Για τη Μαρία Κυριάκου η Λεμεσός έχασε την απλότητά της

Για τη Μαρία Κυριάκου η Λεμεσός έχασε την απλότητά της

Αν θα διάλεγε όμως τα αγαπημένα της σημεία στην πόλη, θα ήταν αυτά

Το αγαπημένο μου σημείο στη Λεμεσό ... όσο περνούν τα χρόνια δυσκολεύκουμαι γιατί πλέον η Λεμεσός έγινεν μια πόλη που εν μου πολλοαρέσκει. Έχασε την ομορφκιά της, την απλότητα της. Οπότε τα σημεία που αγαπώ συνδέω τα κυρίως με κτήρια που αγαπώ, με δέντρα τζιαι λουλούδια. 

Ο δρόμος που περπατώ κάθε μέρα με την Γκρέτα, η Ρήγα Φεραίου τζιαι οι παρόδοι της. Έσιει ακόμα σπίθκια που εν ερίξαν κάτω, σπίθκια χτισμένα με την αισθητική του 60, λατρεύω τα. Η διαδρομή μου καθορίζεται που τζίνα τα σπίθκια τζιαι που τα δέντρα τζιαι τις μυρωθκιές. Έχω έναν αγαπημένο δέντρο στη Ρήγα φεραίου που μου θυμίζει γιαπωνέζικο πίνακα, έσιει τζιαι ένα ινδιάνικο γιασεμί λλιο πιο κάτω που μοσκοβολά. Άμαν στρίψεις στις παρόδους μέσα μυρίζει την άνοιξη ανθούς. Την νύχτα ο ο κόσμος κάθεται έξω στις βεράντες με την τηλεόραση αναμμένη. Επίσης σαν κατεβαίνεις προς το round-about του Αγ. Νικόλα φαίνεται λλίο η θάλασσα στο βάθος. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Ενοικιάζεται μονάρι για 340€ στη Λεμεσό*


Πολλά αγαπημένο σημείο εν τζιαι το κτήριο που στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη στον παραλιακό. Τα καλοτζαίρκα μάλιστα, ακριβώς μπροστά εννα έβρεις τον καλύτερο σίταρο στη Λεμεσό!

Ακόμα μια διαδρομή που μου αρέσκει πολλά εν που την οδό Ελευθερίας προς την οδό Αγκύρας. Όταν προχωρήσεις προς τον μιναρέ, αισθάνεσαι πως μεταφέρεσαι σε άλλην εποχή. Ακόμα τζιαι η βλάστηση εν διαφορετική. Νιώθω ότι πάω πίσω στον χρόνο. Παλιά είχα πιο πολλά σημεία που αγαπούσα μες την πόλη, όμως όσο πάει εξαφανίζονται, δυστυχώς ...


ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Η Μυρτώ Κουγιάλη αναρωτιέται ποιο είναι το αγαπημένο της σημείο στη Λευκωσία


 

Loader