Εσένα τι σου θυμίζει Χριστούγεννα;

Εσένα τι σου θυμίζει Χριστούγεννα;

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου είναι και πάλι εδώ και δεν είναι τυχαίο που τόσος κόσμος τα λατρεύει! Πόσες χριστουγεννιάτικες ταινίες έχουμε ξαναδεί χωρίς να τις βαρεθούμε και πόσα “All I want for Christmas is you” έχουμε τραγουδήσει δυνατά όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει με τον ίδιο ενθουσιασμό;

Τι είναι αυτό που κάνει όμως τα Χριστούγεννα τόσο ξεχωριστά; Παρόλο που φέτος δεν μπορούμε να τα ζήσουμε ακριβώς όπως θα θέλαμε ή έχουμε συνηθίσει, δεν παύει η σκέψη και μόνο των Χριστουγέννων να φέρνει ένα αβίαστο χαμόγελο, να κρύβει μια ελπίδα. Η αλήθεια είναι πως αυτό που κάνει τα Χριστούγεννα ξεχωριστά είναι οι αναμνήσεις. Αναμνήσεις οικογενειακής θαλπωρής που μας κάνει να νιώθουμε παιδιά, αλλά και μιας γλυκιάς ρουτίνας που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. 

Χριστούγεννα είναι η μυρωδιά από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που ψήνει η μαμά στην κουζίνα. Ο οικογενειακός στολισμός του δέντρου με τα χιλιάδες μπλεγμένα λαμπάκια που ξεμπλέκεις με τις ώρες. Η ανυπομονησία των παιδιών για το κουδούνι στην πόρτα την Παραμονή, που ξέρουν ότι σημαίνει μόνο ένα πράγμα: δώρα!

Το χαρτζιλίκι από τη γιαγιά στο τραπέζι των Χριστουγέννων, όσο κι αν έχεις μεγαλώσει. Η Βασιλόπιτα που περιμένεις πως και πως, όχι τόσο για το φλουρί, όσο για να κόψεις εκείνο το πρώτο μαλακό κομμάτι και να το γευτείς (και φυσικά να τρως την υπόλοιπη πίτα για πρωινό τις επόμενες μέρες). 

Αυτό που κάνει τα Χριστούγεννα τόσο μαγικά τελικά είναι οι κοινές αναμνήσεις, που όταν τις μοιραζόμαστε σε ένα τραπέζι φίλων, ξεσπάμε στα γέλια με το πόσο ίδια τα ζούμε όλοι. Κι αυτό είναι που μας κάνει να αγαπάμε αυτές τις γιορτές τόσο πολύ. Η συλλογική παραδοσιακή διαχρονικότητα τους. 

Αλήθεια, εσένα τι σου θυμίζει Χριστούγεννα; Φέτος ο Μιτσίδης σου ζητάει να μοιραστείς τις δικές σου μοναδικές «κοινές» αναμνήσεις των Χριστουγέννων και να διεκδικήσεις μοναδικά δώρα!

Μπες εδώ για να βρεις τον διαγωνισμό: 

Facebook

Instagram

Καλές γιορτές!

Loader