Αυτό είναι το απόλυτο platter των γιορτών
Να βγει και κάτι καλό από τα αλλεπάλληλα gatherings με τα σόγια
Για να μην ακούσεις τις μπηχτές της μάνας σου ότι εσύ -πάλι!- πήγες με άδεια χέρια, τη στιγμή που εκείνη μπήκε αξημέρωτα στην κουζίνα, μπορείς φέτος να αναλάβεις να ετοιμάσεις το Χριστουγεννιάτικο platter τυριών και αλλαντικών.
Το έξυπνο twist στην προκειμένη είναι ότι θα το συνδυάσεις με δύο πεντανόστιμα dip, ένα με χούμους και ένα με ταχίνι από παντζάρι.
Υλικά για το Vimto χούμους
- 300 γρ ρεβίθια (φακελάκι)
- 1/3 ποτήρι Vimto
- 3 κ.σ χυμό λεμονιού ΚΕΑΝ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ ταχίνι με στέβια
- 3 κ.σ νερό
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα αλέθετε μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα.
Υλικά για ταχίνι από παντζάρι
- 125 γρ χυμό λεμονιού ΚΕΑΝ
- 250 γρ οργανικό ταχίνι
- 200 γρ παντζάρια στον ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή»
- 100 γρ χλιαρό νερό
- 5 γρ αλάτι
- 5 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
- Αλέθετε το παντζάρια σε ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δέσουν ή τα βάζετε σε ένα μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, για 5 λεπτά.
Υλικά για το platter
- 1 πακέτο crunchy oat cinnamon
- 1 πακέτο 140 γρ μεικτοί ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φιστίκια, κάσιους)
- 1 βαζάκι μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια
- 1 πακέτο soy slices
- 1 πακέτο χαλβά με σοκολάτα υγείας και αμύγδαλα
- 1 πακέτο λούντζα (150γρ)
- 1 πακέτο 300 γρ καπνιστό σαλάμι
- πακέτο 100 γρ χοιρομέρι
- 1 πακέτο 100 γρ φιλέτο γαλοπούλας
- 1 αιγοπρόβειο χαλλούμι Κουρούσιης
- 1 τεμάχιο (230 γρ) φέτες Edam
- 1 πακέτο τυρί Gouda (χαμηλό σε λιπαρά)
- 1 τεμάχιο 250 γρ γραβιέρα Ηπείρου
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μπολάκια τους ξηρούς καρπούς και τη μαρμελάδα
- Σε ένα σανίδι ή πιατέλα, τοποθετείτε στο κέντρο τον χαλβά. Αριστερά και δεξιά, βάζετε τα ντιπ, τους ξηρούς καρπούς και τη μαρμελάδα.
- Αρχίζετε να γεμίζετε την πιατέλα με τα αλλαντικά και τα τυριά. Τα μεγάλα κομμάτια από τα αλλαντικά και τυριά, τα κόβετε στο μέγεθος που επιθυμείτε.
- Συνοδεύετε με κράκερ.
Ακολούθησέ μας στα social media channels του WTF για περισσότερες συνταγές