Την ιστορία γράφουν οι… μπυροπαρέες!

Την ιστορία γράφουν οι… μπυροπαρέες!

Η μπύρα αποτελεί παγκοσμίως μία πολύ συνήθη αφορμή για να συγκεντρωθεί η παρέα κάθε κατηγορίας: μουσικοί, λάτρεις του φαγητού, ταξιδιώτες και άλλοι. Ένα γυάλινο μπουκάλι μπύρας πάνω σε ένα τραπέζι, γύρω από το οποίο έχει συγκεντρωθεί μία ζωντανή παρέα που ανταλλάσσει ιδέες ζωηρά, μοιάζει με έναν φάρο έμπνευσης, δημιουργίας και ανθρώπινης επικοινωνίας.

1

Ξεχωρίσαμε μερικές χώρες με ιδιαίτερη παρεΐστικη κουλτούρα που σχετίζεται με την μπύρα:

Ιρλανδία: πιάσε μια μπύρα και ξεκίνα το τραγούδι!

Όποιος και όποια έχει επισκεφθεί μία pub στη δυτική ακτή του νησιού, στο Galway, στο Westport και σε μικρούς παραδείσους όπως το μικροσκοπικό χωριό Doolin δίπλα στους επιβλητικούς Cliffs of Moher όπου γυρίστηκαν σκηνές του Harry Potter, ξέρει. Αν δεν έχετε κάνει ακόμα αυτό το beer-must ταξίδι, τότε φανταστείτε μικρά μπαρ, γεμάτα μέχρι σκασμού με κόσμο που παρ’ όλ’ αυτά απολαμβάνει αυτή την τόσο στενή επαφή. Και σε μια γωνία. 10 όργανα να παίζουν μαζί up-beat σκοπούς που ξεσηκώνουν τους πελάτες που γίνονται μία παρέα για όσο διαρκεί η βραδιά!

 

Γερμανία: η απόλυτη εμπειρία

Αν μείνεις στα στερεότυπα και θεωρείς ότι οι Γερμανοί είναι ψυχροί και οι παρέες τους δεν είναι και από τις πιο διασκεδαστικές, έχασες! Μία και μόνο φορά στο περίφημο Octoberfest που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πλατεία Τερέζινβισε του Μονάχου αρκεί για να ανατραπεί και το τελευταίο στερεότυπο που τρέφεις για τους βόρειους εταίρους μας! Η άφθονη μπύρα, τα αλληλοπειράγματα με τις παραδοσιακά ντυμένες σερβιτόρες και με τις άλλες παρέες δίνουν και παίρνουν για 2 ολόκληρες εβδομάδες.

Ελλάδα: εκεί που οι παρέες γράφουν ιστορία

Αν μετρούσαμε πόσες ώρες έχουν περάσει στη ζωή τους οι Έλληνες γύρω από τραπέζια με την παρέα τους, αφού έχει τελειώσει το φαγητό και οι μπύρες έρχονται γεμάτες και φεύγουν άδειες, τότε ίσως αυτός ο χρόνος να ισοδυναμούσε με τον συνολικό χρόνο εργασίας τους -και οι Έλληνες σύμφωνα με τελευταίες ευρωπαϊκές μελέτες είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους της Ευρώπης! Πόσες καινοτόμες ιδέες έχουν προκύψει από αυτή την κοινωνική συνδιαλλαγή, πόσα αυτοσχέδια γλέντια έχουν στηθεί γύρω από μπουκάλια μπύρας, πόσοι έρωτες άρχισαν και πόσες φιλίες προέκυψαν από ένα κέρασμα μιας μπύρας. Άλλωστε οι παρέες των Ελλήνων δεν χρειάζονται πολλά για να κοινωνικοποιηθούν και να γράψουν ιστορία!

Τώρα, η Estrella Damm προσκαλεί τη δική σου παρέα να γράψει άλλη μια δική της ιστορία. Ελάτε κι εσείς να απολαύσετε το ‘’Chef’s Choice – Cyprus 2019’’, 25/11 με 20/12. 14 σεφ επιλεγμένων εστιατορίων δημιουργούν για εσάς πιάτα που συνοδεύονται ιδανικά με την Estrella Damm. 3

Απολαύστε όλες αυτές τις μοναδικές επιλογές από τους  σεφ των 14 εστιατορίων , που δημιουργούν για εσάς πιάτα που συνοδεύονται ιδανικά με την αγαπημένη σας Estrella Damm.

 

Περισσότερα: www.chefschoice.com.cy

 

Loader