Τίνα Παύλου: «Έχω κατηγορηθεί περί ωμότητας και αυστηρότητας»

Τίνα Παύλου: «Έχω κατηγορηθεί περί ωμότητας και αυστηρότητας»

Για πρώτη φορά φέτος, υπάρχει λίστα αναμονής για την Αγ. Σκέπη

Η Διευθύντρια Προγραμμάτων Θεραπευτικής Κοινότητας Αγ. Σκέπη, Τίνα Παύλου, σε μια διαφωτιστική συζήτηση στο πλαίσιο της εκπομπής «Woman to Woman», αναφορικά με τα ναρκωτικά, τον εθισμό, την απεξάρτηση. 

Μιλάει για ενήλικες και εφήβους που μπαίνουν σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης, για παιδιά κάποιες φορές μικρότερα των 13 ετών που ξεκινούν την χρήση, ακόμη και για μητέρες που πάνε με το παιδί τους αναζητώντας βοήθεια, αφού είναι αμφότεροι εξαρτημένοι. 

Αναφέρεται σε ουσίες που πλέον, είναι πάρα πολύ πιο επικίνδυνες από ότι στο παρελθόν, σε σημείο που δημιουργούν ψυχώσεις οι οποίες οδηγούν σε ακραία βιαιότητα. Ψυχώσεις μάλιστα, που εύκολα μπορούν να γίνουν μη αναστρέψιμες. 

Η κα Παύλου, κάνει λόγο και για τη μεγάλη δυσκολία που έγκειται στην ολοκλήρωση του προγράμματος, λόγω της αυστηρότητας που το διέπει. Ωστόσο, εάν υπάρχει πείσμα, θέληση και αποφασιστικότητα, όχι μόνο μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία αλλά και οι απόφοιτοί του να μην υποτροπιάσουν ποτέ.

Ποιοι είναι οι κυριότεροι παράγοντες που βάσει ερευνών λειτουργούν ως προστατευτικοί έναντι των εξαρτήσεων; Πως διεισδύουν τα ναρκωτικά στα σχολεία;

Γιατί η Αγ. Σκέπη θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως «ανάδοχη» οικογένεια για παιδιά και νέους που απευθύνονται εκεί για απεξάρτηση; Ποιοι είναι πιο δεκτικοί και συνεργάσιμοι κατά την «φοίτησή» τους στο πρόγραμμα;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βρίσκουν απαντήσεις μέσα από τις γνώσεις και εμπειρία της κας Παύλου. 

Ακολουθεί ολόκληρο το επεισόδιο που προβλήθηκε από την Digital tv.

Στείλτε μας και τις δικές ιδέες, προτάσεις για φιλοξενούμενους ή ακόμη και τη δική σας ιστορία, στο: [email protected]

Loader