Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Akakiko και ενθουσιαστήκαμε

Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Akakiko και ενθουσιαστήκαμε

Μία απ’ τις αγαπημένες μας γαστρονομικές επισκέψεις στην πόλη, το πάντοτε φιλόξενο και σταθερό σε ποιότητα Akakiko, λανσάρει το καινούριο του μενού και μας υποδέχεται στον χώρο του

Είναι πάντα ευχάριστο να εισέρχεσαι σε ένα χώρο γνώριμο, με χαλαρή ατμόσφαιρα και να έχεις τη σιγουριά πως τα πιάτα που θα φτάσουν κοντά σου θα σου γαργαλήσουν τον ουρανίσκο. Μ’ αυτά τα συναισθήματα βρεθήκαμε στο Akakiko τη βδομάδα που μας πέρασε για να δοκιμάσουμε το πολλά υποσχόμενο ανανεωμένο του μενού, το οποίο και μας αποζημίωσε με το παραπάνω. 

Μετά από μία τριετία, το αναμενόμενο revamp στον κατάλογο του δημοφιλούς ασιατικού εστιατορίου, συνώνυμου με την αυθεντική κουζίνα της Άπω Ανατολής, υποδέχεται στον χώρο του καινούρια και ευφάνταστα ορεκτικά, λαχταριστά κυρίως πιάτα και νέα υλικά που ήρθαν να δέσουν και να αναβαθμίσουν γεύσεις γνώριμες.   

Όσον αφορά στις γευστικές “Kung Pao” γαρίδες, αυτές αποτελούν ένα πιάτο που θα σε εντυπωσιάσει. Πρόκειται για Katsu γαρίδες με πικάντικη σάλτσα kung pao. Σερβίρονται με ρύζι στον ατμό. 

111

Απ’ το μενού δεν λείπουν βεβαίως και οι σαλάτες. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την “Grilled Calamari” με τα αρωματικά βότανα, soybean sprouts και λαχταριστό chili salad dressing.

14

Με την ευφάνταση επωνυμία “Popeye Roll”, τα εξαιρετικά αυτά rolls αποτελούνται από καβούρι katsu, αγγουράκι, pickled ραπανάκι, σπανάκι και μία γευστική gomaae dressing την οποία θα αγαπήσεις. 11

  2

Το “Salmon Tataki” από την άλλη, ελαφρύ στη γεύση και διόλου αδιάφορο, πρόκειται για ένα sashimi σολομού που σερβίρεται με soy sauce μήλου.

45

Μεταξύ άλλων, δοκιμάσαμε τα “Hong Kong Chicken Wonton”, τα οποία προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Γεμιστά με barbeque chicken και λαχανικά, σερβίρονται με την εξαιρετική σάλτσα Hong Kong. 

wonton

“Galbi Jjim”, ένα πιάτο που όσο και να δυσκολεύεσαι να το προφέρεις τόσο εύκολο είναι να το απολαύσεις. Πρόκειται για μία γενναιόδωρη μερίδα από steered βοδινά ribs με γλυκιά σάλτσα σόγιας και seasonal λαχανικά σερβιρισμένο με ρύζι στον ατμό. 

8888

Το Akakiko είναι ανοικτό καθημερινά για μεσημεριανό και για δείπνο από τις 12:00 μέχρι τις 23:00. Για κρατήσεις και κατ’ οίκον παράδοση τηλεφωνήστε στο 77778022. Για online παραγγελίες στο www.akakiko.com.cy

Loader