Altamira Real Estate: «Περιοχή της Εβδομάδας» το Αλεθρικό

Altamira Real Estate: «Περιοχή της Εβδομάδας» το Αλεθρικό

Με ακίνητα από €11.200

Σε τιμές ευκαιρίας διατίθενται οικόπεδα και τεμάχια γης στο πλαίσιο της επιτυχημένης εκστρατείας της Εταιρείας

ξφξφξφξΔυναμικά συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η μεγάλη εκστρατεία της Altamira Real Estate «Περιοχή της Εβδομάδας σε Προσφορά», που σημειώνει σημαντική επιτυχία τους τελευταίους μήνες, με την Εταιρεία να διαθέτει δεκατέσσερα ακίνητα σε τιμές ευκαιρίας στην κοινότητα Αλεθρικού της επαρχίας Λάρνακας.

Αυτή τη φορά, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν οικιστικά οικόπεδα και τεμάχια γης στο Αλεθρικό, σε σημαντικά μειωμένες τιμές μέχρι τις 10 και 17 Νοεμβρίου, μέσα από την ιστοσελίδα της Εταιρείας, www.altamirarealestate.com.cy.

Η επιλογή της κοινότητας του Αλεθρικού δεν είναι τυχαία, δεδομένου και της προνομιακής θέσης του χωριού, καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις επαρχίες και πιο συγκεκριμένα σε απόσταση 15 λεπτών από τη Λάρνακα και 30 λεπτών από την Λευκωσία και την Λεμεσό αντίστοιχα. Άλλωστε, το γεωγραφικό πλεονέκτημα της περιοχής είναι και ο βασικότερος λόγος που προσελκύει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερα νέα ζευγάρια, τα οποία επιλέγουν να ζήσουν εκεί, μακριά από τα αστικά κέντρα, με μειωμένο κόστος. Σήμερα, η κοινότητα αριθμεί γύρω στους 1500 μόνιμους κατοίκους, ενώ διαθέτει δημόσιο νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο. Στην περιοχή παρατηρείται επίσης, έντονη οικιστική ανάπτυξη καθώς αποτελεί πόλο έλξης για Βρετανούς υπηκόους και Κύπριους απόδημους που επιστρέφουν στην Κύπρο για μόνιμη διαμονή. 

φασγσγσ

Τα προνομιούχα ακίνητα που διαθέτει στην περιοχή η Altamira Real Estate, θεωρούνται κατάλληλα τόσο για επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, όσο και για ιδιώτες, με τις τιμές τους να κυμαίνονται μεταξύ €11.200 και €251.000, αρκετά πιο κάτω από την μέση τιμή της περιοχής. Επισημαίνεται πως οι τιμές είναι επιφυλασσόμενες, γεγονός που σημαίνει πως η αρχική τιμή είναι σημαντικά χαμηλότερη από την αγοραία αξία, ενώ για να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε προσφορά, η τιμή που θα υποβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους θα πρέπει να είναι ίση ή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη. Ακολούθως το ακίνητο κατακυρώνεται στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά, ενώ προτάσεις χαμηλότερες από την αναγραφόμενη τιμή απορρίπτονται αυτόματα.    

Τιμές που αρχίζουν από €11.200 

Τα δύο ακίνητα με την χαμηλότερη επιφυλασσόμενη τιμή αφορούν μερίδια γης και συγκεκριμένα το μισό της συνολικής έκτασης. Το πρώτο αφορά 1/2 μερίδιο σε οικιστικό χωράφι, που αναλογεί σε εμβαδόν περί τα 752 τ.μ. και διατίθεται στην αρχική τιμή των €11.200 ενώ το δεύτερο, που πωλείται από €13.000, αφορά επίσης τo 1/2 μερίδιο χωραφιού και αναλογεί σε εμβαδόν περί τα 3.345 τ.μ.. 

Από τα υπόλοιπα που διατίθενται προς πώληση, το ακίνητο με τη χαμηλότερη επιφυλασσόμενη  τιμή αφορά γεωργικό τεμάχιο με εμβαδό γης 10.703 τ.μ. που διαθέτει ακανόνιστο σχήμα και πωλείται στην επιφυλασσόμενη τιμή των €32.000. 

Το δεύτερο αφορά οικιστικό οικόπεδο που βρίσκεται στην τοποθεσία «Βρύσι» και διατίθεται στην επιφυλασσόμενη τιμή των €54.000. Έχει έκταση 1.273 τ.μ. και μακρόστενο, τριγωνικό σχήμα, ενώ εφάπτεται εγγεγραμμένου δρόμου και εμπίπτει εντός της πολεοδομικής ζώνης Η2, με συντελεστή δόμησης 90%.

Ακόμη, με αρχική τιμή τις €75.000, εντοπίζονται δύο οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται κοντά σε όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες και διαθέτουν καλές προσβάσεις τόσο προς το κέντρο της κοινότητας, όσο και προς τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λεμεσού. Το πρώτο έχει έκταση 1.656 τ.μ., και διαθέτει κανονικό σχήμα κα μεγάλη πρόσοψη, ενώ το δεύτερο είναι γωνιακό με έκταση 1.073 τ.μ. και αποτελεί ιδανική επένδυση για επιχειρηματίες ανάπτυξης γης καθώς και για ιδιώτες, δεδομένου πως θεωρείται κατάλληλο για διαχωρισμό οικοπέδων ή/και για ενιαία οικιστική ανάπτυξη. 

Στην ιστοσελίδα της Εταιρείας εντοπίζεται επίσης ένα οικιστικό οικόπεδο έκτασης 739 τ.μ. με τραπέζιο σχήμα, το οποίο διατίθεται στην επιφυλασσόμενη τιμή των €92.000 και βρίσκεται κοντά στον αυτοκινητόδρομο. Παράλληλα, σε περιοχή που αποτελείται κυρίως από κατοικίες και κενά τεμάχια γης, εντοπίζεται οικιστικό οικόπεδο ορθογώνιου σχήματος και έκτασης 3.679 τ.μ. με τιμή πώλησης που αρχίζει από €156.000. 

Επιπρόσθετα, άλλα δύο οικιστικά οικόπεδα που εφάπτονται εγγεγραμμένου δρόμου διατίθενται προς πώληση στις επιφυλασσόμενες τιμές των €198.000 και €251.000 αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, το πρώτο βρίσκεται στην τοποθεσία «Κρεμμός», έχει έκταση 5.649 τ.μ. και μεγάλη πρόσοψη ενώ το δεύτερο έχει έκταση 7.173 τ.μ. 

δξδξδ

Εφαπτόμενα οικόπεδα κατάλληλα για οικιστική ανάπτυξη

Από την εκστρατεία ξεχωρίζουν επίσης και τα εφαπτόμενα οικόπεδα που διατίθενται προς πώληση, καθώς θεωρούνται ιδανικά για οικιστική ανάπτυξη, προσφέροντας μία πλειάδα πλεονεκτημάτων στον αγοραστή. Τα πρώτα δύο, που μπορούν να πωληθούν και ως ενιαία μονάδα, βρίσκονται μόλις 500 μέτρα από την Ρωσική Εκκλησία, σε μία ήσυχη περιοχή με εύκολη πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο. Απέχουν μόλις έξι χιλιόμετρα. από τη θάλασσα, ενώ η συνολική πρόσοψή τους φτάνει τα 40 μέτρα. Θεωρούνται κατάλληλα για ανέγερση πολυτελούς έπαυλης ή/και πέραν των δύο κατοικιών. Το ένα οικόπεδο έχει έκταση 770 τ.μ., και πωλείται στην επιφυλασσόμενη τιμή των €96.000, ενώ το δεύτερο είναι μεγέθους 815 τ.μ. και διατίθεται στην επιφυλασσόμενη  τιμή των €102.000. Συνολικά η τιμή της ενιαίας μονάδας ανέρχεται στις €198.000.

Τα άλλα δύο εφαπτόμενα οικιστικά οικόπεδα, τα οποία επίσης μπορούν να πωληθούν ως ενιαία μονάδα, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον αυτοκινητόδρομο, με την περιοχή τους να χαρακτηρίζεται από ανεξάρτητες και ημιανεξάρτητες κατοικίες, καθώς επίσης και από διαχωρισμούς οικοπέδων. Το ένα οικόπεδο έχει έκταση 5.352 τ.μ. και πωλείται στην επιφυλασσόμενη τιμή των €170.000. Το δεύτερο διατίθεται στην επιφυλασσόμενη τιμή των €322.000 και έχει έκταση 9.767 τ.μ. Αξίζει να σημειωθεί πως ως ενιαίο το ακίνητο εφάπτεται σε υπό εγγραφή δρόμο και πωλείται στην επιφυλασσόμενη τιμή των €510.000.

Γεωργικά τεμάχια με έκταση πέραν των 20.000 τ.μ. 

Στην ιστοσελίδα της Altamira Real Estate ξεχωρίζουν επίσης δύο μεγάλης έκτασης γεωργικά τεμάχια. Το πρώτο έχει μέγεθος 24.750 τ.μ., και επιφυλασσόμενη τιμή τις €90.000, ενώ εντός του τεμαχίου υπάρχουν ελαιόδεντρα και χαρουπιές.  Όσον αφορά το δεύτερο γεωργικό τεμάχιο, διατίθεται και αυτό στην τιμή των €90.000 και η έκτασή του φθάνει τα 35.118 τ.μ., ενώ βρίσκεται γύρω στα τρία χιλιόμετρα από το κέντρο του χωριού.

Υποβολή διαδικτυακών προσφορών – 10 και 17 Νοεμβρίου 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους ηλεκτρονικά στο [email protected] στις 10 καθώς και στις 17 Νοεμβρίου 2020, το αργότερο μέχρι τις 10:00 π.μ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν επίσης να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 8000 8200.

Loader