"Τρεις ελιές τζιαι μιαν τομάτα": Οι διοργανωτές των τοπικών φεστιβαλ συζητούν για το φεστιβαλικό οικοσύστημα της Κύπρου

"Τρεις ελιές τζιαι μιαν τομάτα": Οι διοργανωτές των τοπικών φεστιβαλ συζητούν για το φεστιβαλικό οικοσύστημα της Κύπρου

Όλα όσα είπαν στο vodcast του Κωνσταντίνου Κυπριανού

Στο δεύτερο επεισόδιο του Vodcast «Τρεις ελιές τζιαι μιάν τομάτα» καλεσμένοι του Κωνσταντίνου Κυπριανού είναι καταξιωμένοι εκπρόσωποι των πιο δημοφιλών τοπικών φεστιβαλ, οι οποίοι συζητούν για τις κρυφές πτυχές των διοργανώσεων που τόσο λατρεύουμε.

Συζητήσεις για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες,τις αντιδράσεις των ντόπιων και τους στόχους των φεστιβάλ ανεξαρτήτως της φύσης τους, από τους Μάριο Ψαρά του Υφυπουργείου Πολιτισμού, τη Χριστίνα Σκαρπάρη του φεστιβάλ Ξαρκής και τον Δημήτρη Παπαϊωάννου του βραβευμένου φεστιβάλ Sync στην Αθήνα.

Οι φιλοξενούμενοι, αλλά και ο παρουσιαστής αφηγούνται ανέκδοτες ιστορίες, με χιούμορ, παρασκήνια με κυνήγια μαγισσών, δημόσια σκάνδαλα και καταχρήσεις εξουσίας, ενώ ταυτόχρονα εξερευνούν αν τα φεστιβάλ της Κύπρου έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο ή αν απλώς τώρα ξεκινούν μια νέα εποχή, χαράσσοντας τον δρόμο για τις μελλοντικές γενιές.

Μια συζήτηση που έχει ως σκοπό να φωτίσει κρυφές πτυχές της φεστιβαλικής κουλτούρας και να αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ διαφόρων κυβερνητικών και πολιτιστικών φορέων. Το επεισόδιο αποτελεί μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων που θα ανοίξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη των φεστιβάλ στην Κύπρο και πέραν αυτής.

Το επεισόδιο γυρίστηκε στο Mola Culture Factory, στα Λεύκαρα. 

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο εδώ μέσω της DigitalTV.

Loader