H Δρ. Λίντα Παπαδόπουλος έρχεται στο Life Changing Ideas

H Δρ. Λίντα Παπαδόπουλος έρχεται στο Life Changing Ideas

Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη ψυχολόγος θα μας μιλήσει για το σημαντικό θέμα της ψυχικής Υγείας στην εργασία

Μετά από 2 σχεδόν χρόνια διαδικτυακών ομιλιών η σειρά Life Changing Ideas της Globaltraining  και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διοργανώνει την πρώτη υβριδική της παρουσίαση με ομιλήτρια μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και σεβαστές ψυχολόγους που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Δρ. Λίντα Παπαδόπουλος με θέμα την ψυχική Υγεία στον εργασιακό χώρο. 

Η Δρ. Λίντα Παπαδόπουλος έχει εξαιρετική φήμη τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και στο χώρο των Media. Επιτυχημένη ψυχολόγος, συγγραφέας, κεντρική ομιλήτρια, αρθρογράφος, παρουσιάστρια και ραδιοτηλεοπτική παραγωγός, η ανάλυση της Dr Linda πάνω στην τρέχουσα κατάσταση, τις τάσεις και την ανθρώπινη συμπεριφορά είναι ιδιαίτερα περιζήτητη και δημοσιοποιημένη παγκοσμίως.

3

Περισσότερα για την ομιλήτρια

Εγκεκριμένη Σύμβουλος, Κλινική Ψυχολόγος και Associate Fellow της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολογίας, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην παροχή συμβουλών σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, η Δρ. Λίντα έχει εργαστεί τόσο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) όσο και στο ιδιωτικό της ιατρείο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με μια σειρά από αναφορές σε εκπομπές, ραδιόφωνα και έντυπα μέσα, η Δρ. Λίντα έχει συμμετάσχει σε εκπομπές για κανάλια και δίκτυα όπως το Discovery Channel, το National Geographic και το TLC και είναι τακτική σχολιάστρια στο Sky News. Έχει επίσης παρουσιάσει προγράμματα σε πολλά αμερικανικά και διεθνή τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα -το CNN, CBS, CNBC, BBC International, VH1 και MTV  είναι μερικά από αυτά - και έχει συμμετάσχει σε δύο σειρές του Netflix.

Η Δρ. Λίντα έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα από brands, εταιρικών και ιδιωτών πελατών - από φαρμακευτικούς κολοσσούς ως Φόρουμ για την ενδυνάμωση των γυναικών -  ενώ προσλαμβάνεται συχνά από μεγάλες εταιρείες με σκοπό την παροχή  πληροφοριών για τη συμπεριφορά των καταναλωτών, τη διεξαγωγή ερευνών και την ανάλυση δεδομένων και τάσεων. 

Περισσότερα για την ομιλία 

Η πανδημία, τα lockdowns, η διακοπή της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, η μεγάλη φυγή από τη δουλειά και η τρέχουσα επιστροφή, έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των επιπέδων του άγχους, της ανησυχίας και της αβεβαιότητας. Η εξ αποστάσεως εργασία κατά τη διάρκεια του Covid οδήγησε σε κακές πρακτικές επικοινωνίας και συχνά σε αίσθημα χαμηλής σύνδεσης ή υποστήριξης των εργαζόμενων από τους συναδέλφους ή τον διευθυντή τους.

Η διαταραχή της ψυχικής υγείας είχε μεγάλο αντίκτυπο τόσο σε διαπροσωπικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Οι εργοδότες βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με την υπερκόπωση των εργαζομένων, την αποσύνδεση και τη χαμηλή δέσμευση - που οδηγούν τελικά  σε απώλεια της αίσθηση του σκοπού.

Πόσοι εργοδότες μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την οργανωτική διάσταση της ψυχικής υγείας;

Οι εργοδότες έπρεπε να στραφούν από το να βλέπουν την ψυχική υγεία ως ατομική πρόκληση να την αντιμετωπίζουν ως μια συλλογική προτεραιότητα. Δεδομένων όλων των παραγόντων που διαδραματίζουν ρόλο στο χώρο εργασίας, οι εταιρείες δεν μπορούν πλέον να διαμερίζουν την ψυχική υγεία σε ευθύνη του ατόμου και απλά να καθιερώνουν μέρες ή δράσεις ψυχικής υγείας στις παροχές των εργαζομένων. Οι νέες πρακτικές απαιτούν αλλαγή κουλτούρας, πιο βιώσιμους τρόπους εργασίας που να αγκαλιάζουν την ευελιξία και τη βαθύτερη σύνδεση μεταξύ των διευθυντών και των εργαζομένων.

Είναι ο οργανισμός σας εξοπλισμένος για να χειριστεί την αναδυόμενη αναστάτωση εν μέσω της κρίσης υγείας – πολέμου – πληθωρισμού και της επιστροφής στο γραφείο;

Είναι οι εργαζόμενοί σας αρκετά ανθεκτικοί και προσαρμοστικοί ώστε να αντέχουν τις απρόβλεπτες απειλές και αλλαγές;

Η Ανθεκτικότητα και η Προσαρμοστικότητα θα είναι το επίκεντρο της ομιλίας της Δρ. Λίντα.  

Η ομιλίας της Δρ. Λίντα θα επικεντρωθεί στα εξής:

-Πώς επηρεάζει η απειλή, η αβεβαιότητα και οι απροσδόκητες καταστάσεις  άτομα και ομάδες

-Πώς η ανθρώπινη ψυχολογία μπορεί στηρίξει την προσαρμοστικότητα

-Πώς να αντιμετωπίσετε την αλλαγή

-Πώς ο σκοπός τροφοδοτεί την ταυτότητά και την εργασιακή μας ικανοποίηση

-Πώς να προσαρμόσουμε το μυαλό και σκέψη μας για αποτελεσματική  αντιμετώπιση του στρες/άγχους/ευεξίας

-Ποιες είναι οι συστημικές και οργανωτικές αλλαγές για την προώθηση της ανθεκτικότητας και της ευημερίας

-Πώς να  βγείτε κερδισμένοι αντί απλώς να επιβιώσετε από την αλλαγή

Η ομιλία θα γίνει στις 11 Μαΐου 2022, ζωντανά με φυσική παρουσία στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ή με  διαδικτυακή παρουσία.       

18:00-19:00         Εγγραφές & Networking Cocktail 

19:00-20:00         Ομιλία & ερωτήσεις απαντήσεις  and Q&A (Εξωτερικός Χώρος)

Εισιτήρια για φυσική παρουσία μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ, ενώ για διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω zoom εδώ.  

Για πληροφορίες όσον αφορά τις εγγραφές ή την έκδοση τιμολογίων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα πιο κάτω τηλέφωνα: T: +357 22841715 ή T: +357 22841795

Την ομιλία της  Δρ. Λίντα Παπαδόπουλος χορηγεί η Grant Thornton. 

 

Η σειρά ομιλιών Life Changing Ideas  διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την Globaltraining, με κύριο χορηγό επί σειρά ετών την Ελληνική Τράπεζα. Την πλατφόρμα ομιλιών Life Changing ideas στηρίζουν η CYTA, o ΟΠΑΠ Κύπρου, και η Digital Tree.

 

Loader