Ο νέος «Σκορπιός» του Dmitry Rybolovlev

Ο νέος «Σκορπιός» του Dmitry Rybolovlev

Ένα από τα γρηγορότερα αγωνιστικά ιστιοπλοϊκά σκάφη στον κόσμο το νέο απόκτημα του Ρώσου μεγιστάνα.

«Πιθανότατα κανένα άλλο άθλημα δε σου δίνει μια τέτοια αίσθηση ελευθερίας και συναισθηματική έξαψη», είχε δηλώσει ο Ρώσος μεγιστάνας Dmitry Rybolovlev το 2019 στο περιοδικό «Nautor’s Swan» για την ιστιοπλοΐα, προσθέτοντας: «Εδώ, όπως και στις επιχειρήσεις, πρέπει να μπορείς να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις».

Ο Ρώσος κροίσος μετά την επένδυση των 165 εκατ. ευρώ στο νησί Σκορπιός, προχώρησε στη ναυπήγηση του «Skorpios», ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους με μήκος 43 μέτρα και ταχύτητα άνω των 15 κόμβων.

Τέσσερα περίπου χρόνια προτού συναντήσει τον πρόεδρο του Nautor Swan Group, Leonardo Ferragamo και τον σχεδιαστή σκαφών Juan Kouyoumdjian, o Rybolovlev πήρε την απόφαση να πρωταγωνιστεί στο άθλημα που τον κάνει να νιώθει την απόλυτη ελευθερία. Παρά τις διακρίσεις και τα κύπελλα που έχει κατακτήσει μέχρι τώρα, για να το κατορθώσει έπρεπε να δαπανήσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, προκειμένου να ναυπηγήσει το «γρηγορότερο αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος», όπως χαρακτηρίζεται πλέον το «Skorpios».

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία του Ρώσου κροίσου ανέρχεται σε 10,9 δισ. δολάρια.

Έτσι, το να ξοδέψει 20 εκατ. δολάρια για το νέο αγωνιστικό σκάφος που θα τον φέρει στην κορυφή των πρωταθλημάτων ιστιοπλοΐας δεν ήταν μια τυχαία απόφαση. Το νέο σκάφος κατασκευάστηκε από ειδικό ιταλικό άνθρακα, τιτάνιο και αλουμίνιο.

gsggsgs

Διαθέτει δύο πηδάλια, ενώ η κλίση του σκελετού κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί το βάρος του, βελτιώνοντας τις επιδόσεις στο νερό.

Τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν έως ότου το φινλανδικό ναυπηγείο της Nautor ClubSwan, να παραδώσει το νέο «Skorpios» στον Rybolovlev. Με μήκος 43 μέτρων και ταχύτητα άνω των 15 κόμβων, κατατάσσεται μεταξύ των γρηγορότερων ιστιοπλοϊκών του κόσμου.

Οι ονομαστικές επιδόσεις του σκάφους μένει βέβαια να αποδειχτούν και στην πράξη τον ερχόμενο Αύγουστο, όταν ο Rybolovlev και η ομάδα του θα συμμετάσχουν στον υπεράκτιο αγώνα Rolex Fastnet Race, που θα ξεκινήσει στις 8 Αυγούστου από το Cowes της Αγγλίας και με ενδιάμεσο σταθμό το Fastnet Rock της Ισλανδίας, θα καταλήξει στις 13 Αυγούστου στο Cherbourg της Γαλλίας.

O Ρώσος μεγιστάνας εκπαιδεύεται συνεχώς με σκληρές προπονήσεις για να καταφέρει να συνεχίσει τις επιτυχημένες εμφανίσεις. Αν και ο ίδιος κρατά το πηδάλιο, η βοήθεια που λαμβάνει είναι σημαντική. Στο
πλευρό του βρίσκεται ο κυβερνήτης της ομάδας, ο Ισπανός πρώην πρωταθλητής Ολυμπιακών Αγώνων
Fernando Echavarria.

Rybolovlev και Echavarria οδήγησαν την ομάδα σε σημαντικές διακρίσεις. Πέρυσι κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Scarlino της Ιταλίας και έγιναν η πρώτη ομάδα ιστιοπλοϊκών αγώνων που κερδίζει μετάλλια σε δύο συνεχόμενα χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ClubSwan 50.

Πηγή: Bloomberg

Loader