Aυτή είναι η φετινή εκδοχή του Nicosia Book Fest

Aυτή είναι η φετινή εκδοχή του Nicosia Book Fest

Ακολουθεί η ανακοίνωση από τους διοργανωτές του φεστιβάλ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Nicosia Book Fest 2020 επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό για τα εξής:

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 21 Αυγούστου 2020, σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, η διοργάνωση φεστιβάλ, σε υπαίθριους χώρους απαγορεύεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021.

Κατά συνέπεια, η διοργάνωση του NBF 2020  επηρεάζεται καθολικά αφού εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί με την μορφή που είχαμε σχεδιάσει, με φυσική παρουσία χιλιάδων επισκεπτών στο Πάρκο Ακρόπολης.

Σεβόμενοι τα διατάγματα της κυβέρνησης και θέλοντας να συμβάλουμε και εμείς στη συλλογική προσπάθεια για καταπολέμηση του κορονοϊού, έχουμε αποφασίσει να αναδιαμορφώσουμε το Φεστιβάλ το οποίο θα πάρει υβριδική μορφή και θα συνδυάσει ζωντανές παρουσιάσεις με κοινό (στο πλαίσιο των επιτρεπτών αριθμών), ζωντανές και βιντεοσκοπημένες διαδικτυακές συζητήσεις, ψηφιακή πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει τις συζητήσεις, τα βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και άλλους οργανισμούς, φόρουμ συζητήσεων κα.

Με την αναδιαμόρφωση του NBF 2020 σε ηλεκτρονικό Φεστιβάλ, στοχεύουμε ο θεσμός του Φεστιβάλ βιβλίου να συνεχίσει απρόσκοπτα και φέτος τη διοργάνωση του, με στόχο την προώθηση της λογοτεχνικής δημιουργίας, ειδικά των νέων καλλιτεχνών, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, επιτρέποντας την επαφή του αναγνωστικού κοινού με τους δημιουργούς (συγγραφείς, εκδότες κα) και την προώθηση του βιβλίου αλλά και όσων εμπλέκονται με αυτό (βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, οργανισμούς κτλ).

Οι νέες ημερομηνίες καθώς και όλες οι λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση του ηλεκτρονικού Φεστιβάλ βιβλίου θα ανακοινωθούν σύντομα.  

Loader