Ατομική έκθεση του Theo-Mass Lexilectous με τίτλο The Ice Age

Ατομική έκθεση του Theo-Mass Lexilectous με τίτλο The Ice Age

Στη γκαλερί eins

Η γκαλερί eins είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την ατομική έκθεση του Theo-Mass Lexilectous με τίτλο The Ice Age. Η συγκεκριμένη σειρά έργων αποτελεί το επιστέγασμα τριών χρόνων έρευνας του καλλιτέχνη γύρω από την αποστασιοποιημένη και πολύπλοκη σχέση μας με το περιβάλλον και τη φύση αλλά και με το εφήμερο, θέτοντας ερωτήματα που αφορούν τις διαδικασίες κατασκευής του ψηφιακού και του υλικού, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε την εξελισσόμενή μας σχέση με την ύλη. 
 
Η δουλειά του Theo-Mass διερευνά τα όρια ανάμεσα στο ψηφιακό και το υπαρκτό, τη σχέση του ανθρώπου με τη μηχανή και την ιδιαίτερη αισθητική του, η οποία επικεντρώνεται και πειραματίζεται με την αισθητηριακή εμπειρία του φωτός, του χώρου και της φόρμας. Δουλεύει με διαφορετικά μέσα, όπως τη γλυπτική, την εγκατάσταση, τη φωτογραφία και την ταινία, διασχίζοντας τα όρια μεταξύ τους. Εξερευνώντας την διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση της υλικότητας και την έννοια της ουσίας σε μια μεταψηφιακή περίοδο, η δουλειά αυτή καταπιάνεται με τα συγκεκριμένα ζητήματα. Ωστόσο, σε αντίθεση με προηγούμενη δουλειά του καλλιτέχνη, αυτή εδώ απομακρύνεται από την τεχνολογία και την μηχανή.         
 
Το The Ice Age παρουσιάζει τρία καινούργια παραστατικά και υβριδικά γλυπτά τα οποία εξελίσσονται και αλλάζουν συνεχώς. Είναι μια προσέγγιση που παράγει ένα δίκτυο δυναμικών και απρόβλεπτων συνθηκών διαβίωσης, οι οποίες εκτυλίσσονται σε πραγματικό χρόνο.
 
Η εγκατάσταση "THE ICE AGE" του Theo-Mass συνδυάζει όχι μόνο φυσικά, υλικά και φανταστικά στοιχεία, αλλά παράγει, επίσης, μια εμβυθιστική και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, στην οποία το αντικείμενο βρίσκεται σε διαρκή προσπάθεια προσαρμογής. Πρόκειται για ένα κατασκευασμένο περιβάλλον του οποίου η επιβίωση είναι προκαθορισμένη.

Loader