«Τρεις ελιές τζιαι μιάν τομάτα»: Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές στο να καλλιεργήσουν μια φεστιβαλική κουλτούρα

«Τρεις ελιές τζιαι μιάν τομάτα»: Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές στο να καλλιεργήσουν μια φεστιβαλική κουλτούρα

Όλα όσα είπαν στο vodcast της Avant Garde με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνου Κυπριανού

Στο δεύτερο επεισόδιο του Vodcast «Τρεις ελιές τζιαι μιάν τομάτα» καλεσμένοι του Κωνσταντίνου Κυπριανού είναι καταξιωμένοι εκπρόσωποι των πιο δημοφιλών τοπικών φεστιβαλ, οι οποίοι συζητούν για τις κρυφές πτυχές των διοργανώσεων που τόσο λατρεύουμε.

Οι διοργανωτές των φεστιβάλ έρχονται πολύ συχνά αντιμέτωποι με δυσκολίες που αφορούν την “εκπαίδευση” των φιλοξενούμενων τους, αλλά και την προσπάθεια καλλιέργειας της φεστιβαλικής κουλτούρας του ευρέος κοινού. 

Όλα αυτά συζητούν ο Αλέξανδρος Κληρίδης από το LMF Music Festival και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου του βραβευμένου φεστιβάλ Sync στην Αθήνα, στο επεισόδιο «Φεστιβάλ και Politics» του vodcast «Τρεις ελιές τζιαι μιαν τομάτα».

Οι φιλοξενούμενοι, αλλά και ο παρουσιαστής αφηγούνται ανέκδοτες ιστορίες, με χιούμορ, παρασκήνια με κυνήγια μαγισσών, δημόσια σκάνδαλα και καταχρήσεις εξουσίας, ενώ ταυτόχρονα εξερευνούν αν τα φεστιβάλ της Κύπρου έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο ή αν απλώς τώρα ξεκινούν μια νέα εποχή, χαράσσοντας τον δρόμο για τις μελλοντικές γενιές.

Μια συζήτηση που έχει ως σκοπό να φωτίσει κρυφές πτυχές της φεστιβαλικής κουλτούρας και να αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ διαφόρων κυβερνητικών και πολιτιστικών φορέων. Το επεισόδιο αποτελεί μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων που θα ανοίξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη των φεστιβάλ στην Κύπρο και πέραν αυτής.

Το επεισόδιο γυρίστηκε στο Mola Culture Factory, στα Λεύκαρα. 

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο εδώ μέσω της DigitalTV.

Loader