Πέντε δροσιστικές συνταγές ποτών για το σπίτι

Πέντε δροσιστικές συνταγές ποτών για το σπίτι

Βασισμένες στα αυθεντικά ελληνικά Premium Mixers & Soda Beverages THREE CENTS

Τα προϊόντα THREE CENTS παράγονται στην Ελλάδα, από 100% φυσικές πρώτες ύλες, χωρίς συντηρητικά, τεχνικές χρωστικές ή τεχνητά αρώματα

Οι απολαυστικές, δροσιστικές και ξεδιψαστικές φυσαλίδες που βρίσκουμε στα ανθρακούχα Premium Mixers & Sodas Beverages, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Η ύπαρξη τους οφείλεται στην ανθρώπινη δημιουργικότητα και στην εκ φύσεως ανάγκη για εξερεύνηση του άγνωστου. Η τάση αυτή, οδήγησε τον Άγγλο επιστήμονα Τζόσεφ Πρίσλεϊ, να τοποθετήσει ένα μπολ με νερό πάνω από μια δεξαμενή μπύρας σε ένα ζυθοποιείο στο Leeds, όπου και πρόσθεσε θειικό οξύ πάνω σε κιμωλία. Η χημική αντίδραση που δημιουργήθηκε πάνω από τη δεξαμενή, προκάλεσε τον «εμβολιασμό» του νερού με διοξείδιο του άνθρακα.

Η ανακάλυψη αυτή, οδήγησε σε μία «έκρηξη» δημιουργικής εξερεύνησης, νέων πειραματισμών και κοσμικών επαναστάσεων, ειδικά στην Αμερική τη δεκαετία του 20, όπου η σόδα και τα αναψυκτικά «άνθησαν» λόγω της ποτοαπαγόρευσης. Είναι από αυτή την ιστορική εξέλιξη στην Αμερική που πήραν έμπνευση τρείς επαγγελματίες bartenders και ένας επιχειρηματίας από την Ελλάδα, δημιουργώντας το 2014 τα THREE CENTS, μια φανταστική σειρά με δέκα Premium Mixers & Soda Beverages.

Οι Γιώργος Μπάγκος, Δημήτρης Νταφόπουλος, Γιώργο Τσιρίκος και Βασίλης Καλαντζής, κατάφεραν να κτίσουν σε σχετικά μικρό διάστημα, ίσως τα πιο απολαυστικά premium αναψυκτικα που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Τα προϊόντα THREE CENTS, παράγονται στην Ελλάδα, από 100% φυσικές πρώτες ύλες, χωρίς συντηρητικά, τεχνικές χρωστικές ή τεχνητά αρώματα. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας THREE CENTS περιλαμβάνει 10 γευστικά Premium Mixers & Soda Beverages  που συνοδεύουν τα ποτά μας ή που μπορούν καταναλωθούν και από μόνα τους σαν αναψυκτικά. 

Συγκεκριμένα, τα αναψυκτικά της σειράς THREE CENTS αποτελούνται από το Pink Grapefruit Soda που περιλαμβάνει φρέσκα εκχυλίσματα από ροζ γκρέιπφρουτ, το Cherry Soda με φρουτώδης νότες από άγριο κεράσι, το Mandarin & Bergamot Soda με αρωματικά περγαμόντο και μανταρίνια και το Sparkling Lemonade Soda με απολαυστικές γεύσεις από λεμόνια της Μεσογείου. To Τwo Cents Plain είναι το ανθρακούχο νερό που λειτουργεί ως βάση για όλα τα προϊόντα THREE CENTS, ενώ το λαχταριστό Ginger Beer, είναι φτιαγμένο spices και πικάντικο Ginger, καλλιεργημένο στην Ινδία.  

Τέλος, η σειρά ολοκληρώνεται με τέσσερα φανταστικά Tonics, το ελαφρύ Tonic Water, το Dry Tonic χωρίς ζάχαρη που συνδυάζει υψηλής ποιότητας φυσική κινίνη με αρώματα από λεμόνι, εσπεριδοειδή και βότανα, το Aegean Tonic, ίσως το πιο δροσιστικό tonic της αγοράς που κατάφερε να «μιμηθεί» τη φρεσκάδα της Μεσογείου με φυσική κινίνη, βασιλικό, αγγούρι και φυσικά βότανα, και τέλος το Lemon Tonic, φτιαγμένο από τρείς ποικιλίες ελληνικών λεμονιών. 

Η «χημεία» πίσω από τα προιόντα THREE CENTS βρίσκεται στο διοξείδιο του άνθρακα, το υπαίτιο συστατικό για τις συναρπαστικές φυσσαλιδες που βλέπουμε στο ποτήρι μας. Αυτές οι φυσσαλιδες βοηθούν στο να αναδείξουν όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά του cocktail. Επίσης, το έντονο ανθρακικό των προϊόντων THREE CENTS, βοηθά στον να μπορούμε να απολαύσουμε τα δροσιστικά αναψυκτικά και από μόνα τους. 

Η βάση των αναψυκτικών THREE CENTS, είναι το φυσικό μεταλλικό νερό από πηγή της περιοχής Ροδοδάφνης Αιγίου, που ενισχύεται με υψηλής ποιότητας διοξείδιο του άνθρακα και εκλεκτά φυσικά στοιχεία που ορίζουν την γευστική ταυτότητα.

Τα THREE CENTS Premium Mixes & Sodas Beverages, χρησιμοποιούν μαεστρικά το στοιχείο την ανθράκωσης και την αρμονική εισαγωγή των γεύσεων, κάνοντάς τα να ξεχωρίζουν από άλλα συνήθη ανθρακούχα προϊόντα. Όταν αναμειγνύονται για να φτιαχτούν τα αγαπημένα μας Long drinks και cocktails, το αποτέλεσμα είναι  μαγικό! 

Και επειδή όλα τα καλά πράγματα στη ζωή πρέπει να μοιράζονται, ψάξαμε, βρήκαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας πέντε δροσιστικές συνταγές που μπορεί οποιοσδήποτε να φτιάξει στο σπίτι.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν. 

Do it yourself – Pink Grapefruit Vodka

Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο

60ml Absolut Vodka

Προσθέτουμε THREE CENTS Pink Grapefruit Soda

1 φέτα pink grapefruit

Ανακατεύουμε

Do it yourself – Whisky Tonic

Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο

50ml Ballantine’s Whisky

1 φέτα λεμόνι

Προσθέτουμε THREE CENTS Aegean Tonic

Ανακατεύουμε

Γαρνιτούρα φρέσκου βασιλικού

Do it yourself – Mojito

60ml Havana Club 3 Anos

15 ml χυμό Lime 

15ml σιρόπι ζάχαρης

Δυόσμο

Προσθέτουμε πάγο

Προσθέτουμε TWO CENTS Plain 

Ανακατεύουμε

Γαρνιτούρα δυόσμου

Do it yourself – Ginger & Lime

60ml Jameson Irish Whiskey

20 ml χυμό Lime 

15ml σιρόπι ζάχαρης

Προσθέτουμε πάγο

Προσθέτουμε THREE CENTS Ginger Beer

Λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού

Ανακατεύουμε

Γαρνιτούρα δυόσμου

Do it yourself – Gin & Tonic

Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο

50ml Beefeater gin

 Προσθέτουμε THREE CENTS Tonic Water

1 φέτα λεμόνι

1 φέτα πορτοκάλι 

Ανακατεύουμε

Την αποκλειστική πώληση και διανομή των προϊόντων THREE CENTS στην Κύπρο ανέλαβε από τον περασμένο Φεβρουάριο η Tempo Beverages Cyprus Ltd, από τους κορυφαίους διανομείς ποτών στο νησί. Με τη συμφωνία αυτή, η Tempo Beverages Cyprus Ltd, εμπλούτισε το ήδη εντυπωσιακό και ποικιλόμορφο χαρτοφυλάκιο της που περιλαμβάνει καταξιωμένα ποτά ευρείας διανομής όπως αυτά της Pernod Ricard (Absolut, Chivas Regal, Jameson, Ballantine’s, Glenlivet, Havana Club, και Beefeater London Dry Gin) και Beluga, μπύρες του Ομίλου HEINEKEN (Heineken, Alfa, Srongbow, Sol), την μπύρα Paulaner, νερά του ομίλου SAN BENEDETTO και τοπικά κρασιά (Καμαντέρενα, Άης Αμπέλης) αλλά και ένα μεγάλο εύρος από διεθνή κρασιά. 

Loader