Ώθηση στην ύπαιθρο δίνει το νέο Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης

Ώθηση στην ύπαιθρο δίνει το νέο Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης

Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων και μεγάλες ευκαιρίες για αγορά ακινήτων συνθέτουν το σκηνικό της εγχώριας κτηματαγοράς

180 επιλεγμένα ακίνητα διαθέτει η Altamira Real Estate σε κοινότητες που εμπίπτουν στο Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών.

Ιδιαίτερα αυξημένο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον των Κυπρίων για το αναθεωρημένο Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών που ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών, παρέχοντας τη δυνατότητα για οικονομική ενίσχυση ύψους μέχρι και €55.000.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Brief, κατά τον μήνα Μάρτιο υποβλήθηκαν συνολικά 27 αιτήσεις για χορηγία στέγασης σε ορεινές περιοχές ενώ πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ διατέθηκε σε ένα μόλις μήνα σε ενδιαφερόμενους, τόσο στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών όσο και του Σχεδίου Αναζωογόνησης Συγκριμένων Περιοχών της Υπαίθρου. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί εντός των επόμενων μηνών. 

Όσον αφορά το Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών, υπενθυμίζεται ότι σε αυτό εμπίπτουν συνολικά 258 κοινότητες και περιοχές σε ολόκληρη την Κύπρο και έχει ως βασικό σκοπό του, την καταπολέμηση της αστυφιλίας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο καθώς και την προσέλκυση νέων κατοίκων, μέσω της αύξησης ενδιαφέροντος.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχεται σε όσους ενδιαφέρονται να αφήσουν πίσω τους τα αστικά κέντρα και να κατοικήσουν μόνιμα στις περιοχές αυτές, η δυνατότητα να διεκδικήσουν οικονομική ενίσχυση, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων. Ειδικότερα, το ανώτατο όριο οικονομικής ενίσχυσης έχει ως εξής: Μονήρες άτομο μέχρι €20.000, ζευγάρια μέχρι €30.000, νεαρά ζευγάρια (μέχρι 40 ετών και οι δύο) μέχρι €45.000, οικογένεια με τέκνα (περιλαμβανομένης μονογονεϊκής οικογένειας) μέχρι €35.000, νεαρή οικογένεια με τέκνα μέχρι €50.000, πολύτεκνοι (τέσσερα και άνω τέκνα) μέχρι €55.000, άτομα με αναπηρία πρόσθετο ποσό μέχρι €10.000 για κατασκευές και πρόσθετο ποσό μέχρι €15.000 για ειδικές κατασκευές που σχετίζονται με θέματα ασφάλειας και επαρκούς στήριξης της κατοικίας λόγω μορφολογίας ή/και κλίσης του εδάφους. 

sdfgsg

Altamira Real Estate: 180 επιλεγμένα ακίνητα σε περιοχές του Σχεδίου 

Με γνώμονα να δώσει επιπλέον ώθηση σε όσους αναζητούν την κατάλληλη ευκαιρία για αγορά οικοπέδου ή χωραφιού στην ύπαιθρο και λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς αυτή την περίοδο, η Altamira Real Estate εγκαινίασε μία νέα μεγάλη εκστρατεία, διαθέτοντας προς πώληση οικόπεδα και χωράφια σε περιοχές που εμπίπτουν στο αναθεωρημένο Στεγαστικό Σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, επιλέγοντας μέσα από τη μεγάλη γκάμα ακινήτων που περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιό της, η Εταιρεία επέλεξε 180 οικόπεδα και χωράφια σε 73 περιοχές, με τις επιφυλασσόμενες τιμές τους να ξεκινούν από μόλις €4.500 και να φθάνουν μέχρι και τις €161.000. Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται σε ορεινές, ακριτικές και μειονεκτικές κοινότητες σε ολόκληρη την Κύπρο.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Altamira Real Estate, www.altamirarealestate.com.cy, το ακίνητο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και οικονομικές τους δυνατότητες, επιλέγοντας συγκεκριμένα κριτήρια. Παράλληλα, έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών καθώς και σε πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 

Πρώτο άνοιγμα προσφορών στις 20 Απριλίου

Σύμφωνα με την Altamira Real Estate, το πρώτο άνοιγμα προσφορών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 με δικαίωμα υποβολής μέχρι και τις 10 το πρωί. Ακολούθως και για τις επόμενες βδομάδες, θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία, μέχρι την ολοκλήρωση της εκστρατείας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους όρους της εκστρατείας, οι αναγραφόμενες τιμές των οικοπέδων είναι επιφυλασσόμενες, επομένως οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το ακίνητο της επιλογής τους υποβάλλοντας προσφορές που αρχίζουν πάνω από την αναγραφόμενη τιμή. Επισημαίνεται πως μόνο προσφορές πάνω από την αναγραφόμενη τιμή θα γίνονται αποδεκτές ενώ χαμηλότερες προσφορές θα απορρίπτονται αυτόματα. Το ακίνητο θα κατακυρωθεί στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις προσφορές τους. 

afafa

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Altamira Real Estate ή να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο της Εταιρείας στο 8000 8200.

Loader