Το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ενισχύει τη δυναμική του παρουσία στην Κύπρο, μεταφέροντας και στη Μεγαλόνησο την κορυφαία ποιότητα υπηρεσιών που εδώ και 4 δεκαετίες παρέχει στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εγκαινίασε τον περασμένο Σεπτέμβριο το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο. Πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο οι επισκέπτες μπορούν ταυτόχρονα να υποβληθούν σε εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, με τη χρήση του πλέον σύγχρονου και πρωτοποριακού εξοπλισμού. 

Το μεγάλο βήμα για την παρουσία του Ομίλου στην Κύπρο έγινε το 2017 όταν επιλέχθηκε, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, για να δημιουργήσει, εξοπλίσει, στελεχώσει και λειτουργήσει το κλινικό εργαστήριο του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, σε συνεργασία με το Χημείο Γιαννουκά, το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του οποίου και εξαγόρασε στα τέλη του ίδιου έτους. 

Η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου στην Κύπρο συνεχίστηκε το 2018 με την πλήρη εξαγορά του Διαγνωστικού Κέντρου Άλφα ΕΥΡΕΣΙΣ. 

Σήμερα, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1981 από τον Ευάγγελο Σπανό έχει παρουσία παγκύπρια και συνεχίζει δυναμικά να επενδύει σε νέες τεχνολογίες, καινοτομία, υπηρεσίες και ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα μας.

«Από την ίδρυση της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ, το όραμα του ιδρυτή του Ομίλου, Ευάγγελου Σπανού υπήρξε η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με καινοτόμα εργαλεία, εύκολα προσβάσιμα σε όλους και με κύριο στόχο πάντα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Μέχρι και σήμερα όλοι στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αγωνιζόμαστε καθημερινά για το ίδιο πάντα όραμα.

Η ανάπτυξη του Ομίλου στην Κύπρο στοχεύει στη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους Κύπριους πολίτες. Η επένδυση του Ομίλου στην Κύπρο ήταν και μια πρώτη μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στο ΓεΣΥ, προτού καν αυτό ξεκινήσει, καθώς ο Όμιλος στήριξε το μεγαλεπήβολο αυτό εγχείρημα, συμμετέχοντας από την πρώτη στιγμή με όλο το φάσμα των υπηρεσιών του, χωρίς καμία εξαίρεση», δηλώνει στην ιστοσελίδα μας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ κ. Γεώργιος Σπανός.

Όπως προσθέτει, η παρουσία του Ομίλου στην Κύπρο αντιστοιχεί μέχρι σήμερα σε επενδύσεις άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ, σε αξιοσημείωτη αύξηση της προσφοράς εξειδικευμένων θέσεων εργασίας και σε  συνεισφορά άνω των 1,7εκατ. ευρώ στην εξυγίανση του προϋπολογισμού του ΓΕΣΥ, μέσω του σημαντικού όγκου εξετάσεων που υλοποιεί με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή αποζημίωσης. Με αυτό τον τρόπο, επισημαίνει ο κ. Σπανός, ο Όμιλος συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, τους οποίους το Σύστημα Υγείας μπορεί να αξιοποιήσει για την περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη του τομέα της Υγείας

Πρωτοπορία με Πολυδύναμο

Στην κορυφή της κυπριακής επένδυσης του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ βρίσκεται σήμερα το Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο που άνοιξε τις πύλες του μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτήριο στην είσοδο της Λευκωσίας, επί της λεωφόρου Λεμεσού 100, φιλοδοξώντας να αλλάξει το τοπίο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Παρά τις διαρκείς οικονομικές και κοινωνικές μεταβολές, ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας, ο Όμιλος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει με τους σχεδιασμούς για ανάπτυξη στη χώρα μας.

Στο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο, σε ένα μοντέρνο χώρο τριών επιπέδων, παρέχονται υπηρεσίες τόσο Κλινικού Εργαστηρίου όσο και Ακτινοδιάγνωσης των Χημείου Γιαννουκά και ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ αντίστοιχα. Στον ίδιο χώρο έχει εγκατασταθεί και ο πρώτος παγκύπρια και μόλις τρίτος στην Ευρώπη υπερσύγχρονος Μαγνητικός Τομογράφος 3 Tesla με τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος προσφέρει νέες δυνατότητες υλοποίησης ειδικών εξετάσεων, εξαιρετικά λεπτομερή απεικόνιση και αυξημένες δυνατότητες συγκριτικής διάγνωσης μέσω της σύνδεσης με διεθνείς βάσεις δεδομένων. Ο MRI 3T με AI διακρίνεται επίσης για την ευρύχωρη καμπίνα του, το χαμηλό επίπεδο θορύβου, αλλά και τον συντομότερο χρόνο εξέτασης, που καθιστούν την συχνά αγχωτική διαδικασία της εξέτασης ευκολότερη για κάθε εξεταζόμενο.

Στο Κέντρο λειτουργεί ψηφιακός μαστογράφος, μηχάνημα DEXA για τη μέτρηση της οστικής πυκνότητας με ειδικό λογισμικό λιπομέτρησης, 2 νέοι υπέρηχοι (U/S) καθώς και ξεχωριστά αιμοληπτήρια για ενήλικες και παιδιά. Μέσα στο 2021, θα εγκατασταθεί πρόσθετος ακτινολογικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας ενισχύοντας περαιτέρω τη συνολική διαθεσιμότητα νέων ακτινοδιαγνωστικών μηχανημάτων, ενώ δημιουργείτε και νέο κλινικό εργαστήριο που θα στεγάζεται στο ισόγειο του κέντρου και στο οποίο όλες οι λειτουργίες θα γίνονται αυτοματοποιημένα με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση, γεγονός που εγγυάται ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία, ταχύτητα στη λήψη των αποτελεσμάτων, πλήρη ταυτοποίηση ασθενούς και δείγματος και ιχνηλασιμότητα, και όλα αυτά ενώ θα απαιτείται μικρότερη ποσότητα δείγματος.

Σε μια ακόμη καινοτομία, ο χώρος είναι έτσι σχεδιασμένος, ώστε οι επισκέπτες θα έχουν σφαιρική οπτική πρόσβαση στις λειτουργίες του εργαστηρίου, αποκτώντας για πρώτη φορά μια συνολική εικόνα για τη διαδικασία της ανάλυσης του δείγματος, αλλά και για τις εντυπωσιακές δυνατότητες της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας.

Αν και το Πολυδύναμο Κέντρο άνοιξε μεσούσης της πανδημίας, με τα περιοριστικά μέτρα να είναι σε ισχύ και μάλιστα να κλιμακώνονται έκτοτε, εντούτοις ήδη έχει αποκτήσει ένα σταθερά δικό του κοινό, που διαρκώς εμπλουτίζεται με νέους επισκέπτες αλλά και όσους ήδη εμπιστεύονταν τα Χημεία Γιαννουκά και το ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ για τις εξετάσεις τους. Στο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο λειτουργεί εξάλλου, σε ειδικά διαμορφωμένο και απομονωμένο χώρο, σημείο δειγματοληψίας για πάσης φύσεως test κορωνοϊού. Καινοτομία και πρόσβαση για όλους

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Λειτουργίας και Ανάπτυξης του Ομίλου στην Κύπρο, κ. Α. Καλογιάννη, το Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συνοψίζει πολύ περιεκτικά το όραμα του Ομίλου για καινοτομία και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Κύπρου: «Πρόκειται για το πρώτο στο είδος του Κέντρο που συνδυάζει κλινικές και απεικονιστικές εξετάσεις σε έναν χώρο, καθιστώντας πολύ πιο εύκολη τη διαδικασία της εξέτασης για τον ασθενή. Μέσα από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του, η διαδικασία της εξέτασης –που για μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού είναι στρεσογόνα- γίνεται πιο απλή, πιο γρήγορη, υπερτερώντας ταυτόχρονα σε ποιοτικό αποτέλεσμα, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διάγνωση.

Και όλα αυτά, προσβάσιμα από τον οποιονδήποτε, είτε έρχεται μέσω ΓεΣΥ, είτε με ασφάλεια υγείας είτε ιδιωτικά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση», αναφέρει. Ο κ. Καλογιάννης επισημαίνει την ίδια ώρα ότι «το γεγονός ότι επιλέξαμε το Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο της Λευκωσίας για να τοποθετήσουμε τον πρώτο σε Κύπρο και Ελλάδα και μόλις τρίτο πανευρωπαϊκά μαγνητικό τομογράφο MRI 3T με AI της SIEMENS, αλλά και το νέο πλήρες αυτοματοποιημένο με ρομποτική τεχνολογία και καινοτομίες κλινικό εργαστήριο που ετοιμάζουμε μέσα στους επόμενους μήνες, δείχνουν ακριβώς αυτό: την έμφαση στην ποιότητα;, καινοτομία, αριστεία και τη δέσμευση για ισότιμη πρόσβαση από όλους. Είναι ένας συνδυασμός που χωρίς αμφιβολία αναβαθμίζει σημαντικά το επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Κύπρο».

Loader