Συνέντευξη: King of Kite - Το φεστιβάλ που απογειώνει το Kitesurfing στην Κύπρο

Συνέντευξη: King of Kite - Το φεστιβάλ που απογειώνει το Kitesurfing στην Κύπρο

2, 3 και 4 Αυγούστου στην παραλία Σοφτάδες στο Κίτι

Το King of Kite - Cyprus Kitesurfing Championship γιορτάζει φέτος την 11η χρονιά του, συνεχίζοντας να ανεβάζει το επίπεδο του kitesurfing στην Κύπρο.

Ο Ηλίας Μαντοβάνης, διοργανωτής του φεστιβάλ, μιλάει στην Avant-Garde λίγες ημέρες πριν την έναρξη του King of Kite (2, 3 και 4 Αυγούστου στην παραλία Σοφτάδες στο Κίτι) για την πορεία του αθλήματος στο νησί, τις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης και τα όνειρά τους για το μέλλον. Ανακαλύψτε πώς το King of Kite έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς για το kitesurfing, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες σε διαγωνιζόμενους και θεατές.

11η χρονιά για το King of Kite - Cyprus Kitesurfing Championship. Πώς πιστεύετε ότι έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη του kitesurfing στην Κύπρο;

Το 2013, το kitesurfing άρχισε να κερδίζει δημοτικότητα στο νησί. Ήταν ένα άθλημα που ήταν ακόμα νέο στο νησί, αλλά μέσω της σχολής μας στο Kahuna Surfhouse, το ενδιαφέρον για το kitesurfing αυξήθηκε σημαντικά. Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε το πρώτο πρωτάθλημα kitesurfing στην Κύπρο και με αυτό να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο των kiteboarders μας σε νέα, υψηλότερα επίπεδα. Θέλαμε να τους δώσουμε έναν στόχο, έναν λόγο ουσιαστικά για να προπονούνται. Η πρόσκληση ενός επαγγελματία kiteboarder σήμαινε ότι λάμβαναν άμεσες συμβουλές και εικόνες για το τι μπορούσαν να επιτύχουν. Και λειτούργησε! Ειδικά με τη συμμετοχή ξένων διαγωνιζόμενων που ανέβαζαν τα επίπεδα ακόμη πιο ψηλά, η αθλητικότητα και η εμμονή με αυτό το άθλημα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας.

1

Θα έχουμε εκπλήξεις στη φετινή διοργάνωση;

Ω ναι! Έχουμε νέες προσθήκες για τους kitesurfers και για τους θεατές... θα πρέπει να έρθετε να τις δείτε! Είναι πραγματικά μια μοναδική υπέροχη εμπειρία για την οικογένεια, για τους φίλους… για όλους. Μια εμπειρία πολύχρωμη, ζωντανή, με υπέροχη μουσική και φαγητό, με ανταγωνισμό στα ύψη.

4

Μιλήστε μας λίγο για την προσθήκη της νέας αγωνιστικής κατηγορίας, του αγώνα wingfoil. Τι ακριβώς θα δούμε;

Το wingfoiling έγινε viral διεθνώς και κερδίζει γρήγορα δημοτικότητα και στην Κύπρο. Διοργανώνουμε τον πρώτο διαγωνισμό Wingfoil στο νησί. Είναι ένα όμορφο άθλημα για να το παρακολουθήσει κανείς ως θεατής - συγκεκριμένα, τα φτερά του Wingfoil μοιάζουν με πεταλούδες που αιωρούνται πάνω από το νερό! Είναι γρήγορο, δυναμικό και έντονο, μια συναρπαστική προσθήκη στο King of Kite και ανυπομονούμε να δούμε και να δείτε τον αγώνα!

5

Σταθερή αξία η παραλία Σοφτάδες στο Κίτι. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της τοποθεσίας για ένα τόσο μεγάλο γεγονός;

Η παραλία Σοφτάδες είναι η μόνη παραλία στην Κύπρο που έχει πιστοποιηθεί από την κυβέρνηση για το kitesurfing. Και είμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε σε αυτό. Έχει την τέλεια κατεύθυνση του ανέμου και τις τέλειες στατιστικές έντασης του ανέμου για το άθλημα του kitesurfing. Ελέγχεται από ειδικούς στο άθλημα για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες ασφαλείας και εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρούμε ένα ελεγχόμενο σύστημα, ώστε οι αρχάριοι, οι εξοικειωμένοι, αλλά και οι προχωρημένοι αναβάτες να απολαμβάνουν το άθλημα άνετα.

Πώς αντιμετωπίζετε την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των θεατών κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ; Ποιες είναι οι κύριες προκλήσεις και πώς τις αντιμετωπίζετε;

Αυτή είναι η 11η χρονιά που διοργανώνουμε το King of Kite και είμαστε σχολαστικοί με τις διαδικασίες ασφαλείας που εφαρμόζονται. Καλύπτουμε τη θάλασσα και την περιοχή του διαγωνισμού και την παραλία και την περιοχή των θεατών. Ολόκληρη η εκδήλωση ελέγχεται και επιβλέπεται από ειδικούς και πιστοποιημένο προσωπικό σε αυτό το συγκεκριμένο άθλημα. Η θάλασσα ελέγχεται με jet ski, βάρκες, ναυαγοσώστες, διασώστες κλπ. Οι θεατές τοποθετούνται για να παρακολουθήσουν στις ασφαλείς ζώνες μακριά από εμπόδια, περιοχές διαγωνισμού κλπ. Υπάρχει παραϊατρικό προσωπικό και ένα ασθενοφόρο επί τόπου ανά πάσα στιγμή. Όλο το προσωπικό εκπαιδεύεται σε συγκεκριμένα σχέδια δράσης για όλα τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν. Έχουμε άλλωστε την εμπειρία η οποία παίζει, επίσης, μεγάλο ρόλο σε αυτό!

5

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το μέλλον;

Θέλουμε απλά να συνεχίσουμε να γινόμαστε μεγαλύτεροι και καλύτεροι - αλλά ο κύριος στόχος είναι να είμαστε στη διεθνή πίστα αγώνων. Το King of Kite να είναι ένας "σταθμός" όπου οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να κερδίζουν πόντους για τα παγκόσμια πρωταθλήματα. Θα το πετύχουμε!

Διοργανωτές Kahuna Surfhouse

Είσοδος δωρεάν.

Platinum Sponsor: British School of Bucharest

Gold Sponsors: HF Markets, G-Shock, Famous Sports, Quiksilver, Robinson Cyprus, BrainRocket, Jeep.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΚΛΙΚ FM, CHOICE FM & Avant Garde. Μέλη του ομίλου DIGITAL TREE.

Wings by Red Bull

Loader