Το HIV του Θανάση Τριαρίδη μάς αφορά όλους

Το HIV του Θανάση Τριαρίδη μάς αφορά όλους

Οι σκηνοθέτες μιλούν στην Offsite-Γιατί οφείλουμε να γνωρίζουμε για το τράφικινγκ & τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Της Αγάθης Χατζηκωστή για την Offsite 


Οι σκηνοθέτες μιλούν στην Offsite-Γιατί οφείλουμε να γνωρίζουμε για το τράφικινγκ & τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Άμεση, ειλικρινή και παρουσιάζει την ωμή πραγματικότητα. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που θα χρησιμοποιούσαμε βλέποντας την παράσταση “HIV του Θανάση Τριαρίδη” που ήρθε και στην Κύπρο για να ταρακουνήσει το κοινό. Μια παράσταση που μιλάει για το συνταρακτικό περιστατικό της Αθήνας του 2012, όταν για λόγους “Δημόσιας Υγείας” οι αρχές κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των γυναικών που είχαν τον ιό του AIDS. 

“Την εποχή της γρήγορης πληροφορίας υπάρχει ανάγκη να ακούγονται τα πράγματα με το όνομά τους” μας λένε οι σκηνοθέτες της παράστασης, Έλενα Σωκράτους και Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου, οι οποίοι μέσα από την παράσταση HIV καταγράφουν το “θέμα που τους καίει την ψυχή” και μας το παρουσιάζουν. Γιατί όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε για τα ζητήματα του σεξ, της εργασίας στο σεξ, του τράφικινγκ, των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

- Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο.

Το HIV αποτελεί μέρος της Τριλογίας για την Αφρική – όπως την ονομάζει ο ίδιος ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης, ανάμεσα στα έργα Λέοπολντ και Φούτμπωλ. Γράφτηκε μόλις το 2018 ύστερα από την υιοθεσία ενός κοριτσιού από την Νιγηρία που έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας με την σύντροφό του. Έχοντας για δύο χρόνια ταξιδέψει πολύ στην υποσαχάρια Αφρική, ώστε να παρίσταται στα δικαστήρια που απαιτούσε η διαδικασία της υιοθεσίας και έχοντας βιώσει την κατάσταση που επικρατεί, αποφάσισε να γράψει αυτή την τριλογία. Το HIV αφορμάται του γεγονότος της διαπόμπευσης των 27 οροθετικών γυναικών το 2012 από τον τότε Υπουργό Υγείας της Ελλάδας Ανδρέα Λοβέρδο και το συνδέει με την σεξουαλική σκλαβιά και εκμετάλλευση των γυναικών.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ  


 

Loader