Η εκπληκτική δουλειά της Νεφέλης Πτωχοπούλου στη Διαχρονική

Η εκπληκτική δουλειά της Νεφέλης Πτωχοπούλου στη Διαχρονική

Η ζωγράφος Νεφέλη Πτωχοπούλου στην 5η ατομική της έκθεση στην Γκαλερί Διαχρονική στη Λευκωσία.

Στις 22 Νοεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή στις 7.30 μ.μ.

Στην έκθεση με τίτλο «Entertainment» (ψυχαγωγία) θα παρουσιαστούν έργα από παλαιότερες δουλειές της ζωγράφου, αλλά και καινούρια. Συνολικά γύρω στα 40 ιμπρεσιονιστικά έργα θα παρουσιαστούν στην έκθεση αυτή που βασικός σκοπός της είναι ο ύμνος απέναντι σε δύο πολύ βασικές αισθήσεις: την ακοή και την όραση.

 

333

Μέσα από την έκθεση των έργων ο θεατής με την όραση του ταξιδεύει, αισθάνεται, σκέφτεται. Μέσα από τα έργα της συλλογής «Μουσικός Κόσμος» ο θεατής έρχεται απέναντι από την αίσθηση της ακοής και την σημασία της στην καθημερινότητα του και συνάμα την αξία και την μαγεία της μουσικής την οποία μπορεί να απολαύσει με την αίσθηση της ακοής.

Η έκθεση της ζωγράφου θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας ύμνος στα όσα ωραία υπάρχουν ακόμη γύρω μας, αλλά και ένας φόρος τιμής στις αισθήσεις της όρασης και της ακοής. Για την Νεφέλη Πτωχοπούλου το χρώμα στον ζωγραφικό πίνακα δημιουργείται από το φως και γι αυτό δίνει τεράστια σημασία στα χρώματα των έργων της. Όπως έχει πει ο Γερμανοαμερικανός ζωγράφος Hans Hofmann:  «Στη φύση, το φως δημιουργεί το χρώμα. Στον ζωγραφικό πίνακα, το χρώμα δημιουργεί το φως».

 

Γκαλερί Διαχρονική

Αρσινόης 84, 1010, Λευκωσία (περιοχή Λήδρας)

Τηλέφωνο: 22680145

 

Loader