Τα γρήγορα αντανακλαστικά της AstroBank

Τα γρήγορα αντανακλαστικά της AstroBank

Πρωτοπόρησε στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, στηρίζοντας πελάτες και προσωπικό

 

Σε περιόδους κρίσεων είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους μεγάλους Οργανισμούς να έχουν γρήγορα αντανακλαστικά προκειμένου να λαμβάνουν έγκαιρα τα μέτρα εκείνα που θα στηρίξουν ουσιαστικά τόσο τους ίδιους τους Οργανισμούς, το προσωπικό και τους πελάτες τους όσο και την κοινωνία ευρύτερα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον δρόμο για τους υπόλοιπους.

Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, όπου όλοι βιώνουμε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, ο ρόλος των τραπεζικών ιδρυμάτων είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία και την κοινωνία.  Όχι μόνο γιατί έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά, αλλά γιατί ως οντότητες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες µε το κοινωνικό σύνολο, έχοντας ευθύνες απέναντι, στην οικονομία του τόπου, στους πολίτες και την κοινωνία. Οφείλουν λοιπόν να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες που να στοχεύουν στη προστασία των συνθηκών διαβίωσης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού αλλά και στην προστασία της ευημερίας του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Τον ρόλο αυτό επιτελούν με επιτυχία, από την μέρα που η πανδημία του κορωνοϊού μπήκε στην καθημερινότητα μας, στην AstroBank. Πρωτοπόρησε δείχνοντας αποφασιστικότητα και χωρίς να περιμένει τις αποφάσεις άλλων, η Διοίκηση της Τράπεζας πήρε άμεσα μέτρα τόσο για την στήριξη της ευρύτερης οικονομίας, όσο και του προσωπικού του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε πρώτη και πριν τις οποίες αποφάσεις του κράτους, Σχέδιο Αναστολής Δόσεων Στεγαστικών Δανείων Ιδιωτών, με το οποίο αναστέλλονταν, για όσους ήθελαν, οι δόσεις της περιόδου Μαρτίου – Νοεμβρίου 2020. Ενώ στη συνέχεια, και αφού ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος για αναστολή δόσεων και τόκων από τη Βουλή, ενημέρωσε τους πελάτες της πως δεν χρειαζόταν να τρέξουν στα υποκαταστήματα βάζοντας την υγεία τους σε κίνδυνο για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, αφού η Τράπεζα πήρε την απόφαση να εφαρμόζει όλα τα αιτήματα για αναστολή αναδρομικά, από τις 30 Μαρτίου 2020, έστω και αν αυτά υποβληθούν αργότερα. Επιπρόσθετα, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες ρευστότητας των πελατών της, ανακοίνωσε Σχέδιο Αύξησης Ορίου Πιστωτικών Καρτών Ιδιωτών με το οποίο παρέχεται σε ενδιαφερόμενους προσωρινή αύξηση του Ορίου στην πιστωτική τους κάρτα κατά 10% μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει, επίσης, στην απόφαση της Διοίκησης της AstroBank, να καλύψει το σύνολο του μισθού των υπαλλήλων της που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά και να παραχωρήσει σε όσους υπαλλήλους της δουλεύουν στα ταμία των υποκαταστημάτων της, το επιπλέον ποσό των €250, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ως μια συμβολική επιβράβευση για τις προσπάθειές που καταβάλουν καθημερινά, συνεχίζοντας να εξυπηρετούν τους πολίτες. 

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση από όλους, αφού σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνουμε όλοι, μόνο με συλλογικότητα και αλληλεγγύη θα μπορέσουμε ως κοινωνία να κρατηθούμε όρθιοι.

Loader