Παντζαροσαλάτα: Μια κόκκινη υπερδύναμη
Red is the new black...ναι, ακόμη και στο φαγητό!
Έτσι, πολύ εύκολα και απλά, μπορείς να «ρίξεις κόκκινο» στο μεσημέρι ή τη νύχτα σου, αφού μπορείς να απολαύσεις την παντζαροσαλάτα σου όποτε το επιθυμείς. Και όπως κάθε σαλάτα που «σέβεται τον εαυτό της», δε θέλει εξειδικευμένες μαγειρικές γνώσεις ή δεξιότητες.
Υλικά
- 600γρ. παντζάρια Χαλβατζή
- 100γρ. καρύδια Pellito
- 60γρ. γιαούρτι στραγγιστό KriKri
- 2 κουτ. σούπα ξύδι βαλσαμικό
- 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (ή καθόλου αν δεν το επιθυμείς)
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- το υγρό των παντζαριών από τη συσκευασία Χαλβατζή
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβεις τα παντζάρια σε κύβους.
- Σε ένα μπολ, βάζεις το γιαούρτι, τα καρύδια, το λιωμένο σκόρδο, το ζουμί από τα παντζάρια, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύεις τα υλικά καλά με ένα πιρούνι και προσθέτεις αλάτι.
- Προσθέτεις τα παντζάρια-κύβους.
Έξυπνα tips
- Αν αφήσεις τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα, θα ανακατευτούν τα αρώματα και θα γίνει ακόμα καλύτερη.
- Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις λίγο άνηθο για να αρωματίσεις την παντζαροσαλάτα.
Ακολούθησέ μας στα social media channels του WTF για περισσότερες συνταγές