Ενθουσίασε το κυπριακό γουέστερν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ενθουσίασε το κυπριακό γουέστερν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Πέντε συνολικά βραβεία για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Σταύρου Παμπαλλή

Η Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη είναι ένα σύγχρονο κυπριακό γουέστερν γυρισμένο στην Πράσινη Γραμμή

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία μόλις κατέγραψε το κυπριακό σινεμά, αφού η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Σταύρου Παμπαλλή «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη» πήρε πέντε βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ. 

Η ταινία πήρε βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας από τους κριτικούς της FIPRESCI (Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου) και της Π.Ε.Κ.Κ. (Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου), βραβείο κοινού της ΕΡΤ στο οποίο η Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση απονέμει χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, βραβείο κοινού FISCHER Ελληνικής Ταινίας-Μιχάλης Κακογιάννης καλύτερης ταινίας στο τμήμα «Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου».

Σύμφωνα με κριτικές, με βάση ένα εξαιρετικό σενάριο, η ταινία συνδυάζει με δεξιοτεχνία και χωρίς να καταφύγει σε υπερβολές, το χιούμορ με το δράμα για να αφηγηθεί την ιστορία μιας συνηθισμένης οικογένειας Ελληνοκυπρίων που προσπαθεί να μη χάσει το υποθηκευμένο εξαιτίας της πρόσφατης οικονομικής κρίσης σπίτι της.

sgsgs

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που σκηνοθετεί ο Σταύρος Παμπαλλής, ο οποίος ως σεναριογράφος έχει υπογράψει μέχρι τώρα το σενάριο τριών ακόμη ταινιών, ανάμεσα στις οποίες η πολυβραβευμένη «Boy on the bridge».

Το χαμένο γοβάκι της Δάφνης Αλεξάντερ

Όχι μόνο μια, ούτε δυο αλλά τέσσερις τουλάχιστον φορές χρειάστηκε να ανεβεί στη σκηνή για να ευχαριστήσει η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Δάφνη Αλεξάντερ, σε σημείο που οι παρουσιαστές την παρακάλεσαν να μείνει μόνιμα στη σκηνή! Η κομψή πρωταγωνίστρια σκόνταψε πάνω στην κατακόκκινη μοκέτα με αποτέλεσμα να “γαντζωθεί” σε αυτήν το γοβάκι της. Χρειάστηκε η επίμονη προσπάθεια του παρουσιαστή Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου για να μπορέσει να βγει αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα αλλά και τον αστεισμό του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζήτησε στη συνέχεια ειδικό....συνεργεία για να φτιάξει τη ζημιά. Ο,τι πρέπει για να μην πάει στραβά η βραδιά για μια ταινία που χρηματοδότησαν Ελλάδα και Κύπρος μαζί!

Loader