εθελοντικά της ταξίδια στην Αφρική, είπα από μέσα μου «Μπράβο ρε Στέφανη» και ένιωσα απίστευτο θαυμασμό. Γιατί η Στέφανη αφήνει τη ζωή και την άνεση της και ταξιδεύει σε τρίτες χώρες κτίζοντας σχολεία και γεωτρήσεις, σε έναν λαό που δεν είναι τόσο τυχερός όσο εμείς, σε μια χώρα που απλά έτυχε εσύ κι εγώ, να μην γεννηθούμε.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, η Στέφανη Γρηγορίου μίλησε αποκλειστικά στο MyLife για την απόφαση που πήρε πριν 11 χρόνια, να ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Αφρική, τις εμπειρίες της και το έργο που κάνει εκεί εθελοντικά. Και αυτή η συνέντευξη είναι μια καλή ευκαιρία να πω δημόσια το «Μπράβο ρε Στέφανη».

 

Στέφανη, θα ήθελα να πάρουμε τη δική σου ιστορία από την αρχή για να γνωρίσουμε καλύτερα τη φιλανθρωπική σου δράση. Πότε βρέθηκες για πρώτη φορά στην Αφρική και πώς γεννήθηκε αρχικά η ιδέα αυτού του ταξιδιού;  

Έντεκα ακριβώς χρόνια πριν, αφού επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Αφρική τον Ιανουάριο του 2013. Απίστευτο μου φαίνεται τώρα που το ξανασκέφτομαι...Το «σκουλήκι» μπήκε μέσα μου στις σπουδές, όταν με έναν φίλο λέγαμε πόσο θα μας άρεσε να πάμε ένα εθελοντικό ταξίδι στην Αφρική κάποια στιγμή, ξέρεις κάτι σαν όνειρο που δεν περιμένεις να πραγματοποιηθεί ποτέ. Μέσα σε ένα μήνα σκέψης και αναζήτησης, το όνειρο έγινε πράξη και βρεθήκαμε στη Γκάνα για πρώτη φορά! 

1

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης εδώ.

Loader