Cost of Living από τη θεατρική ομάδα «Παράσιτα»

Cost of Living από τη θεατρική ομάδα «Παράσιτα»

Η θεατρική ομάδα «Παράσιτα» επιχειρεί αυτή την περίοδο να ανεβάσει το βραβευμένο µε Pulitzer έργο της Martyna Majok "Cost of Living"

 

H συγγραφέας µε ιδιαίτερη επιδεξιότητα φέρνει στο προσκήνιο τέσσερις ανθρώπους της καθημερινότητας, βαθιά πληγωμένους, µοναχικούς και συνάμα αστείους . 

Ο νεαρός Τζον γεννήθηκε µε εγκεφαλική παράλυση και βρίσκεται στο τελευταίο έτος του διδακτορικού του.  Ζητά να προσλάβει για βοήθεια την νεαρή µετανάστρια δεύτερης γενιάς, Τζες, που δουλεύει ήδη σε µπαρς και χρειάζεται το επιπλέον εισόδημά. Μια πολύ παράξενη σχέση αναπτύσσεται ανάμεσά τους.  

Ο Έντι, πρώην αλκοολικός και οδηγός φορτηγών, προσπαθεί να επανασυνδεθεί µε την πρώην γυναίκα του η οποία είναι τετραπληγική µετά από ένα τροχαίο ατύχηµα και εκείνος προσφέρεται  να τη βοηθήσει έναντι αµοιβής. 

Ποιοι τελικά είναι οι πραγματικά ανάπηροι από τους ήρωές μας , και τι σημαίνει αναπηρία ψυχής; 

Ένα έργο που αποτυπώνει την αλήθεια της ανθρώπινης υπάρξης μεσα από ένα ψηφιδωτό κωμικών και τραγικών καταστάσεων.

 

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Φώτης Γεωργίδης ενώ η µετάφραση και η παραγωγή ανήκει στην θεατρική οµάδα παράσιτα. Τους ρόλους θα υποδυθούν  οι ηθοποιοί: Φώτης Γεωργίδης, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Άντρια Ζένιου και Αντρέας Παπαµιχαλόπουλος. Οι φωτισμοί είναι του Βασίλη Πετινάρη.

Το έργο επιλέχθηκε από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος ανάµεσα σε άλλες αξιόλογες προτάσεις για να κάνει πρεµιέρα στις 12 Οκτωβρίου 2019, στα πλαίσια προγράμματος φιλοξενίας του  φεστιβάλ theYard.Residency στη Λεµεσό. Θα ακολουθήσουν άλλες 5 παραστάσεις στις 13,14, 19, 20, 21 του ίδιου μήνα. 

Μετά  το τέλος του Φεστιβάλ θα δοθούν τέσσερις  επιπρόσθετες παραστάσεις στον Ίδρυμα Artos στη Λευκωσία (Αγίους ομολογητές) στις 03, 04, 10 και 11 Νοεµβρίου 2019. 

Για πληροφορίες στο τηλ: 97788610

 

Λιγα λογια για την ομάδα:

Η Θεατρική Οµάδα «παράσιτα» δημιουργήθηκε το 2015 από τους Φώτη Γεωργίδη, Άντρια Ζένιου και Μαρίνα Μανδρή. Σκοπός της ομάδας είναι να επικοινωνήσει στο κοινό της Κύπρου έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου που προβληματίζουν, αφυπνίζουν και αντικατοπτρίζουν τα κακώς κείμενα της σύγχρονης κοινωνίας.  

Η ομάδα έχει ήδη στο ενεργητικό της τρείς πετυχημένες παραστάσεις. Το “Pests” (2015) της Vivienne Franzmann µε τις  ´Αντρια Ζενιου και Μαρίνα Μανδρή , το “Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλλη” (2016) της Χριστίνας Σαµπανίκου µε το Φώτη Γεωργίδη (υποψηφιότητα Ά ανδρικού ρόλου Βραβεία ΘΟΚ), και το  έργο του Ισπανού συγγραφέα Juan Carlos Rubio, “Aριζόνα” (2017) µε τους Κώστα Καζάκα και Ελισάβετ Κωνσταντινίδου που έλαβε μέρος στο ¨φεστιβάλ Κύπρια¨. 

Loader