Θερμομετρικός έλεγχος και ψεκασμός στα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας

Θερμομετρικός έλεγχος και ψεκασμός στα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας

Tα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Τράπεζα για το προσωπικό και τους πελάτες της

«Η Ελληνική τράπεζα βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της όχι μόνο στα εύκολα, αλλά κυρίως στα 

δύσκολα», δήλωσε στην Brief, ο Γιώργος Σκλαβος-Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Τράπεζας. Ο κ. Σκλάβος εξήγησε ότι η Ελληνική Τράπεζα έχει προχωρήσει σε εφαρμογή επιπρόσθετων μέτρων για την προστασία των πελατών αλλά και του προσωπικού της Ελληνικής πάντοτε με βάση τις οδιγίες του Υπουργείου Υγείας. 

«Ένα πολύ σημαντικό μέτρο που έχουμε εφαρμόσει είναι η μείωση του αριθμού των καταστημάτων του δικτύου της Τράπεζας, με αποτέλεσμα σήμερα (16/3) να λειτουργούν περίπου τα μισά καταστήματα», είπε ο κ.Σκλάβος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την ίδια στιγμή υπάρχει έλεγχος εισροής στον αριθμό των εισερχομένων πελατών στα καταστήματα, πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης ήθελα να σας αναφέρω ότι λαμβάνουμε επιπρόσθετα μέτρα, πάντοτε για την προστασία των πελατών κυρίως, αλλά και του προσωπικού μας, και γι’αυτό θα πραγματοποιείται καθημερινά θερμομετρικος έλεγχος σε όσους εισέρχονται στα καταστήματα.

Ακόμα ένα μέτρο που θα εφαρμόσουμε είναι η τοποθέτηση διαχωριστικών προστατευτικών, μπροστά από το προσωπικό στα ταμεία.

Παράλληλα, πραγματοποιούμε και απολυμαντικό ψεκασμό στα καταστήματα.

«Όλα τα μέτρα που λαμβάνουμε δεν αφορούν μόνο τους συναδέλφους που εξυπηρετούν το κοινό, αλλά έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα για όλο το προσωπικό της Τράπεζας», είπε στην Brief.

Όπως ανέφερε, «εκμεταλλευόμενος την τεχνολογική υποδομή της Τράπεζας, σημαντικός αριθμός συναδέλφων από σήμερα εργάζονται από το σπίτι».

Επίσης, συμπλήρωσε ότι, όλες οι συναντήσεις γίνονται μέσω τηλεδιασκέψεων, ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε συνωστισμός ατόμων σε κλειστούς χώρους

Ο κ. Σκλάβος κάνει επίσης έκκληση στον κόσμο, να επισκέπτονται τα καταστήματα μόνο αν αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο και στα πλαίσια πάντοτε των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό των μετακινήσεων.

«Εμείς προτρέπουμε τους πελάτες μας να αξιοποιήσουν τη χρήση των ψηφιακών μας καναλιών δηλαδή το “web banking” τις “ATM” και τις Κάρτες Ανέπαφων Συναλλαγών, ούτως ώστε να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους εύκολα και γρήγορα, χωρίς να περιμένουν σε ουρά προστατεύοντας κυρίως την υγεία τους.

Κλείνοντας τόνισε ότι, αυτή την περίοδο όλα τα αρμόδια τμήματα της Τράπεζας επεξεργάζονται όλες τις επιλογές στηρίξης αυτών που θα πληγούν από τη συγκεκριμένη κατάσταση, πάντα σε συνεννόηση με την Κεντρική Τράπεζα και με το αρμόδιο Υπουργείο.

Loader