Αύριο, Πέμπτη, η νέα περφόρμανς του PASHIAS

Αύριο, Πέμπτη, η νέα περφόρμανς του PASHIAS

Για ένα διωράκι

Με τη νέα ζωντανή performance “Periphora”, ο PASHIAS επιστρέφει στη Κύπρο, παρουσιάζοντας τη μελέτη της ‘γραμμής’ ως εικαστικό και εννοιολογικό εργαλείο. Ο καλλιτέχνης ανατρέχει στη χρήση της ‘γραμμής’ στη μέχρι τώρα πρακτική του, με έμφαση στις ιδιότητες προσδιορισμού ενός σχήματος, ενοποίησης ή διαχωρισμού δύο σημείων. Ερευνώντας τη διαδραστική διάσταση της τέχνης του performance, το σώμα του δημιουργού έρχεται σε επαφή με το κοινό μέσα από τη διαδικασία περιστροφής, μετατρέποντας τη ‘γραμμή’ σε κύκλο ή επιφάνεια και κατ’ επέκταση σε σύστημα επικοινωνίας.  

Η ζωντανή performance “Periphora” θα πάρει μέρος την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου από τις 20:00 μέχρι τις 22:00 στο Θέατρο Πόλης - ΟΠΑΠ, ως αποτέλεσμα του προγράμματος φιλοξενίας “BRIDGES” της καλλιτεχνικής δομής .pelma.Lia Haraki σε συνεργασία με το NiMAC (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας - Ίδρυμα Πιερίδη), στο οποίο ο PASHIAS πήρε μέρος τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Κατά τη διάρκεια του έργου, ο θεατής προσκαλείται να εισέλθει και να εξέλθει όσες φορές επιθυμεί από το χώρο δράσης. 

Η συμμετοχή του PASHIAS στο πρόγραμμα “BRIDGES” αποτελεί τη πρώτη του δράση στη Λευκωσία, μετά από την ολοκλήρωση του performance “Mountaintop” σε διάλογο με επιλεγμένα έργα του ιστορικού καλλιτέχνη Χριστόφορου Σάββα για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018 στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης. Το 2019 ο εικαστικός παρουσίασε ζωντανά έργα, διαλέξεις και εργαστήρια στο Ανώτατο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών Μπεζανσόν της Γαλίας, στο διεθνές φεστιβάλ performance art “Trouble” του Βελγίου και στη γκαλερί Latitude53 του Καναδά.


 

Θέατρο Πόλης - ΟΠΑΠ (Πίσω από Παλιά Ηλεκτρική)

Τεμπών 2, 1016, Λευκωσία

www.liaharaki.com - @pelmaliaharaki / www.pashias.art - @pashias

 

* Εικόνα: “Periphora”, Προωθητική φωτογραφία από τον PASHIAS, 2019, Κ. Σκουφαρίδου

 

* To “BRIDGES” εντάσσσεται στο πρόγραμμα “ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ” των Πολιτιστικών Υπηρεσίων του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού 

Loader