Παντζαροσαλάτα: Μια κόκκινη υπερδύναμη

Παντζαροσαλάτα: Μια κόκκινη υπερδύναμη

Red is the new black...ναι, ακόμη και στο φαγητό!

Προτού αρχίσεις τη γκρίνια ότι εσύ δεν τρως παντζάρια, τα κοκκινογούλια -πολύ μας αρέσει αυτή η πιο σοφιστικέ τους ονομασία- είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Σε περίπτωση που δεν πείστηκες ακόμη, αποτελεί το super food των αθλητών.

Έτσι, πολύ εύκολα και απλά, μπορείς να «ρίξεις κόκκινο» στο μεσημέρι ή τη νύχτα σου, αφού μπορείς να απολαύσεις την παντζαροσαλάτα σου όποτε το επιθυμείς. Και όπως κάθε σαλάτα που «σέβεται τον εαυτό της», δε θέλει εξειδικευμένες μαγειρικές γνώσεις ή δεξιότητες. 

Υλικά 

  • 600γρ. παντζάρια Χαλβατζή
  • 100γρ. καρύδια Pellito  
  • 60γρ. γιαούρτι στραγγιστό KriKri
  • 2 κουτ. σούπα ξύδι βαλσαμικό
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (ή καθόλου αν δεν το επιθυμείς)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • το υγρό των παντζαριών από τη συσκευασία Χαλβατζή
  • αλάτι

Εκτέλεση 

  • Κόβεις τα παντζάρια σε κύβους. 
  •  Σε ένα μπολ, βάζεις το γιαούρτι, τα καρύδια, το λιωμένο σκόρδο, το ζουμί από τα παντζάρια, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύεις τα υλικά καλά με ένα πιρούνι και προσθέτεις αλάτι. 
  • Προσθέτεις τα παντζάρια-κύβους. 

Έξυπνα tips

  • Αν αφήσεις τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα, θα ανακατευτούν τα αρώματα και θα γίνει ακόμα καλύτερη.
  • Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις λίγο άνηθο για να αρωματίσεις την παντζαροσαλάτα.

Ακολούθησέ μας στα social media channels του WTF για περισσότερες συνταγές

Instagram

TikTok

YouTube 

 
 

 

Loader