Τζόζη Χριστοδούλου: «Έχουμε κουραστεί και το λέω πραγματικά. Φτάνει πια»

Τζόζη Χριστοδούλου: «Έχουμε κουραστεί και το λέω πραγματικά. Φτάνει πια»

Η Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών για θέματα Ισότητας των Φύλων, σε μια συνέντευξη που μάλλον...θα συζητηθεί

"Κουραστήκαμε με τη βία, τις γυναικοκτονίες, με την καθημερινή σεξουαλική παρενόχληση. Φτάνει πια!", δηλώνει με έμφαση η κα Χριστοδούλου, η οποία ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών μέσα στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αφορούν στην προώθηση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Η Τζόζη Χριστοδούλου, Ανεξάρτητη Εμπειρογνώμονας σε θέματα Ισότητας των Φύλων και Σύμβουλος Υπουργού Εξωτερικών για θέματα Ισότητας των Φύλων, μιλάει στην εκπομπή “Woman to Woman”, για την κυπριακή κοινωνία που οπισθοδρομεί όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, καθώς και για τις σεξιστικές συμπεριφορές ακόμη και από πολιτικά ή και γενικότερα, πρόσωπα σε θέσεις εξουσίας. 

Χωρίς να «κρύβει λόγια», ασκεί καλοπροαίρετη αλλά αναγκαία κριτική, αποδεικνύοντας εξάλλου αυτό που λέει και η ίδια, πως δηλαδή η θέση της ως Σύμβουλος του Υπ. Εξωτερικών, δεν είναι βιτρίνα. 

Φέρνει παραδείγματα από συμπεριφορές αντρών που συνάντησε, και οι οποίες αποδεικνύουν τις βαθιά πατριαρχικές αντιλήψεις που δεν αφήνουν το περιθώριο να καταρριφθούν με ευκολία τα στερεότυπα τα οποία προσβάλουν τη γυναικεία και ανθρώπινη κατ΄ επέκταση, φύση. Παράλληλα όμως, δεν αγνοεί και το μερίδιο ευθύνης που φέρουμε όλοι ως κοινωνία στη διαιώνιση αυτών των νοοτροπιών, ακόμη και οι ίδιες οι γυναίκες.

Αναφέρεται σε περιπτώσεις ανδρών που θεωρούν την αγορά σεξουαλικών «υπηρεσιών», ανάλογη με την επιλογή προϊόντος κατά την επίσκεψή τους στην υπεραγορά. 

34456788998
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη στην εκπομπή "Woman to Woman".

Η κα Χριστοδούλου, καλούμενη να σχολιάσει λόγια, συμπεριφορές και ενέργειες, ανθρώπων της πολιτικής μας σκηνής, όπως βουλευτές, βουλεύτριες αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν διστάζει να το κάνει, ενώ αναφορά κάνει και σε πρόσφατο περιστατικό με "πρωταγωνιστή", πολυσυζητημένο δικηγόρο.

Παράλληλα και ανάμεσα σε άλλα, η ίδια, μιλάει για το Υπουργείο Εξωτερικών όπου εργάζεται, τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και το πώς εκείνος έχει πλέον «εντρυφήσει» στα θέματα της ισότητας των φύλων. 

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη που παραχωρήθηκε από την κα Τζόζη Χριστοδούλου στην εκπομπή «Woman to Woman» και το Digital tv.

Loader