Χαρίζονται 70.000 λίτρα καθαρού αλκοόλ για την παραγωγή αντισηπτικών

Χαρίζονται 70.000 λίτρα καθαρού αλκοόλ για την παραγωγή αντισηπτικών

Από τον γαλλικό όμιλο παραγωγής αλκοολούχων ποτών Pernod Ricard

Ο γαλλικός όμιλος παραγωγής αλκοολούχων ποτών Pernod Ricard, θέλοντας να προσφέρει στην κοινωνία, ενεργοποιεί τις θυγατρικές εταιρείες του σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να συμβάλουν όλες μαζί στην αντιμετώπιση της έλλειψης αντισηπτικού των χεριών

Παρόλο που όλες οι κυβερνήσεις παγκοσμίως έχουν ενισχύσει τα μέτρα αντιμετώπισης του COVID-19, πολλές υγειονομικές αρχές εξέφρασαν ανησυχίες για ενδεχόμενη έλλειψη βασικών πόρων, συμπεριλαμβανομένου και του αντισηπτικού των χεριών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ricard SAS, παγκοσμίως γνωστή στην αγορά για τη μεγάλη ποικιλία brands που κατέχει στην κατηγορία των οινοπνευματωδών ποτών, όπως Chivas Regal, Absolut, Jameson, Glenlivet, Ballantine’s, Havana Club, Beefeater κ.α, αποφάσισε να δωρίσει 70.000 λίτρα καθαρού αλκοόλ στην εταιρεία Laboratoire Cooper, η οποία κατέχει σημαντική θέση στον τομέα των καθημερινών προϊόντων υγείας και αποτελεί την κορυφαία εταιρεία που προμηθεύει όλα τα φαρμακεία στη Γαλλία με αντισηπτικά των χεριών. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην Cooper να αυξήσει τις παραδόσεις αλκοόλ στα φαρμακεία για την παραγωγή υδροαλκοολικού τζελ, που ισοδυναμεί περίπου με 1,8 εκατομμύρια φιαλίδια των 50 ml, ενώ την ίδια στιγμή δεσμεύτηκε να προσφέρει το αντίστοιχο αριθμό δωρεάς σε διάφορους οργανισμούς υγείας.

Άλλες θυγατρικές εταιρείες της Pernod Ricard σε ολόκληρο τον κόσμο συμβάλλουν επίσης στις τοπικές προσπάθειες που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της πανδημίας και την προσφορά βοήθειας στους συμπολίτες τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στη Σουηδία, Ιρλανδία, Ισπανία και ΗΠΑ, όπου αναπτύσσονται πρωτοβουλίες για την άμεση παραγωγή αντισηπτικού στα εργοστάσιά τους ή προμηθεύοντας τις κοινότητες μέσω των διαθέσιμων αποθεμάτων καθαρού αλκοόλ.

-Στη Σουηδία, το αποστακτήριο της Absolut Vodka προσφέρει οινοπνευματώδη σε μεγάλη κλίμακα, με σκοπό την παραγωγή αντισηπτικού για τη φροντίδα της δημόσιας υγείας.

-Στην Αμερική, ανταποκρινόμενες στην έκκληση της Κυβέρνησης για δράση, η Pernod Ricard (ΗΠΑ), το εργοστάσιο παραγωγής και τα αποστακτήρια στην πολιτεία Αρκάνσας για την εταιρεία Rabbit Hole (Kεντάκι), η Smooth Ambler (Δυτική Βιρτζίνια) και η TX Whiskey (Tέξας) άρχισαν να παράγουν αντισηπτικό των χεριών. 

-Στην Ισπανία και την Ιρλανδία, η Pernod Ricard και η Irish Distillers ανακοίνωσαν ότι θα διαθέσουν τις τεχνικές και παραγωγικές εγκαταστάσεις τους, αλλά και βοήθεια από το ανθρώπινο δυναμικό τους στην υπηρεσία των αρχών για την παραγωγή αντισηπτικού των χεριών.

-Άλλες πρωτοβουλίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με άλλες θυγατρικές εταιρείες -μεταξύ των οποίων είναι και η Βρετανία- και θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Ο Alexandre Ricard, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Pernod Ricard, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όπως οι πολίτες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, έτσι και οι επιχειρήσεις πρέπει να κινητοποιηθούν, όχι μόνο για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των υπαλλήλων τους, αλλά και για να συνεισφέρουν σε συλλογικές προσπάθειες βάσει των δυνατοτήτων τους. Μπορούμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας και τις τοπικές αρχές, προσφέροντας από τους πόρους μας και διαθέτοντας τις εγκαταστάσεις παραγωγής μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους μας που εργάστηκαν σκληρά κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούσαν σε χρόνο ρεκόρ, σε ολόκληρο τον κόσμο».

Επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας όλων των brands της Pernod Ricard στην Κύπρο είναι η εταιρεία Tempo Beverages Cyprus, θυγατρική εταιρεία του εμπορικού κολοσσού Tempo στο Ισραήλ. 

Loader