«Το χιούμορ του Καραγκιόζη κυλάει στο DNA μας»

«Το χιούμορ του Καραγκιόζη κυλάει στο DNA μας»

Το τριμελές power team που επιμελείται τις Δράσεις στο Θέατρο Αποθήκες του ΘΟΚ μοιράζεται μαζί μας λίγα λόγια για την επικείμενη παράσταση θεάτρου σκιών από τον πολυτάλαντο Izel Seylani

Οι Δράσεις 2021-2022 «Νέ@ σε έρημο νησί» φιλοξενούν μια πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών για θεατές όλων των ηλικιών από τον καραγκιοζοπαίχτη ηθοποιό İzel Seylani.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2022 στις 18:00. 

Ζητήσαμε από την Ειρήνη Ανδρέου, την Ελένη Μολέσκη και τον Γιάννη Καραούλη, το τριμελές power team που επιμελείται τις Δράσεις στο Θέατρο Αποθήκες να μοιραστεί μαζί μας λίγα λόγια για τη φιλοξενία της παράστασης.

fafaf

Εκ μέρους λοιπόν της τριμελούς ομάδας σημειώνονται τα ακόλουθα:

Η πλατφόρμα εφηβικού θεάτρου Νε@ σε έρημο νησί θέλησε κόντρα στους καιρούς να ανοίξει τις πόρτες τις ακόμα πιο διάπλατα. 

Μετά τη φιλοξενία των παραστάσεων Είναι στο αίμα της Barbara Kelmer, μια παράσταση από τη Γερμανία και την Γκάνα και την Ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, ήρθε η ώρα για μια αγαπημένη φιλοξενία για πολλούς λόγους…

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Izel Seylani έρχεται στις Αποθήκες μας για να παρουσιάσει κάτι που αγαπάει πολύ, μια μοντέρνα παράσταση Καραγκιόζη. Ένας είδος θεάτρου που οι σημερινοί έφηβοι πιθανώς να το έχουν μονάχα ακουστά ή ίσως ελάχιστα γνωρίσει. 

Η ευκαιρία μοιάζει μοναδική και συναρπαστική για να προσεγγίσει ένα εφηβικό κοινό το λαϊκό παραδοσιακό θέατρο μέσα από τη ματιά ενός σύγχρονου και νέου δημιουργού και να ανακαλύψει ότι το χιούμορ του Καραγκιόζη κυλάει στο DNA μας. Επιπλέον ο Izel θα ερμηνεύσει την ιστορία στην τουρκοκυπριακή διάλεκτο, ακόμα μια ευκαιρία για ανακαλύψεις από τους εφήβους. 

Και οι λόγοι είναι κι άλλοι, η ιστορία που διαδραματίζεται στην Καρπασία θέλει να μας υπενθυμίσει ότι η προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι να αγαπάμε και να προστατεύουμε αυτό το νησί και τη φύση του. Κι ένας τελευταίος λόγος χαράς, η φιλοξενία αυτή κάνει το νησί μας να μοιάζει λιγότερο «έρημο», δημιουργεί γέφυρες που μόνο ο πολιτισμός μπορεί  να χτίσει. Izel σε περιμένουμε! 

fafaf

Το έργο αρχίζει με τον Χατζηαβάτη να βρίσκει το χάρτη ενός χαμένου θησαυρού ενώ ψαρεύει. Αποφασίζει να μοιραστεί την ιδέα του με τον Καραγκιόζη, και ο τελευταίος αποφασίζει με τη σειρά του να ακολουθήσει τα σημάδια του χάρτη, τα οποία τον οδηγούν στην περιοχή της Καρπασίας. Εκεί ο Καραγκιόζης πίνει νερό από μια βρύση που τον μεταμορφώνει σε κότα, αποκτώντας έτσι την ικανότητα να μιλάει με όλα τα ζώα. Αφού καταλαβαίνει τι περνούν τα ζώα απ’ τους ανθρώπους, αποφασίζει να δράσει και να μάθει στους ανθρώπους να σέβονται τη φύση και τα πλάσματά της.

Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: İzel Seylani

Στην τουρκοκυπριακή διάλεκτο με ελληνικούς υπέρτιτλους. 

Λευκωσία: Θέατρο Αποθήκες, Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 στις 18:00 

Πληροφορίες / Εισιτήρια

● Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy

● Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

●Τιμή εισιτηρίου: €6

Loader