Ένα παραμυθένιο αγρόκτημα, λίγο έξω από τη Λευκωσία, ιδανικό για εξόρμηση το σαββατοκύριακο

Ένα παραμυθένιο αγρόκτημα, λίγο έξω από τη Λευκωσία, ιδανικό για εξόρμηση το σαββατοκύριακο

Ένας προσεγμένος χώρος που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι

Σε ένα μοναδικό περιβάλλον, το αγρόκτημα The Royal Goat Farm, βρίσκεται ελάχιστα μόνο χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Λευκωσίας, σε μια πεδιάδα της περιοχής Παλιομετόχου.

Η δημιουργία του αγροκτήματος ξεκίνησε πριν από 26 χρόνια. Φυτεύτηκε αρχικά με λεμονιές, πορτοκαλιές, αχλαδιές, ελιές και σιγά σιγά δημιουργήθηκε και το περιβόλι με τα παρτέρια για τα εποχιακά λαχανικά και το θερμοκήπιο ενώ λίγο αργότερα κτίστηκε το μαντρί για τα γιδοπρόβατα. Σιγά σιγά το ζωικό βασίλειο εμπλουτίστηκε με κότες, χήνες, γαλοπούλες, κουνέλια και γαϊδούρια.

1

Αργότερα, δημιουργήθηκε το μικρό τυροκομείο για την παρασκευή των κυπριακών παραδοσιακών τυριών (χαλλούμι, αναρή, τυρί φλαούνας, χαλίτζι Τηλλυρίας κ.α) και το ψωμάδικο με τους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους.

Κάθε γωνιά του αγροκτήματος προσφέρει στον επισκέπτη στιγμές ηρεμίας, αναζωογόνησης, χαλάρωσης ή και ενασχόλησης με τη γη, μύηση στην ομορφιά της φύσης. Ένας παραμυθένιος χώρος που θα μαγέψει τα παιδιά που θα λατρέψουν την επαφή με τα ζώα και τη φύση.

Στο αγρόκτημα λειτουργεί ένας μοναδικός στο είδος του χώρος εστίασης που παντρεύει την κυπριακή παράδοση με την ομορφιά της κυπριακής φύσης. Εδώ μπορείς να απολαύσεις νόστιμο κυπριακό πρόγευμα με προϊόντας δικής τους παραγωγής αλλά και ξενάγηση στη φάρμα και το τυροκομείο.

2

2

6

 

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Loader