«Τρεις ελιές τζιαι μιάν τομάταν»: Ο Γάλλος street artist “Seth” μιλά για την τέχνη της τοιχογραφίας και την εξέλιξή της σε graffiti

«Τρεις ελιές τζιαι μιάν τομάταν»: Ο Γάλλος street artist “Seth” μιλά για την τέχνη της τοιχογραφίας και την εξέλιξή της σε graffiti

Έρχεται το νέο επεισόδιο του Vodcast της Avant Garde με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Κυπριανού

Στο τέταρτο επεισόδιο του "Τρεις Ελιές Τζαι Μιαν Τομάταν" ο Κωνσταντίνο Κυπριανού φιλοξενεί τον Seth, έναν παγκοσμίου φήμης Γάλλο street artist, με την αφορμή της νέας του τοιχογραφίας στον Στρόβολο.

Οι ίδιοι συζητούν για την εξέλιξη της τέχνης του γκράφιτι σε street art στο Παρίσι και παγκοσμίως, αλλά και την ανάγκη των ανθρώπων να εκφράζονται μέσω τοιχογραφιών, από τις σπηλιές μέχρι τους δρόμους. Αναλύουν πόσο σημαντικό είναι το πλαίσιο για τον καλλιτέχνη και πώς το περιεχόμενο της τοιχογραφίας στην Κύπρο επηρεάστηκε από την πολιτική κατάσταση.

Ο Julien Malland, γεννημένος στο Παρίσι το 1972, έγινε γνωστός ως Seth τη δεκαετία του '90, όταν άρχισε να ζωγραφίζει στους δρόμους του Παρισιού. Απόφοιτος της National School of Decorative Arts in Paris, είναι πολυτάλαντος καλλιτέχνης και συγγραφέας, με έργα που έχουν εκτεθεί παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης του Μουσείου URBAN NATION το 2017. Μέσα από τα έργα του, που συχνά εστιάζουν στην παιδική ηλικία, ο Seth ταξιδεύει τον κόσμο, συνεργάζεται με τοπικούς καλλιτέχνες και αναδεικνύει τις παραδοσιακές τους πρακτικές, ενσωματώνοντας πολιτιστικά στοιχεία και θέτοντας τα παιδιά ως αγγελιοφόρους των κοινωνικών, πολιτικών και γεωγραφικών του ερευνών.

Η πρόσκληση στο διάσημο καλλιτέχνη SETH είναι μια πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου και της Πρεσβείας της Γαλλίας, με τη συμμετοχή του Δήμου Στροβόλου και της ABR (Alternative Brains Rule).

Loader