The Gallery 45 παρουσιάζει το The Parallel Project

The Gallery 45 παρουσιάζει το The Parallel Project

The Gallery 45 παρουσιάζει το The Parallel Project, με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Κύπριο σχεδιαστή επίπλων και αντικειμένων Moussaris, μαζί με τους Αθηναίους εικαστικούς καλλιτέχνες Αναστασία Παπαλεωνίδου-Πούντζα, DonForty και Robert Seikon για την πρώτη τους έκθεση στην Κύπρο (20 Νοεμβρίου-22 Δεκεμβρίου).

11

Βιογραφικό

Τα ευφάνταστα εννοιολογικά έπιπλα και τα σουρεαλιστικά, χρηστικά αντικείμενα τέχνης του Mousarris είναι όλα χειροποίητα, συνδυάζοντας τη βιομηχανική τεχνολογία με την οργανική χειροτεχνία. Τα έργα του βρίσκονται περήφανα σε μόνιμη έκθεση στην πτέρυγα σχεδιασμού 21 ου αιώνα του Λούβρου στο Παρίσι. Με πελατολόγιο που καλύπτει μεγάλους διεθνείς συλλέκτες, αρχιτέκτονες και προσωπικότητες του Χόλυγουντ, παρουσιάσεις σε περισσότερα από 40 ευυπόληπτα περιοδικά design, όπως επίσης και την πρόσφατη του βράβευση με αργυρό A’ Design Award 2021, ο 33χρονος Στέλιος Μουσάρης με έδρα του τη Λάρνακα είναι αδιαμφησβήτητα ένα ταλέντο άξιο προσοχής.

3456

Για την πρώτη του τοπική έκθεση, ο Mousarris θα παρουσιάσει μια επιμελημένη εγκατάσταση έργων περιορισμένης έκδοσης, μαζί με την παγκόσμια πρώτη παρουσίαση ενός αποκλειστικού έργου σχεδιασμένου για την Gallery 45.

Η Αναστασία Παπαλεωνίδου-Πούντζα έχει έδρα της την Αθήνα, όπου σπούδασε Οπτική Επικοινωνία. Πιο γνωστή για τους πίνακες, τις τοιχογραφίες και τις καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις από διάφορα υλικά όπως γύψο, πηλό, μελάνι, χαρτί, ύφασμα και ξύλο, τα πιο πρόσφατα της έργα παίζουν με την επανάληψη αφηρημένων και δυναμικών μορφών, δημιουργώντας ήρεμα αλλά συνάμα χαοτικά καλλιτεχνήματα όλο κίνηση και υφή. Τα έργα της βρίσκονται σε βιομηχανικούς χώρους στην Ελλάδα, αφού εργάζεται για να επιφέρει την αλληλεπίδραση του τόπου με το  χώρο και το ίδιο το κτίριο, ενώ συχνά αντλεί επιρροή από τα στοιχεία που το περιβάλλουν. 456

Ο DonForty, γνωστός επίσης ως Ευάγγελος Σαραντάρης, είναι Έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης με έδρες του τη Βαλένθια και την Αθήνα, όπου σπούδασε Γραφικό Σχεδιασμό, και τα έργα του αποτελούνται κυρίως από τοιχογραφίες, εικονογραφήσεις και πίνακες. Όντας ενεργός street artist από το 2002, τα έργα τέχνης του περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις εμπνευσμένες από απλά υλικά που βρίσκει στους δρόμους. Τα μαξιμαλιστικά του σχέδια, με περίτεχνες γραμμές ζωγραφισμένες στο χέρι που παλεύουν για χώρο ανάμεσα σε έντονες λεπτομέρειες και αυτοσχέδια σταλάγματα, διακοσμούν τοίχους, χώρους και γκαλερί σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Robert Seikon είναι Πολωνός εικαστικός καλλιτέχνης με έδρα του την Ελλάδα. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Γκντανσκ στην Πολωνία και η τέχνη του εστιάζεται στη σύγχρονη και αφηρημένη ζωγραφική, στις τοιχογραφίες και στα γλυπτά. Εκθέτει τα έργα του παγκόσμια από το 1999, και το στιλ του έχει εξελιχθεί, με τα ενδιαφέροντα του να εστιάζονται κυρίως στη γεωμετρία και τις γραμμές, συγκεκριμένα στο παιχνίδι του με τις παράλληλες γραμμές και το χρώμα. Ο Seikon ειδικεύεται στη δημιουργία μοναδικών γεωμετρικών μοτίβων που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν μια επιφάνεια μέσω του χρώματος και του σχεδιασμού.

Σχετικά με την Γκαλερί

The Gallery 45 είναι ένας νέος, σύγχρονος εκθεσιακός χώρος για τέχνη και design, που ανοίγει στην καρδιά της παλιάς Λεμεσού. Εστιάζεται στην προβολή σύγχρονων καλλιτεχνών, από τον τοπικό και τον διεθνή χώρο, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα αναδυόμενους καλλιτέχνες και σχεδιαστές στην καλλιτεχνική σκηνή της Κύπρου.

Ιδρύτριά της είναι η Σάναζ Ναζέμι Άγα (Sanaz Nazemi Agha) και σήμερα συνεργάζεται με την καλλιτεχνική συνεργασία Blaqk, γνωστή επίσης και ως Simek και Γκρεγκ Παπαγρηγορίου (Αθήνα), όπως επίσης και την Έλενα Τσιγαρίδου (Λάρνακα).

thegallery_45

anastasia papaleonida

robert seikon

Loader