Εvent για τις διαλέκτους της ελληνικής γλώσσας

Εvent για τις διαλέκτους της ελληνικής γλώσσας

«Οι διάλεκτοι διαλέγονται: Κύπρος – Κρήτη – Ρόδος – Καλαβρία – Τσακωνιά – Καππαδοκία - Πόντος»

Tην Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Διαλέξεων Αρχείου ΡΙΚ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας, το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και η Γλωσσολογική Εταιρεία Κύπρου, σε συνεργασία με το Σωματείο Φοιτητών & Αποφοίτων «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Οι διάλεκτοι διαλέγονται: Κύπρος –Κρήτη – Ρόδος – Καλαβρία – Τσακωνιά – Καππαδοκία - Πόντος». 

Η εκδήλωση, με είσοδο ελεύθερη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 (ώρες διεξαγωγής: 17:30 - 20:00) στην Αίθουσα Διαλέξεων Αρχείου ΡΙΚ (χορηγός επικοινωνίας) στη Λευκωσία. Θα μεταδίδεται ταυτόχρονα και διαδικτυακά, ώστε να είναι δυνατή η ανοικτή συζήτηση των ομιλητών με το κοινό και τους τηλεπαρόντες.

 Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, με φυσική παρουσία και ζωντανές συνδέσεις, για τις νεοελληνικές διαλέκτους ―την κυπριακή, την κρητική, τη ροδιακή, την greco, την τσακωνική, την καππαδοκική και την ποντιακή― διαπρεπείς γλωσσολόγοι σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνεται διαγωνισμός διαλεκτικών γνώσεων για το κοινό που θα τιμήσει την εκδήλωση με φυσική παρουσία, στο οποίο θα δοθούν και πιστοποιητικά παρακολούθησης. Η εκδήλωση θα συνδεθεί ζωντανά με παράλληλες εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις της Κύπρου και με το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Loader