Δωρεάν θερινές προβολές ταινιών στην ομορφότερη αυλή της Λευκωσίας

Δωρεάν θερινές προβολές ταινιών στην ομορφότερη αυλή της Λευκωσίας

Πρόγραμμα πέντε κινηματογραφικών ταινιών στο Φεστιβάλ Faneromeni22

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεργάζεται για ακόμα μια χρονιά με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου για μια σειρά προβολών με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni22.

Κάτω από τον τίτλο του Φεστιβάλ «Πολιτισμός ξανά», η αυλή του Πολιτιστικού μετατρέπεται σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο με την προβολή 4 ταινιών και ένος ντοκυμαντέρ φύσης με την τη στήριξη του BirdLife Cyprus και BirdLife Ηνωμένου Βασιλείου)

ΕNCANTO-  Ένας Κόσμος μαγικός (2021)

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022 -21:00

Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά

Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μάντριγκαλ ζει, κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια γεμάτη ζωή πόλη, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο. Η μαγεία αυτή του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσμα, όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα καθένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο.…Όλα εκτός από ένα, την Μίραμπελ. Μια μέρα, όμως, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και αποφασίζει πως εκείνη, η μόνη Μάντριγκαλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας για την ιδιαίτερη οικογένειά της. 

Κινούμενα σχέδια, περιπέτεια, κωμωδία, Οικογενειακή ταινία Φαντασίας/Μιούζικαλ| Mεταγλωτισμένη στα ελληνικά. Διάρκεια: 109 λεπτά ,Σκηνοθεσία:  Μπαιρον Χάουαρντ/Τζάρεντ Μπους/Καρις Καστρο Σμιθ

Eleonora’s Falcon – Life in the Balance (2021)Πέμπτη, 7+21 Ιουλίου 2022- 20:00

Με τη στήριξη του BirdLife Cyprus και της RSPB (BirdLife στο Ηνωμένο Βασίλειο)

Γλώσσα: Αγγλική και Ελληνική με αντίστοιχους υποτίτλους.

Διάρκεια: 25’

Μέσα από την ματιά του Μαυρομμάτη, ενός μεταναστευτικού αρπακτικού πουλιού που επισκέπτεται τη Χερσόνησο Ακρωτηρίου για να φωλιάσει το καλοκαίρι, το ντοκιμαντέρ ‘Eleonora’s Falcon – Life in the Balance’ παρουσιάζει τον μοναδικό φυσικό πλούτο της περιοχής και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει. Υγρότοποι, παράκτιοι θαμνώνες, αμμοθίνες, αγροτικές περιοχές, εντυπωσιακοί παραθαλάσσιοι γκρεμνοί... η Χερσόνησος Ακρωτηρίου φιλοξενεί ένα μοναδικό μωσαϊκό οικοτόπων καθώς και το μεγαλύτερο σύμπλεγμα υγροτόπων στο νησί. 

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες περιοχές στο νησί για τη βιοποικιλότητα που αποτελεί καταφύγιο για σπάνια είδη φυτών και άγριας ζωής, καθώς και έναν κατεξοχήν προορισμό για κάθε φυσιολάτρη. Το μέλλον όμως της χερσονήσου, των ειδών και οικοτόπων της βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Ολοένα αυξανόμενες πιέσεις για ανάπτυξη, αυθαίρετες επεμβάσεις, αυξημένη επισκεψιμότητα, αλλά και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής απειλούν το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής με υποβάθμιση και απώλεια βιοτόπων. Μπορούμε να την προστατεύσουμε. Συντελεστές του project: Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Madelaine Westwood.

Jungle Cruise - Περιπέτεια στη Ζούγκλα (2021)

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022-21:00

Η Λίλι ταξιδεύει από το Λονδίνο στη ζούγκλα του Αμαζονίου, επιλέγοντας κατά τύχη τον Φρανκ ως οδηγό, με την ετοιμόρροπη βάρκα του. Είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει ένα αρχαίο δέντρο με απαράμιλλες θεραπευτικές ικανότητες, κρατώντας στα χέρια της τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον της ιατρικής. 

Αμερικανική οικογενειακή ταινία περιπέτειας της Disney| Με υποτίτλους | Διάρκεια: 127'

Σκηνοθεσία:  Τζαουμι Κολλετ Σερα

Πρωταγωνιστούν: Ντουειν Τζόνσον, Εμιλυ Μπλαντ.

GHOSTBUSTERS AFTER LIFE - Το παρελθόν συναντά το παρόν (2021)

Πέμπτη 4 Aυγούστου 2022-21:00

Όταν μια ανύπαντρη μαμά και τα δύο της παιδιά φτάνουν σε μια μικρή πόλη, αρχίζουν να  ανακαλύπτουν τη σχέση τους με τους αυθεντικούς ghostbusters και τη μυστική κληρονομιά που τους άφησε ο παππούς τους. Αμερικανική ταινία περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας| Με ελληνικούς υποτίτλους 

Διάρκεια: 124'

Σκηνοθεσία:  Τζεισον Ρειτμαν

Πρωταγωνιστούν: Καρυ Κουν, Φιν Γουλφχαρντ, Μακενα Γκρεις, Αννυ Ποτς, Ερνυ Χάτσον, Πωλ Ραντ

COCO – ΚΟΚΟ (2017)

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022-21:00

Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Miguel ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Miguel θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Στην πορεία θα συναντήσει τον Hector, έναν γοητευτικό απατεώνα, και μαζί θα κάνουν ένα απίθανο ταξίδι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια της οικογενειακής ιστορίας του Miguel. Υπέροχη οικογενειακή περιπέτεια της Disney | Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά | Διάρκεια: 105'

Σκηνοθεσία: Lee Unkrich-Σενάριο: Adrian Molina/Matthew Aldrich/Lee Unkrich

Χώρος κινηματογραφικών προβολών: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

 

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni 22, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.

Loader