Το 170 τετραγωνικά σε περιοδεία

Το 170 τετραγωνικά σε περιοδεία

Η παραγωγή της Νέας Σκηνής ΘΟΚ 170 τετραγωνικά (Moonwalk) που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς περιοδεύει την περίοδο των γιορτών στην Πάφο το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, τη Σωτήρα την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και τη Λάρνακα το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου.

Οι ηθοποιοί, η σκηνική τους συνύπαρξη έχει τέτοια χημεία που δίνουν την εντύπωση ότι πολλές σκηνές, ιδιαίτερα οι συγκρουσιακές, δεν βασίζονται πάνω σε ένα γραμμένο κείμενο, αλλά προκύπτουν μέσα από μια καλά εξασκημένη τεχνική αυτοσχεδιασμού. 

[…] ο Γιωργής Τσουρής μέσα από μια φαινομενικά απλή ιστορία κατορθώνει να αναδείξει αδιέξοδα και παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας που αφορούν όχι μόνο την επαρχία αλλά και τις μεγαλουπόλεις, έστω κι αν εκεί κρύβονται πίσω από τη βιτρίνα ενός ευφάνταστου και πολυεθνικού κοσμοπολιτισμού.

Μαρία Χαμάλη-Πατέρα, ΠΟΛΙΤΗΣ

Οι σταθμοί της περιοδείας:

Πάφος: Μαρκίδειο Θέατρο 

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Ελ. Αμμόχωστος: Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Λάρνακα: Δημοτικό Θέατρο 

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20.30

Λίγα λόγια για το έργο

Στην ελληνική επαρχία του σήμερα· σ’ ένα μεγάλο σπίτι της Θήβας, στήνεται ένα σκηνικό ξεκαθαρίσματος παλιών αντικειμένων και οικογενειακών κειμηλίων του παρελθόντος. Η Λίλη μαζί με τον σύντροφο της και πατέρα του παιδιού της, Άγγελο, δέχεται την επίσκεψη της αδελφής της Αλεξάνδρας, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα τους. Η απαξιωτική συμπεριφορά της Αλεξάνδρας προς τον τρόπο ζωής της αδελφής της, αλλά και η θέληση της να πουλήσει το σπίτι και να ξεκόψει με οτιδήποτε την συνδέει με αυτό, πυροδοτεί έντονες συγκρούσεις. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, όταν εισέρχονται στο σπίτι τους, ο Γρηγόρης και η Κατερίνα. Τα κρυμμένα μυστικά έρχονται στο φως και αποκαλύπτεται η αλήθεια.

Συστήνεται για άτομα άνω των 16 ετών.

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Γιωργής Τσουρής

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη

Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κλείτος Κωμοδίκης

Παίζουν: Ντόρα Μακρυγιάννη, Ήβη Νικολαΐδου, Κρίστη Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Παρίσης, Βασίλης Χαραλάμπους

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Loader