4 ελληνικές παραλίες σε λίστα με τις καλύτερες της Ευρώπης για το 2022

4 ελληνικές παραλίες σε λίστα με τις καλύτερες της Ευρώπης για το 2022

Aπό τη λίστα του European Best Destination με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι ελληνικές

Η Ελλάδα είναι από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο. Θάλασσα, ήλιος και φυσική ομορφιά συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για ονειρικές διακοπές. Έτσι όπως κάθε χρόνο από τη λίστα του European Best Destination με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι ελληνικές. Η λίστα με τις 22 παραλίες δημιουργήθηκε από ψήφους ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο και η Ελλάδα βρίσκεται εκεί με τέσσερις κορυφαίες ελληνικές παραλίες.

Παραλία Μονολιάς, Λιχαδονήσια

Στο Νο 6 βρίσκεται η παραλία Μονολιάς στα Λιχαδονήσια, αυτά που χαρακτηρίζονται ως οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας. Όπως γράφει το European Best Destination, «αυτό το καλοκαίρι ελάτε να χαλαρώσετε σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης, την παραλία Μονολιά στα Λιχαδονήσια στην Ελλάδα. Πολλά κοντινά ξενοδοχεία προσφέρουν εκδρομές με σκάφος για να περάσετε το απόγευμα στην παραδεισένια παραλία. Περιτριγυρισμένη από γαλάζια νερά, μακριά από τον κόσμο, αυτή η παραλία είναι πολύ καθαρή και διαθέτει ένα εστιατόριο για ποτό ή γεύμα».

Ελαφονήσι, Κρήτη

3

Από τη λίστα αυτή δε θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει το γνωστό Ελαφονήσι που βρίσκεται στο Νο 8. Η παραλία Ελαφονήσι είναι μία από τις πιο μαγευτικές της Κρήτης και της χώρας. «Κρυστάλλινα και ρηχά νερά, ψιλή ροζ άμμος, εντυπωσιακό τοπίο σας περιμένουν. Χαλαρώστε, είστε στον παράδεισο. Κοντά σε αυτή την υπέροχη παραλία διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης», περιγράφει το European Best Destination. Συμβουλή του European Best Destination προς τους ταξιδιώτες, που λαχταρούν την ηρεμία είναι να μην σταθούν στο σημείο όπου οι ξαπλώστρες είναι επί πληρωμή, αλλά να περπατήσουν και να κατευθυνθούν προς τους κολπίσκους. Φυσικά, δεν ξεχνά να τους θυμίσει να πάρουν μάσκα και αναπνευστήρα, αν αγαπούν την υποβρύχια εξερεύνηση. «Φέτος χαρίστε στον εαυτό σας παραδεισένιες διακοπές μένοντας στην Κρήτη», καταλήγει.

Διάβασε Επίσης: Τα έξι “κρυφά διαμάντια” της Ελλάδας που προτείνει η Guardian για διαφορετικές διακοπές

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

3

Πηγή φωτογραφίας

Το Πόρτο Κατσίκι βρίσκεται στην 11η θέση. «Παλαιότερα αυτή η παραλία ήταν προσβάσιμη μόνο σε κατσίκες (οι μόνες που μπορούσαν να σκαρφαλώσουν τους απότομους βράχους!). Σήμερα, μονοπάτια έχουν δημιουργηθεί και επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να απολαύσουν την παραλία. Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στον πλησιέστερο χώρο στάθμευσης και μετά κατεβείτε τις σκάλες. Η παραλία είναι δική σας!», αναφέρει στους ταξιδιώτες η λίστα.

Διάβασε Επίσης: Netflix: Κυκλοφόρησε το trailer της 4ης σεζόν του “Stranger Things”

Άγιος Κωνσταντίνος, Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια έχει παραλίες για κάθε γούστο αλλά αυτή που μπήκε στη λίστα με τις καλύτερες και ξεχωρίζει είναι ο Άγιος Κωνσταντίνος. Πρόκειται για μια παραλία με συγκλονιστική θέα προς τη Χώρα και το βενετσιάνικο κάστρο των Querini. «Αυτή η παραλία θα ταιριάξει σε ταξιδιώτες που αναζητούν ήλιο, κρυστάλλινα νερά, χαλάρωση, καθώς και σε εκείνους που αγαπούν τα σπορ αφού ένα μονοπάτι πεζοπορίας (8 χλμ κατά μήκος της ακτής) ξεκινά από αυτό το ονειρεμένο σημείο», περιγράφει το European Best Destination. «Το κάστρο, οι μύλοι, ο γαλάζιος ουρανός, η ήρεμη μπλε θάλασσα και ένα μικρό εστιατόριο με φρέσκο ψάρι θα είναι τα συστατικά των τέλειων διακοπών σας φέτος στην Ελλάδα», προσθέτει.

Πηγή

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Loader