Ειρηνική διαμαρτυρία αύριο στη Λευκωσία για τον Πολιτισμό

Γράφουν οι διοργανωτές:

Καλούμε όλους τους ανθρώπους που υπηρετούν τον Πολιτισμό, καλλιτέχνες, επαγγελματίες των Τεχνών και συναφών επαγγελμάτων αλλά και όσους αγαπούν και στηρίζουν τον Πολιτισμό και τις Τέχνες να δώσουν το παρών τους στην ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας ως αντίδραση για την πενιχρή και αποκαρδιωτική στήριξη του Πολιτισμού, ειδικά στις δύσκολες μέρες που δυανύουμε, συνεπεία της πανδημίας.

Η πορεία διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει από τον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Αγίου Δημητρίου στην οδό Κορυτσάς (ο πίσω δρόμος της Σχολής Τυφλών και του Μακάρειου Νοσοκομείου), με ώρα συγκέντρωσης στις 7.15 π.μ. και ώρα εκκίνησης τις 7.30. Την πορεία θα οδηγεί η Ομάδα Κρουστών Batukinio καθόλη τη διάρκεια της πομπής, με στάση έξω από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και κατάληξη έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στην οδό Κιμωνος.

Μπορείτε να φέρετε μαζί σας τις πινακίδες με όσα θέλετε να εκφράσετε μέσα από τη σιωπηρή αυτή διαμαρτυρία, αποφεύγοντας οποιουδήποτε είδους υβριστικό περιεχόμενο. Επίσης, για την ασφάλεια και υγεία όλων και προκειμένου να τηρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας, παρακαλείστε να φέρετε μαζί σας τη μάσκα και τα γάντια σας, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ μας.

Παρακαλούμε θερμά η εκδήλωση να παραμείνει σιωπηρή και ειρηνική. Οποιαδήποτε βίαιη ή υβριστική στάση, δεν έχει θέση ανάμεσά μας: ο Πολιτισμός και η Παιδεία αποτελούν εγγενείς και θεμελιώδεις έννοιες στη φύση των ανθρωπων που τάχθηκαν να υπηρετήσουν τον Πολιτισμό και τις Τέχνες.

Για να έχει νόημα και αξία μια τέτοια αντίδραση, θα πρέπει να υπάρξει μαζική παρουσία και συλλογική συμμετοχή. Μην περιμένετε μόνο από άλλους να έρθουν να διαμαρτυρηθούν για σας. Όλοι πρέπει να αντιδράσουμε, αν θέλουν να μας λάβουν υπόψη. Πολλές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν για όλους εμάς στο άμεσο μέλλον. Αποφάσεις που θα κρίνουν όχι μόνο το μέλλον μας, αλλά και το μέλλον όσων θα ακολουθήσουν μετά από μας. Η Πολιτεία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είμαστε ΟΛΟΙ αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα όσα αυτονόητα δικαιούμαστε, ενωμένοι και πολλοί. Μόνο συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Δρομολόγιο Διαμαρτυρίας:
7:15 Συγκέντρωση συμμετεχόντων στο Πάρκο Αγίου Δημητρίου (Κορυτσάς, Λευκωσία)
7:30 Έναρξη Πορείας
7:45 Στάση έξω από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες
8:10 Τελική Στάση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Επίδοση σημειώματος στον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ

Χώροι για να σταθμεύσετε τα αυτοκίνητά σας υπάρχουν και στο σημείο που αρχίζει το Πάρκο της Αγγλικής Σχολής και στη Σχολή Τυφλών απέναντι.

Πριν ξεκινήσει η πορεία θα σας δοθούν και προφορικά οδηγίες τόσο για τα μέτρα προστασίας όσο και για τις στάσεις που θα γίνουν στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και στο ΥΠΠΑΝ.

FACEBOOK EVENT