Ανοιχτή συζήτηση από τη ΣΕΖΟΝ Γυναίκες

Ανοιχτή συζήτηση από τη ΣΕΖΟΝ Γυναίκες

Σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

H εικαστικός Μαρία Λοϊζίδου συνομιλεί με ανθρώπους του πολιτισμού: Νάταλι Γιαξή, Μαγδαλένα Ζήρα, Νίκος Κουρούσιης, Μάριος Κωνσταντίνου, Άννα Μαραγκού, Λία Χαράκη, Άντρη Χατζηανδρέου

Η Βιρτζίνια Γουλφ στο επαναστατικό της δοκίμιο «Ένα δικό της δωμάτιο» επισημαίνει τη σημασία του προσωπικού χώρου ως απαραίτητη προϋπόθεση για έκφραση και δημιουργία.

Με αφορμή την νέα πρόταση της Μαρίας Λοϊζίδου «Look under the hood», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λευτέρης Οικονόμου, η ΣΕΖΟΝ Γυναίκες διοργανώνει τη δεύτερη από μία σειρά ανοιχτών συζητήσεων με τον γενικό τίτλο Το Δικό της Δωμάτιο.

Η πρόταση της εικαστικού δανείζεται τον τίτλο της από την αγγλική έκφραση «Look under the hood», η οποία παραπέμπει στην προσοχή που χρειάζεται να επιδεικνύουμε στη λεπτομέρεια των πραγμάτων (όπως το λάδι και το νερό στη λειτουργία του αυτοκινήτου.) Ως έκφραση χρησιμοποιήθηκε επίσης από φεμινιστικά κινήματα της δεκαετίας του ’70, σχολιάζοντας την ευθύνη μιας κοινωνίας απέναντι στη επαναξιολόγηση των παραμέτρων που την συνθέτουν.

Μέσα στο πλαίσιο της αναδρομικής αυτής δουλειάς μιας πολύ σημαντικής εικαστικού, που συνδέεται με τις τρέχουσες δραστηριότητες διάφορων παράλληλων χώρων στη πόλη της Λευκωσίας, η ΣΕΖΟΝ προσκαλεί μια ομάδα ανθρώπων του πολιτισμού σε μια ανοιχτή συζήτηση με τη Μαρία Λοϊζίδου. Στον χώρο πρόβας του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας η ΣΕΖΟΝ δημιουργεί «ένα δικό της δωμάτιο», εμπνευσμένο από το «Look Under the Hood», όπου ένα κεντρικό θέμα συζήτησης είναι η σχέση και η ευθύνη μας ως κοινωνία απέναντι στον πολιτισμό και αντίστροφα.

24 Οκτωβρίου, 6 - 8μμ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Πληροφορίες/Κρατήσεις

99602428, 96500767

Είσοδος ελεύθερη. Εισφορές ευπρόσδεκτες.

με την στήριξη του Δήμου Λευκωσίας, του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας και της Digital Tree

φωτογραφία - Mαρίνα Σφικτού

Loader