Η ταινία “The Batman” επιστρέφει στα σινεμά

Η ταινία “The Batman” επιστρέφει στα σινεμά

Διεκδίκησε μια διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσεις την ταινία στους κινηματογράφους K Cineplex.

Η ταινία “The Batman” επιστρέφει στα σινεμά με τον Robert Pattinson στο ρόλο του αγαπημένου ήρωα.

Ο Batman καλείται, για άλλη μια φορά, να λύσει μια υπόθεση δημιουργώντας συμμαχίες και φέρνοντας έτσι τη δικαιοσύνη στο φως. Η ταινία με τον αγαπημένο ήρωα στις νέες του περιπέτειες είναι η ταινία που αξίζει να δεις τον Μάρτιο, στα σινεμά K Cineplex και Ριο. 

Διάβασε Επίσης: Η ταινία μικρού μήκους που καταγράφει τη ζωή μιας «τάξης με πάνω από 30 queer άτομα»

Το στόρι της ταινίας 

Τα δύο χρόνια παρακολούθησης των δρόμων ως Μπάτμαν, σκορπίζοντας τον φόβο στις καρδιές των εγκληματιών, έχουν οδηγήσει τον Μπρους Γουέιν στη σκιά της Γκόθαμ Σίτι. Έχοντας μόνο λίγους και πιστούς συμμάχους -τον Άλφρεντ Πένιγουορθ και τον υπαστυνόμο Τζέιμς Γκόρντον- ανάμεσα σε ένα δίκτυο διεφθαρμένων αστυνομικών και προσώπων υψηλού κύρους της πόλης, ο μοναχικός τιμωρός έχει εδραιωθεί ως η απόλυτη ενσάρκωση της εκδίκησης ανάμεσα στους πολίτες. 

3

Όταν ένας δολοφόνος στοχοποιεί την ελίτ της Γκόθαμ με μια σειρά σαδιστικών μηχανορραφιών και ίχνη κωδικοποιημένων στοιχείων, στέλνει τον μεγαλύτερο ντετέκτιβ του κόσμου σε μια έρευνα στον υπόκοσμο, όπου έρχεται αντιμέτωπος με τη Σελίνα Κάιλ/γνωστή ως Κατγούμαν, τον Όσβαλντ Κομπλποτ/γνωστό ως Πιγκουίνο, τον Καρμίνε Φαλκόνε και τον Έντουαρτ Νάστον/γνωστό ως Ρίντλερ. 

Καθώς τα στοιχεία τον οδηγούν όλο και πιο κοντά στον δράστη και τα σχέδια του γίνονται πλέον ξεκάθαρα, ο Μπατμαν πρέπει να σχηματίσει νέες συμμαχίες, να ξεσκεπάσει τον ένοχο και να φέρει δικαιοσύνη στην Γκόθαμ Σίτι που για χρόνια υποφέρει από την κατάχρηση της εξουσίας και τη διαφθορά. 

Περισσότερα για την ταινία 

Σεναριακή Πηγή

Σειρά κόμικ (χαρακτήρες): Batman των Bob Kane, Bill Finger.

Πρωταγωνιστούν: Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Peter Sarsgaard, Andy Serkis, Colin Farrell

Σκηνοθέτης: Matt Reeves

Παραλειπόμενα

-Ακόμα ένα reboot του σκοτεινού υπερήρωα, με σκοπό από την DC Films να αποτελέσει την απαρχή για ένα νέο σύμπαν χαρακτήρων της (με ψευδώνυμο Earth-2). Ο αρχικός προγραμματισμός μιλούσε για δύο σίκουελ και δύο spin-off τηλεοπτικές σειρές στο HBO Max.

-Το 2013, ο Ben Affleck κλήθηκε να ντυθεί με τη στολή του Μπάτμαν για λογαριασμό του DC Extended Universe. Από τον επόμενο χρόνο, η Warner Bros. αποκάλυψε ότι σχεδίαζε μια σόλο ταινία για τον ήρωα, στην οποία ο Affleck δεν θα ήταν μόνο πρωταγωνιστής, αλλά και σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος. Το 2016, Affleck και Geoff Johns είχαν έτοιμο ένα στόρι που τοποθετούνταν χρονικά μετά τα Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης (2016) και Justice League (2017). Η επιστράτευση χαρακτήρων από το DCEU είχε ήδη ξεκινήσει (με τον Λεξ Λούθορ/Jesse Eisenberg να αποκαλύπτεται ως Deathstroke, αλλά και να αναζητείται μια Batgirl), όταν τον Γενάρη του 2017 ο Affleck αποφάσισε ότι δεν θα είναι ο σκηνοθέτης, θέλοντας να επικεντρωθεί στον χαρακτήρα του Μπάτμαν.

1

-Σειρά ήταν να έρθουν στην επικαιρότητα τα ονόματα των Matt Reeves, Matt Ross, Ridley Scott, Gavin O’Connor, George Miller, Denis Villeneuve και Fede Alvarez ως αντικατάσταση του Affleck στη σκηνοθεσία. Επί χρόνια φαν του υπερήρωα, ο Reeves σκαρφάλωσε γρήγορα στη συγκεκριμένη λίστα, και ήδη από τον Φεβρουάριο του 2017 τέθηκε επικεφαλής στον σχεδιασμό. Με αρχικό στόχο να διατηρήσει τον Μπάτμαν εντός του DCEU, συζήτησε με τον Affleck, πριν αποφασίσει να πάει την ιστορία πιο πίσω, ίσως με έναν νεότερο ηθοποιό στη θέση του (όχι όμως ως origin-story). Όταν έφτασε το 2019, ο Affleck επιβεβαίωσε ότι δεν θα έχει καμία σχέση με την ταινία, και έθεσε επί αυτού αρκετούς λόγους: το διαζύγιο με την Jennifer Garner, την ταραχώδη παραγωγή του Justice League, την έλλειψη ενθουσιασμού για τον ρόλο, αλλά και το πρόβλημα του με το αλκοόλ.

Διάβασε Επίσης: Batman: Το τελικό trailer της νέας ταινίας με τον Robert Pattinson 

-Ο Reeves σχεδίασε τον χαρακτήρα του νέου Μπάτμαν πάνω στον Kurt Cobain, τυχαίνοντας να ακούει το Something in the Way των Nirvana καθώς συνέγραφε την πρώτη πράξη. Συγκεκριμένα κόμικς που τον επηρέασαν ήταν τα: Year One (1987) των Frank Miller, David Mazzucchelli, The Long Halloween (1996–97) των Jeph Loeb, Tim Sale, Ego (2000) του Darwyn Cooke, και Zero Year (2013–14) των Scott Snyder, Greg Capullo.

-Robert Pattinson, Nicholas Hoult, Armie Hammer και Aaron Taylor-Johnson ήταν στην τελική λίστα για τον κεντρικό ρόλο, με τον Pattinson να παίρνει γρήγορα κεφάλι. Ο Reeves τον είχε κατά νου από την εμφάνιση του στο Good Time (2017), αλλά δεν γνώριζε τότε αν ο ηθοποιός θα ενδιαφέρονταν. Εντέλει, ήταν αυτός και ο Nicholas Hoult που βρέθηκαν στην Καλιφόρνια για το τελικό screen-test. Ο Pattinson υπέγραψε για 3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ είπε το οκ επειδή ο Μπάτμαν δεν είχε υπεράνθρωπες δυνάμεις, και τον αισθάνονταν πιο κοντά σε κάτι που θα αναλάμβανε να παίξει. Μετά τη σειρά Λυκόφως αρνούνταν πεισματικά να συμπεριληφθεί στη λίστα αυτών που είχαν εμφανιστεί σε ταινία της Marvel ή της DC, κι όμως εδώ ήρθε σε κόντρα με τους φαν του Μπάτμαν, που θεώρησαν ότι έπρεπε να ανακληθεί η απόφαση, μαζεύοντας μάλιστα υπογραφές.

-Για την προετοιμασία του, ο Pattinson μελέτησε την ιστορία του Μπάτμαν, διάβασε όλα τα κόμικς που ήταν διαθέσιμα, και εκπαιδεύτηκε στο βραζιλιάνικο ζίου-ζίτσου.

-Ο Jeffrey Wright έγινε ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που ερμηνεύει τον Τζέιμς Γκόρντον. Ο ίδιος τόνισε το θέμα ως χαρακτηριστικό της αλλαγής της αμερικανικής κοινωνίας από το 1939 και την πρώτη εμφάνιση του Μπάτμαν, και ότι ο συγκεκριμένος ρόλος ποτέ δεν προκάλεσε κάποιο εμπόδιο για να μην μπορεί να ερμηνευτεί από έγχρωμο ηθοποιό.

-Ο Jonah Hill είχε περάσει σε διαπραγματεύσεις τόσο για τον Ριντλ όσο και τον Πένγκουιν.

-Η Zoe Kravitz, που πήρε τον ρόλο της Κατγούμαν περνώντας από screen-test μαζί με τον Pattinson, είχε δανείσει στον ίδιο χαρακτήρα τη φωνή της για το Η Ταινία Lego Batman. Υποψήφιες για τον ίδιο ρόλο ήταν οι: Ana de Armas, Ella Balinska, Eiza Gonzalez, Zazie Beetz και Alicia Vikander.

3

-Ο σχεδιασμός των νέων Batsuit, Batcave και Batmobile είχε ξεκινήσει πριν παραδοθεί το σενάριο, καθώς ο Reeves είχε από νωρίς καθαρή εικόνα για την εμφάνιση τους.

-Για να μεταμορφωθεί σε Πένγκουιν, ο Colin Farrell φορτώθηκε ειδική στολή για να γίνει εύσωμος και μια σειρά από προσθετικά μακιγιάζ. Ειπώθηκε ότι έγινε τόσο αγνώριστος, που κάποιοι δεν τον αναγνώριζαν στο πλατό.

-Αντίθετα με άλλες της παραγωγές, η Warner Bros. δεν σκόπευε να διακόψει τα γυρίσματα λόγω της πανδημίας, πριν όμως αναγκαστεί εκ των πραγμάτων. Αυτή η καθυστέρηση πήγε το φιλμ σταδιακά από το 2021 στο 2022.

-Η Warner Bros. έκανε δύο μυστικές δοκιμαστικές προβολές, που στη μία υπήρχε ένας “κρυφός” ρόλος. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, αυτός ο ρόλος ήταν του Barry Keoghan, που ήταν στην πραγματικότητα ο Τζόκερ, αφήνοντας την επίσημη του ιδιότητα του αστυνομικού ως παραπλάνηση.

-Στη viral καμπάνια προώθησης επίκεντρο ήταν ο ιστότοπος www.rataalada.com, όπου ο επισκέπτης μπορούσε να λύσει γρίφους του Ριντλ, αλλά και να “συνομιλήσει” μαζί του. Τα παιχνίδια από την ταινία κυκλοφόρησαν από τη Mattel (Hot Wheels), τη Lego και τη McFarlane Toys (action-figures).

-Το HBO Max θα κάνει υπομονή 45 ημερών από την κινηματογραφική πρεμιέρα, πριν ενσωματώσει την ταινία στην πλατφόρμα του.

Από τις 3 Μαρτίου στους Κινηματογράφους

- K Cineplex & The Mall of Cyprus Λευκωσία

-Rio Premier (The Mall of Nicosia)

- K Cineplex & Ριο Λεμεσός

- K Cineplex Πάφος

-  The Mall of Paphos Πάφος

Αν θέλεις να παρακολουθήσεις την ταινία μπορείς να επισκεφθείς τον λογαριασμό της Αvant-Garde στο Instagram  για να διεκδικήσεις μια διπλή πρόσκληση 

 

Loader