Φτιάχνουμε ένα καλύτερο αύριο, με μικρές αλλαγές σήμερα! (Βίντεο)

Φτιάχνουμε ένα καλύτερο αύριο, με μικρές αλλαγές σήμερα! (Βίντεο)

Φανταστήκατε ποτέ πώς θα μπορούσε να είναι ο κόσμος που θα ζουν τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας;

Όπως έχουν τώρα τα πράγματα, το μέλλον προβλέπεται μάλλον δυσοίωνο. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αλλάξει! Φανταστείτε τώρα, να ζούμε σε έναν καθαρό και βιώσιμο πλανήτη, όπου οι κάτοικοι του σπαταλούν λιγότερους πόρους και παράγουν σχεδόν μηδενικά απορρίμματα. Όσο παράξενο κι αν μας φαίνεται, είναι ρεαλιστικό. Φτάνει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, κάνοντας μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή! 

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι διαχρονικά ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο για τη Lidl Κύπρου, γι’ αυτό και στα πλαίσια των οικολογικών της ενεργειών, εμπνεύστηκε τα Lidl Eco Hacks. Η νέα αυτή οικολογική πρωτοβουλία αποτελείται από μια σειρά με μικρά social media βίντεο φτιαγμένα από ανθρώπους με περιβαλλοντικές ανησυχίες που ζουν στην Κύπρο και καταπιάνονται με απλά, εύκολα life hacks, που όλοι μας μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας. 

Η αρχιτέκτονας Νατάσα Χρίστου, υπέρμαχος του zero-waste, sustainability consultant και συνιδρύτρια στο Gardens of the Future, στα δύο βίντεο που ετοίμασε για τα Lidl Eco Hacks, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε φυσικό κομπόστ στο σπίτι, αλλά και πώς να φτιάξουμε το ολόδικό μας μποστάνι από απομεινάρια της κουζίνας μας! 

Η Έλενα Ολυμπίου, ραδιοφωνική παραγωγός, ηθοποιός, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρέσβειρα του οργανισμού UNRF Unic για την κλιματική αλλαγή, μας δείχνει έξυπνα και εύκολα tips για να εξοικονομούμε νερό στο σπίτι!

Η σεφ Μαρία Μαρκιτανή δεν πετάει τίποτα από την κουζίνα της και πάντα βρίσκει δημιουργικούς τρόπους να μετατρέπει τα περισσεύματα σε κάτι διαφορετικό, μα πάντα νόστιμο! Στο δικό της επεισόδιο για τα Lidl Eco Hacks μας δείχνει τι μπορούμε να φτιάξουμε με το ψωμί που περίσσεψε για zero food waste! 

lidl

H Zωή Φιλίππου, fashion & textile designer και δημιουργός του fashion brand Cherry & Mint, στο επεισόδιο που ετοίμασε για τα #LidlEcoHacks μας δείχνει πώς να δώσουμε νέα πνοή στα παλιά μας ρούχα με τη δημιουργική μέθοδο του upcycling. 

Η Χαρά Οδυσσέως, κλινική διατροφολόγος και συγγραφέας βιβλίου με vegan συνταγές, στο δικό της επεισόδιο Lidl Eco Hacks μας δείχνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αποθηκεύουμε τα λαχανικά μας για να αντέχουν περισσότερο προτού χαλάσουν, μειώνοντας έτσι το food waste στο σπίτι μας! 

Η ομάδα της makeART, εκτός από επιπλοποιοί, είναι και άτομα με περιβαλλοντική συνείδηση και υπέρμαχοι του upcycling. Ποτέ δεν πετάνε παλιά ή σπασμένα έπιπλα, αλλά βρίσκουν τρόπους να τους δώσουν νέα ζωή μεταμορφώνοντάς τα σε κάτι άλλο ή δίνοντάς τους νέες χρήσεις. 

lidl

Η ραδιοφωνική παραγωγός Φαίδρα Σαρικάκη, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση, γνωρίζει πως το πλαστικό κάνει μεγάλο κακό στο περιβάλλον, έτσι, στο δικό της βίντεο για τα Lidl Eco Hacks, μας δείχνει tips & εναλλακτικές λύσεις για το πώς να εκμηδενίσουμε τη χρήση του στην καθημερινότητά μας!

Τα Lidl Eco Hacks λοιπόν, η τελευταία οικολογική πρωτοβουλία της Lidl Κύπρου, μας προτρέπουν να κάνουμε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, βάζοντας έτσι ο καθένας μας το δικό του λιθαράκι στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. 

Δες όλα τα επεισόδια στο #LidlEcoHacks στα social media της Lidl Κύπρου!

 

Loader