Θες να εκπαιδευτείς ως Τεχνικός Λογιστής;

Θες να εκπαιδευτείς ως Τεχνικός Λογιστής;

5+1 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις

Έχεις υπόψη τι κάνει ένας τεχνικός λογιστής και τα διαθέσιμα προγράμματα κατάρτισης τεχνικών λογιστών; Μάθε, πρώτα απ’ όλα, ότι πρόκειται για μία σπουδή που, όπως όλα δείχνουν, εγγυάται μία σίγουρη και σταθερή επαγγελματική πορεία. 

Αν θες να μάθεις περισσότερα για ένα απ’ τα πιο ευέλικτα και καλά δομημένα προγράμματα που προσφέρονται στη χώρα μας, εμείς ρωτήσαμε και μάθαμε περισσότερα για σένα! 

1. Τι είναι ο τεχνικός λογιστής;

Ο τεχνικός λογιστής αποτελεί μια από τις πιο καίριες και σημαντικές θέσεις σε μια εταιρεία. Είναι το άτομο εκείνο που σε μια εταιρεία κάνει τα πάντα που έχουν να κάνουν με τη λογιστική και τη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων σε ένα οργανισμό. Μερικά από τα κυριότερα καθήκοντα ενός τεχνικού λογιστή περιλαμβάνουν την ετοιμασία αναφορών κοστολόγησης προϊόντων ή υπηρεσιών, την προετοιμασία και διαχείριση των φορολογικών αναφορών και ζητημάτων μιας ενός οργανισμού, τη ετοιμασία εσωτερικών αναφορών όπως οι προϋπολογισμοί και τις οικονομικές καταστάσεις που θα χρησιμοποιήσει η διοίκηση της εταιρείας για να λάβει διάφορες αποφάσεις. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η δουλειά του τεχνικού λογιστή είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την καταλληλόλητα και την ορθότητα των αποφάσεων που θα λάβει ένας οργανισμός. Αυτό βέβαια απαιτεί μια περιεκτική, σωστά δομημένη και εμπεριστατωμένη εκπαίδευση για τα άτομα που θα εμπλακούν σε αυτό το σημαντικό ρόλο. Τα πιο πάνω καταδεικνύουν κάτι εξίσου σημαντικό, το γεγονός ότι ένας επαγγελματίας τεχνικός λογιστής έχει την ευελιξία να εργαστεί σε ένα μεγάλο αριθμό οργανισμού ανεξαρτήτου τομέα δραστηριοποίησης, καθώς όλοι οι οργανισμού χρειάζονται άτομα που να είναι κατάλληλα καταρτισμένα για να είναι σε θέση να εκτελούν τα πιο πάνω καθήκοντα. 1

2. Ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές εκπαίδευσης που έχω για να αποκτήσω τα προσόντα ενός τεχνικού λογιστή; 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο τεχνικός λογιστής προσφέρει υπηρεσίες, ή αλλιώς τη γνώση του στον οργανισμό για τον οποίο εργάζεται. Η ποιότητα αυτών των υπηρεσιών καθορίζεται κατ’ αποκλειστικότητα από την ποιότητα των γνώσεων του και της πρακτικής τους εφαρμογής. Για αυτό το λόγο εκπαίδευση του πρέπει να είναι σωστά δομημένη, εμπεριστατωμένη και να περιέχει όλες εκείνες τις πληροφορίες, τεχνικές και το τρόπο σκέψης που πρέπει να γνωρίζει και να εφαρμόζει κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Ένας επαγγελματικός τίτλος προσφέρει αυτή τη δυνατότητα καθώς προσφέρει όχι μόνο όλη την απαραίτητη αλλά και πιο πρόσφατη γνώση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς στο επάγγελμα αυτό υπάρχουν πολλές και συχνές αλλαγές που πρέπει να εφαρμόζονται σχεδόν άμεσα τις περισσότερες περιπτώσεις. Τα τελευταία τρία χρόνια το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών και Διοίκησης (EIMF) προσφέρει σε αποκλειστικότητα και σε συνεργασία με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Σύνδεσμο Τεχνικών Λογιστών που εδρεύει στην Βρετανία τον επαγγελματικό τίτλο του ΑΑΤ (ΑΑΤ – Association of Accounting Technicians), ο οποίος προσφέρει την εξειδικευμένη γνώση και πρακτική εφαρμογή που χρειάζεται να έχει ένας σωστά καταρτισμένος τεχνικός λογιστής. Αφορά ένα επαγγελματικό τίτλο που αναγνωρίζουν σε όλο τον κόσμο, με παρουσία σε πέραν των 100 χωρών ανά το κόσμο και που εκπαιδεύει πέραν των 80.000 ατόμων κάθε έτος. Το προτέρημα του ΑΑΤ από μία Ακαδημαϊκή οδό προς την λογιστική και τα χρηματοοικονομικά είναι το γεγονός πως η εργασία και η απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων σε συνάρτηση με την διδασκαλία γνώσεων κατάλληλων προς άμεση εφαρμογή, τοποθετεί τους προσοντούχους με ΑΑΤ σε πλεονεκτική θέση και έτοιμους προς άμεση απασχόληση χωρίς περεταίρω εκπαίδευση. Σημαντικό είναι ότι η σειρά μαθημάτων μπορεί επίσης να ολοκληρωθεί σε λιγότερο χρόνο από ό,τι ένα πανεπιστημιακό πτυχίο. 

3. Τι είναι ο επαγγελματικός τίτλος ΑΑΤ; 

Ο επαγγελματικός τίτλος AAT προσφέρει προσόντα λογιστικής που σχεδιάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Σύνδεσμο Τεχνικών Λογιστών, τα οποία όμως είναι πλέον διαθέσιμα και για σπουδαστές στην Κύπρο. Το ΑΑΤ ξεκίνησε την πορεία του στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1980, με σκοπό να εκπαιδεύει ποιοτικούς και σωστά καταρτισμένους τεχνικούς λογιστές καθώς υπήρχε μεγάλη ανάγκη από την αγορά. Αφορά ένα επαγγελματικό τίτλο που αναγνωρίζουν σε όλο τον κόσμο, με παρουσία σε πέραν των 100 χωρών ανά το κόσμο και που εκπαιδεύει πέραν των 80.000 ατόμων κάθε έτος. Το προτέρημα του ΑΑΤ από μία Ακαδημαϊκή οδό προς την λογιστική και τα χρηματοοικονομικά είναι το γεγονός πως η εργασία και η απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων σε συνάρτηση με την διδασκαλία γνώσεων κατάλληλων προς άμεση εφαρμογή, τοποθετεί τους προσοντούχους με ΑΑΤ σε πλεονεκτική θέση και έτοιμους προς άμεση απασχόληση χωρίς περεταίρω εκπαίδευση. Σημαντικό είναι ότι η σειρά μαθημάτων μπορεί επίσης να ολοκληρωθεί σε λιγότερο χρόνο από ό,τι ένα πανεπιστημιακό πτυχίο.  3

4. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που υπάρχουν για να ενταχθώ στο εν λόγω πρόγραμμα; 

Το πρόγραμμα δεν απαιτεί τις όποιες προϋποθέσεις για να μπορέσεις να ενταχθεί και να αρχίσεις την εκπαίδευση σου. Ο επαγγελματικός αυτός τίτλος απευθύνεται τόσο σε καθιερωμένους επαγγελματίες, όσο και σε απόφοιτους μέσης εκπαίδευσης. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι εάν έχεις πρότερη γνώση ή εργασιακή εμπειρία στη λογιστική μπορείς να εξαιρεθείς μερικών μαθημάτων. 

5. Με ποιους τρόπους μπορώ να συμμετάσχω στο πρόγραμμα για απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου ΑΑΤ; 

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο χρηματοοικονομικών και Διοίκησης προσφέρει τα μαθήματα με τρείς διαφορετικούς ευέλικτούς τρόπους που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολυάσχολων επαγγελματιών και εργαζόμενων που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον επαγγελματικό τίτλο. 

Η πρώτη μέθοδος είναι τα μαθήματα στην τάξη. Εάν επιλέξεις αυτή τη μέθοδο θα έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στις ζωντανές διαλέξεις, όπου οι έμπειροι εκπαιδευτές του EIMF με τη χρήση καινοτόμων και αποδοτικών μεθόδων διδασκαλίας θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις και να εφαρμόσεις όλη την απαραίτητη γνώση και τεχνικές. 

Η δεύτερη μέθοδος είναι τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα. Η μέθοδος αυτή προσφέρει ότι και η μέθοδος των μαθημάτων στη τάξη με τη διαφορά ότι θα είσαι στην άνεση του σπιτιού σου και θα παρακολουθείς το μάθημα, σε ζωντανό χρόνο, μέσω διαδικτύου. Μπορείς να το σκεφτείς σαν μια εικονική τάξη όπου θα έχεις την αλληλεπίδραση με τον καθηγητή, θα μπορείς να κάνεις τις ερωτήσεις σου και να επιλύονται επί τόπου. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι το γεγονός ότι οι διαλέξεις μαγνητοσκοπούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος και θα μπορείς να τις ξαναδείς όσες φορές θέλεις. 

Η τρίτη μέθοδος είναι τα διαδικτυακά μαθήματα. Αφορά μια μέθοδο αυτό-εκπαίδευσης όπου θα σου δοθεί το υλικό και θα διαβάζεις και θα ετοιμάζεσαι για τις εξετάσεις στον δικό ρυθμό και χρόνο. 

6. Από πού μπορώ να αντλήσω περισσότερες πληροφορίες;

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να αποκτήσετε τον επαγγελματικό τίτλο AAT, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το European Institute of Management and Finance EIMF (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης και Χρηματοοικονομικών) στο 22274470, eimf.eu ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]. H μπες εδώ, διάβασε όλα όσα αφορούν στο πρόγραμμα που θα σου εξασφαλίσει τον εν λόγω επαγγελματικό τίτλο και πάρε την απόφαση που μπορεί να καθορίσει την επαγγελματική σου πορεία στη ζωή!

Σημείωσε ότι τα μαθήματα του European Institute of Management & Finance (EIMF) αρχίζουν στις 3 Μαρτίου 2020. 

Loader