Κύπρος: Ορισμένα πολυκαταστήματα δεν θα κλείσουν

Κύπρος: Ορισμένα πολυκαταστήματα δεν θα κλείσουν

Θα παραμείνουν ανοιχτά

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας από αύριο Παρασκευή κλείνουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα (malls) όχι όμως και τα μεγάλα πολυκαταστήματα που βρίσκονται εκτός των εμπορικών κέντρων.

Όπως ανακοινώθηκε:

''Επιτρέπεται η λειτουργία του υπόλοιπου λιανικού εμπορίου (πλην των malls), περιλαμβανομένων υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων καθώς και τα μεγάλων καταστημάτων, πέραν των 500 τ.μ., με τήρηση του μέτρου 1 άτομο προς 10 τ.μ. ωφέλιμου χώρου. Τα υπερκαταστήματα, πολυκαταστήματα και μεγάλα καταστήματα πέραν των 500 τ.μ., οφείλουν να διασφαλίζουν έλεγχο στην είσοδο του καταστήματος για τη μη υπέρβαση του μέγιστου αριθμού φυσικής παρουσίας''.

Ως εκ τούτου πολυκαταστήματα όπως JUMBO (πλην όσων είναι σε mall), IKEA (στη Λευκωσία μόνο), Leroy Merlin, ERA (πλην Mall), Super Home Center, Mangas, Homemate, Kleima, Mr Bricolage, Marks & Spencer (πλην Mall), και άλλα μεγάλα πολυκαταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά. Σύμφωνα με την διερεύνηση που έκανε η Offsite και σε επικοινωνία με τα εν λόγω καταστήματα,   συνεχίζουν την λειτουργία τους τηρώντας την οδηγία για  τήρηση του μέτρου 1 άτομο προς 10 τ.μ. ωφέλιμου χώρου.

Απογοήτευση στην ΟΕΒ για κλείσιμο εμπορικών κέντρων

Απογοήτευση επικρατεί στην ΟΕΒ με τα νέα περιοριστικά μέτρα που έβαλαν «λουκέτο» στα malls και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι έστω και εάν παραμένουν ανοικτά κάποια μεγάλα πολυκαταστήματα αυτό δεν «χρυσώνει το χάπι» αφού σύμφωνα με τη διευθύντρια εργασιακών σχέσεων της ΟΕΒ Λένα Παναγιώτου θα έπρεπε να μείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα ανοικτά.

Loader