Ανεβαίνει το επίπεδο ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες

Ανεβαίνει το επίπεδο ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών με τις εταιρείες να επικεντρώνονται σε μεγαλύτερη κάλυψη και ποιοτική εμπειρία για τον καταναλωτή. Οι βραβεύσεις δικτύων από γνωστές εταιρείες δίνουν άλλη διάσταση στην αγορά

Τον Ιούνιο του 2019 η Epic με την απόκτησή της από την Μonaco Telecom υποσχέθηκε στο κοινό «εξαιρετικό δίκτυο και πραγματική οικονομία».

Η φετινή βράβευσή της από την εταιρία αξιολόγησης δικτύων umlaut με την πιστοποίηση «Best Mobile Network in Test», για το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη του τι μπορεί η εταιρεία να προσφέρει.

Η αποφασιστικότητα της Epic για δημιουργία ενός υπερσύγχρονου δικτύου με στόχο πραγματική οικονομία για τους συνδρομητές της ξεκάθαρα, πλέον, τελεσφορεί μιας και η εταιρεία θεωρείται το νούμερο ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με τους κύριους ανταγωνιστές της στην κυπριακή αγορά, η Epic κατέκτησε την πρώτη θέση σε:

 

Coverage Excellence - 4G Broadband focus. Πρόκειται για συγκριτικούς βασικούς δείκτες απόδοσης (ΚΡΙs) που μετρούν το εύρος και ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε αστικές, ημιαστικές και άλλες περιοχές.

Time on Broadband.  Η κατηγορία καταγράφει την εμπειρία του τελικού χρήστη ο οποίος διαθέτει συσκευή και πλάνο 4G και μετρά την καλή ατομική επίδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω του «χρόνου παραμονής» του χρήστη στο δίκτυο 4G.

Fastest Speeds supporting HD (ταχύτητες από 5 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 5 Mbps και άνω.

Ultra-Fastest Speeds supporting UHD Video (ταχύτητες από 20 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 20 Mbps και άνω.

Best OTT Voice Class (απαιτείται latency 100 ms ή λιγότερο). Η κατηγορία μετρά την καλή ατομική επίδοση στη χρήση over-the-top φωνητικών υπηρεσιών, όπως φωνητικές κλήσεις μέσω Skype, WhatsApp και Viber.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην Epic μετά από εκτεταμένη αξιολόγηση των τοπικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας μέσω σειράς αλλεπάλληλων μετρήσεων και ελέγχων ποιότητας που διήρκησαν 24 εβδομάδες. 

Τόσο η μεθοδολογία όσο και τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποιεί η umlaut σχετικά με την απόδοση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας αναγνωρίζονται σε περισσότερες από 120 χώρες ως το de facto πρότυπο του κλάδου. Με έμφαση στην εμπειρία του χρήστη σε κάθε δίκτυο τα αποτελέσματα των ανεξάρτητων μετρήσεων της αξιοποιούνται από πολυάριθμους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς όπως το Vodafone Group, η Deutsche Telecom / T-Mobile (Group), η Swisscom (Switzerland), η Verizon (USA), η EE (ΗΒ) και άλλες.

Η εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι διεθνούς φήμης εταιρείες δεν είναι τυχαία. Τα αποτελέσματα των ερευνών της umlaut βασίζονται στο πλαίσιο κανόνων που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες, έτσι ώστε να παρέχει δίκαιη, διαφανή και ανεξάρτητη αξιολόγηση όλων των δικτύων.

Η umlaut, μέσα από την αξιόπιστη ανεξάρτητη μελέτη της, κατέταξε την Epic στην κορυφή βάζοντας ψηλά τον πήχη του ανταγωνισμού στην εγχώρια τηλεπικοινωνιακή σκηνή.

Δεν θα προκαλέσει σε κανέναν εντύπωση εάν στο άμεσο μέλλον δούμε μεγάλες αλλαγές και πρωτοτυπίες στο σύνολο του κλάδου, αυξημένο ανταγωνισμό και  ραγδαία πρόοδο στην ποιότητα των υπηρεσιών προς όφελος του καταναλωτή.

Σχετικά με την epic

Η epic είναι ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Κύπρο. Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, διαδικτύου και συνδρομητικής τηλεόρασης καθώς και εξειδικευμένες λύσεις ICT για επιχειρήσεις. Παράλληλα, λειτουργεί 18 καταστήματα με προϊόντα τεχνολογίας, accessories και τηλεπικοινωνιακές λύσεις.

Η epic συνδυάζει υπερσύγχρονο δίκτυο και πραγματική οικονομία. To 2019 προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση για ένα νέο, ασύλληπτα γρήγορο δίκτυο με 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με το παρελθόν.

Ανήκει στην Monaco Telecom, πάροχο του Πριγκιπάτου του Μονακό, ενώ αποτελεί μέλος μιας δυναμικής ευρωπαϊκής οικογένειας εταιρειών τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιείται επίσης στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία και την Ιρλανδία.

Loader