«Βασίλης Τσιτσάνης» από το νέο θέατρο της Λάρνακας

«Βασίλης Τσιτσάνης» από το νέο θέατρο της Λάρνακας

Το έργο του Πάμπη Αναγιωτού «Βασίλης Τσιτσάνης» ανεβάζει τα τέλη Οκτωβρίου το νεοσύστατο θέατρο «ΡΟΗ»

Η ηθοποιός Βαλεντίνα Σοφοκλέους καλλιτεχνική Διευθύντρια του νέου Θεάτρου ανέφερε ότι η ιδέα της ίδρυσης της «ΡΟΗ» «προέκυψε από τις αυξημένες ανάγκες για εργασία που είχαν οι άνεργοι ηθοποιοί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το Θέατρο «στεγάζει» άνεργους ηθοποιούς και άλλους εργαζόμενους στο χώρο του θεάτρου, δηλαδή μουσικούς, σκηνογράφους και άλλους, της πόλης και επαρχίας Λάρνακας».

Αφού ανέφερε ότι η «ΡΟΗ» είναι ένας νεοσύστατος θίασος στη Λάρνακα, σημείωσε πως «στόχος της είναι η ποιότητα και η ανέλιξη της πολιτιστικής, θεατρικής ζωής, της πόλης αλλά και ολόκληρης της Κύπρου. Είμαστε άνθρωποι της τέχνης, των γραμμάτων, της κοινωνίας των πολιτών που νοιάζονται για τον πολιτισμό και την ανέλιξη του γιατί για μας, η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα».

για εμάς η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα

φασγσγ

Η Βαλεντίνα Σοφοκλέους αναφέρθηκε στο πρώτο βήμα που έγινε με την ίδρυση του Θεάτρου «ΡΟΗ» προκειμένου όπως είπε, «να καλύψουμε τις ανάγκες της εποχής του κορωνοϊού, όταν πάρα πολλοί νεαροί συνάδελφοι δεν είχαν δουλειά και αυτό το βήμα το πετύχαμε. Το δεύτερο βήμα είναι να ανεβάσουμε στη σκηνή το έργο «Βασίλης Τσιτσάνης» και είναι» όπως είπε χαρακτηριστικά «τιμή μας που ο Πάμπης Αναγιωτός, μας εμπιστεύτηκε τη συγκεκριμένο έργο».

Στηρίζουμε συνέχισε «την κυπριακή συγγραφή και δείχνουμε με κάθε τρόπο την εκτίμηση μας για το έργο Κύπριων συγγραφέων, οι οποίοι δεν υστερούν καθόλου από τους ξένους συγγραφείς».

Αναφερόμενη στο έργο είπε πως ο «Βασίλης Τσιτσάνης» είναι μια παράσταση με πάρα πολύ δυνατά μηνύματα που δεν θα κουράσει τον θεατή γιατί έχει μέσα του την ανάσα, την μουσική, τον κόπο, το έργο, τα πάθη και τους έρωτες του Τσιτσάνη. Μέσα από το έργο του Τσιτσάνη βλέπουμε την πορεία της Ελλάδας από την εποχή της κατοχής μέχρι την απελευθέρωση και τον εμφύλιο πόλεμο».

Ο Πάμπης Αναγιωτός, συνέχισε η Βαλεντίνα Σοφοκλέους, «έγραψε το έργο με πολύ κόπο, πάρα πολλή έρευνα και σεβασμό. Στο έργο υπάρχει χορός, τραγούδι, θέατρο, είναι μια εξαιρετική παράσταση και προσωπικά νοιώθω πολύ περήφανη που βοήθησε να έρθει το έργο «Βασίλης Τσιτσάνης» κοντά μας και με τη σειρά μας να το παρουσιάσουμε στο κοινό».

ddhdhhd
Ο ηθοποιός Άθως Γεωργίου στον ρόλο του Τσιτσάνη

Αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν για την πραγματοποίηση της παράστασης, ηθοποιούς και άλλους, η Βαλεντίνα Σοφοκλέους είπε πως στο ρόλο του Βασίλη Τσιτσάνη είναι ο ηθοποιός Αθως Αντωνίου. Ακόμα στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί, Κώστας Δημητρίου, Βαλεντίνα Σοφοκλέους, Κρίστοφερ Γκρέκο, Αλκιβιάδης Κωνσταντίνος, Σκεύος Πολυκάρπου, Μανώλης Αναστασίου, Αντρη Κυριαζή, Σταύρος Πατσιάς, Αντρεα Δημητρίου, Σπυρίδωνας Σπύρου και Ναυσικά Απόστρατου.

γσγσγσγ

Oι παραστάσεις του έργου θα δοθούν στις 29,30 και 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, στις 6 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, στις 12. 13 και 14 Νοεμβρίου στο Δάλι, στις 19 και 20 του μήνα στα Περβόλια Λάρνακας και στις 4 Δεκεμβρίου στο Θέατρο «Ριάλτο» στη Λεμεσό.

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 8.30 το βράδυ ενώ η παράσταση της 4ης Δεκεμβρίου στη Λεμεσό θα είναι διπλή, δηλαδή στις 5.30 το απόγευμα και στις 8.30 το βράδυ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από το Sold Out Tickets.

Πληροφ . 99451071

Loader