Ελληνική Τράπεζα: Νέες ρυθμίσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών

Ελληνική Τράπεζα: Νέες ρυθμίσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών

Αναλήψεις και καταθέσεις αποκλειστικά από τις ATM

Ενισχύει τις προσπάθειες για εκπαίδευση των πελατών της στη χρήση των ψηφιακών καναλιών εξυπηρέτησης

H Ελληνική Τράπεζα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία, αξιολογώντας συνεχώς τα μέτρα που λαμβάνει, και προβαίνει σε ανάλογες ρυθμίσεις. Κορυφαία προτεραιότητα είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, αλλά και η προστασία των πελατών και των μελών του προσωπικού. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, αποφασίστηκε ότι για αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών για ποσά μικρότερα των €500, καθώς και για έκδοση καταστάσεων λογαριασμών, οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας θα πρέπει από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το δίκτυο των 113 ATM νέας γενιάς που διαθέτει.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα επιστράτευσε έμπειρα μέλη του προσωπικού της, τα οποία θα είναι στη διάθεση του κοινού τόσο έξω όσο και μέσα στα καταστήματα παρέχοντας την κατάλληλη καθοδήγηση στις ΑΤΜ και εκπαιδεύοντας τους πελάτες στη χρήση των ψηφιακών καναλιών. Προτεραιότητα θα δίνεται στην εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων και των συνταξιούχων, προκειμένου να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους χωρίς καθυστερήσεις και με ασφάλεια.

Σε δηλώσεις του ο μεταβατικός Ανώτατός Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Φοίβος Στασόπουλος ανέφερε ότι: «Επενδύουμε στην εξοικείωση των πελατών μας με τα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης όπως τις ΑΤΜ και το Online Banking, τόσο για να μειώσουμε στο ελάχιστο τις επαφές σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες αλλά και για γρηγορότερη  εξυπηρέτησή τους. Έχουμε παρατηρήσει ότι οι πελάτες στρέφονται μαζικά προς τη χρήση των εναλλακτικών καναλιών, όπως για παράδειγμα ΑΤΜ, Online Banking και χρήση καρτών για ανέπαφες συναλλαγές. Αυτό μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε την προσπάθεια εκπαίδευσης και  εξοικείωσης των πελατών μας με την τεχνολογία που προσφέρει η Τράπεζα, ώστε να την αξιοποιήσουν προς όφελός τους και να εξυπηρετούνται ταχύτερα και με περισσότερη ασφάλεια οποτεδήποτε και απ’ οπουδήποτε και αν βρίσκονται».  

Επιπρόσθετα, προκειμένου η Ελληνική Τράπεζα να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό και ασφαλέστερο τρόπο τη διευρυμένη βάση των πελατών της εντός των πόλεων, αλλά και σε κοινότητες των επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού, αποφάσισε την επαναλειτουργία έξι καταστημάτων της. Συγκεκριμένα, τίθενται σε λειτουργία τα καταστήματα Ιδαλίου, Λεωφ. Αρχαγγέλου, Γερίου, Αστρομερίτη, Ψημολόφου στη Λευκωσία και Καψάλου στη Λεμεσό. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και στα υπόλοιπα καταστήματα, θα δοθεί έμφαση στην παροχή βοήθειας για εξυπηρέτηση των πελατών μέσω των ATM, καθώς και στην εξοικείωσή τους με τα υπόλοιπα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης της Τράπεζας. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τα νέα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Ελληνική Τράπεζα υπενθύμισε τους πελάτες της ότι μπορούν εύκολα και δωρεάν να αποκτήσουν χρεωστική κάρτα για να κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω των αναβαθμισμένων ΑΤΜ και να αποκτήσουν πρόσβαση στα ψηφιακά κανάλια Hellenic Bank Web Banking και Mobile App, με ένα τηλεφώνημα στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών στο 8000 9999 αλλά και στα καταστήματά της.   

Loader