95 στάσεις από τη Λεμεσό μέχρι την Αμμόχωστο

95 στάσεις από τη Λεμεσό μέχρι την Αμμόχωστο

Ένα διαδικτυακό πρότζεκτ στο πλαίσιο του φετινού Buffer Fringe Festival

Στις 29 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί διαδικτυακά το project 95 στάσεις, Λεμεσός - Αμμόχωστος, Χαρτογραφώντας τον χώρο ανάμεσα μας, που πραγματοποιείται από το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ, σε σχεδιασμό και επιμέλεια Έλενας  Αγαθοκλέους, στο πλαίσιο και σε συνεργασία με το Buffer Fringe Festival 2020.

Η φετινή θεματολογία του φεστιβάλ, Η Μετατόπιση, έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο με πολλά ερωτηματικά, όχι μόνο για τους καλλιτέχνες (πχ στη Λεμεσό τα θέατρα παραμένουν κλειστά λόγω πανδημίας) μα και για το σύνολο της κοινωνίας.

Ωστόσο προκύπτει μια διαφορετική ανάγκη για το πως συζητάμε αυτή τη δύσκολη μεταβολή θέσης. Το 95 στάσεις, όπως αναπτύχθηκε ανάμεσα στην καλλιτεχνική διευθύντρια του ΜΙΤΟΣ Ε. Αγαθοκλέους και τη visual artist Nurtane Karagil τους τελευταίαους έξι μήνες, αναζητά μια νέα οπτική, μια νέα θετική δυναμική της παρούσας αβεβαιότητας. Ο διάλογος και η προσαρμοσμένη δράση μπορούν να λειτουργήσουν καθαρτικά στο ότι δεν είμαι μόνος/η μου, και την ίδια στιγμή να αρχίσουν να γίνονται ζητούμενα πολιτικά.

Στις 29 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί τελικά διαδικτυακά ένας νέος συμπληρωματικός χάρτης που αποτελείται από 95 στάσεις, όσα δηλαδή και τα χιλιόμετρα που αντιστοιχούν από το Ξυδάδικο στη Λεμεσό μέχρι το Mağusa Kale Pasajı στην Αμμόχωστο. Κάθε στάση τοποθετείται γεωγραφικά στον σημερινό χάρτη της Κύπρου,  και αφορά οποιονδήποτε/ οπουδήποτε αξίζει κάποιος να επισκεφτεί σήμερα, να γευτεί, να γνωρίσει, να ακούσει ή οτιδήποτε μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας. H πολύωρη διαδρομή, κατά την οποία ο καθένας θα μπορεί ελεύθερα να συντονίζεται όποτε και όσες φορές θέλει, θα καταλήξει στον κοινοτικό χώρο Mağusa Kale Pasajı, όπου και θα βρίσκεται η N. Karagil με ένα video που έχει δημιουργήσει ειδικά για τις 95 στάσεις.

Oi 95 στάσεις επιχορηγούνται από τον ΟΝΕΚ μέσω του προγράμματος ReCOVer20.

Πληροφορίες
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
Ώρα έναρξης στις 17:00
Το κοινό θα μπορεί να συντονιστεί με τη σελίδα του MITOΣ και του φεστιβάλ στο facebook. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Δημιουργική ομάδα
Ιδέα: Έλενα Αγαθοκλέους και Nurtane Karagil
Σχεδιασμός/ επιμέλεια δράσης και παρουσίαση: Έλενα Αγαθοκλέους
Σχεδιασμός πλατφόρμας: Κωνσταντίνα Peter
Τεχνική Υποστήριξη: Περικλής Γεωργίου
Συνεργάτες: Eβίτα Ιωάννου, Χριστίνα Παπακυριακού
Γραφικό: Νurtane Karagil

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην καλλιτεχνική διευθύντρια του Buffer Fringe Festival 2020, Ελλάδα Ευαγγέλου, όπως και στις Nihal Soganci και Μαρία Βαρνακκίδου.

Loader