Στέφανη Νικολάου: Η Κύπρια doula που υπηρετεί τις γυναίκες

Στέφανη Νικολάου: Η Κύπρια doula που υπηρετεί τις γυναίκες

H Στέφανη Νικολάου, αν και σπούδασε Γενετική και Εμβρυολογία, κατάλαβε από πολύ νωρίς πως το κάλεσμά της ήταν να «υπηρετεί» άλλες γυναίκες. Έγινε λοιπόν, Doula, δηλαδή Βοηθός Μητρότητας, καθώς και Ταντρική Θεραπέυτρια. 

Η ίδια μοιράζεται στο πλαίσιο της εκπομπής Woman to Woman, εμπειρίες της από τοκετούς στους οποίους ήταν παρούσα, μιλάει ανάμεσα σε άλλα για τη σημαντικότητα του επαγγέλματός της -το οποίο ακόμη δεν είναι ευρέως γνωστό στην Κύπρο-, εξηγώντας ακριβώς ποιος είναι ο ρόλος της αλλά και πώς μπορεί να βοηθήσει μια έγκυο. 

Εξηγεί πως μπορεί να γίνει ο «αγωγός» μεταξύ του ζευγαριού ή και να πάρει τον υποστηρικτικό ρόλο του «πατέρα» στο μαιευτήριο, όταν αυτός απουσιάζει. 

4345567688
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη με την Στέφανη Νικολάου

Η Στέφανη όμως, διευκρινίζει και τι ακριβώς είναι η ταντρική θεραπεία, τη σύνδεσή της με την κυτταρική μνήμη και τις καταγραφές της, γιατί είναι συχνά μια παρεξηγημένη μέθοδος την οποία πολλοί έχουν συνδεδεμένη με ερωτικές υπηρεσίες. 

Απαντάει στο γιατί η ίδια δεν εργάζεται με άντρες αλλά μόνο με γυναίκες πλέον και δίνει παραδείγματα σε σχέση με «αιτήματα» που δέχθηκε τηλεφωνικώς στο παρελθόν…όπως σεξουαλικό μασάζ όπως της το περιέγραψαν. 

Ακολουθεί ολόκληρο το επεισόδιο που προβλήθηκε από την Digital tv.

Στείλτε μας και τις δικές ιδέες, προτάσεις για φιλοξενούμενους ή ακόμη και τη δική σας ιστορία, στο: [email protected]

Loader