Κανονικά θα γίνει το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2020

Κανονικά θα γίνει το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2020

Με σημαντικά μειωμένο κόστος συμμετοχής

Διάβασε το κείμενο που μας στάληκε από τη διοργάνωση:

Μέσω της προτεινόμενης λύσης για επίτευξη καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε μια εποχή που οι όποιες προκλήσεις φαντάζει αδύνατο να ξεπεραστούν είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2020 θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί!

Στόχος μας είναι να παρέχουμε ευκαιρίες και να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες όπου έμπειροι επαγγελματίες της τέχνης και αναδυόμενοι μουσικοί και καλλιτέχνες μπορούν να συνευρεθούν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Τις τελευταίες εβδομάδες δουλέψαμε σκληρά για να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και ταυτόχρονα να βρούμε τρόπους διεξαγωγής της 7ης έκδοσης του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος με στόχο να παραμείνουμε πιστοί στις αρχές της διοργάνωσης. Είμαστε τώρα πιο ενθουσιασμένοι από ποτέ για να επανενωθούμε με το σύνολο της κοινότητας των εισηγητών, καλλιτεχνών, σπουδαστών και κοινού, στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2020.

ωσγσγσγσ

Το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος επιστρέφει για έβδομη συνεχή χρονιά από τις 23 μέχρι και τις 28 Ιουλίου στο χωριό Κάτω Δρυς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ εννέα εργαστηρίων, τα οποία θα εισηγηθούν έμπειροι επαγγελματίες της μουσικής και καλλιτεχνικής βιομηχανίας από την Κύπρο, την Ισπανία, την Ελλάδα, τις Η.Π.Α. και τη Γερμανία. Στη φετινή διοργάνωση, θα παρουσιαστούν ανάμεσα σε άλλα, εργαστήρια τζαζ, film scoring, ανατολικής μουσικής, αλλά και θεάτρου, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να ενταχθούν σε ένα δίκτυο καλλιτεχνών, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους σε μία από τις σημαντικότερες μουσικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια.

 Μέσα στην πάροδο των χρόνων, το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος λειτουργεί ως η γενέτειρα πολλών μουσικών και καλλιτεχνικών συνεργασιών. Τα τελευταία χρόνια, συμμετέχοντες των εργαστηρίων κυκλοφόρησαν δίσκους, εμφανίστηκαν σε πολυάριθμες εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο και στο εξωτερικό, κτίζοντας ταυτόχρονα ένα συμπαγές καλλιτεχνικό δίκτυο. 

Στόχος του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος, είναι να καλλιεργήσει πρακτικές γνώσεις και ανταλλαγές ιδεών μεταξύ των φιλοξενουμένων καλλιτεχνών, σπουδαστών και συμμετεχόντων με διαφορετικό υπόβαθρο. Σε αυτά τα πλαίσια, κάθε βράδυ το κοινό μπορεί να απολαύσει δωρεάν συναυλίες και ανοιχτά jam sessions στο καφενείο του χωριού, όπου όλοι είναι ελεύθεροι να λάβουν μέρος. Επίσης, απώτερος σκοπός της διοργάνωσης είναι η δημιουργία μιας μακροχρόνιας υβριδικής κοινότητας, που να χαρακτηρίζεται από συνεργασία στον τομέα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς και η παραγωγή και διανομή καλλιτεχνικού έργου.

γσγσγσγσ

Αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες αυτό τον καιρό, εμείς, μαζί με την ευγενική βοήθεια των μακροχρόνιων χορηγών και συνεργατών μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε ένα σημαντικά μειωμένο κόστος συμμετοχής από €180.00 σε €95.00, καθώς και σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές ενοικίασης για όλα τα αγροτουριστικά καταλύματα του χωριού, στα οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν κράτηση μέσω της διοργάνωσης. Έχουμε επίσης διευθετήσει ώστε η τιμή για τα 5 μεσημεριανά γεύματα να μειωθεί από €40.00 σε €36.00.

Με την πολύτιμη βοήθεια του Κοινοτικού Συμβουλίου του Κάτω Δρυ και σύμφωνα με τα εκάστοτε μέτρα της κυβέρνησης για συγκεντρώσεις σε συναυλίες και αίθουσες διδασκαλίας, η διοργάνωση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προσφέρει ένα υγιές περιβάλλον κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και των συναυλιών, καθώς και ένα υπαίθριο κατασκηνωτικό χώρο τον οποίο μπορούν να απολαύσουν οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες.

ξφξφξφξφ

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη, τη συνεργασία και την αφοσίωση στο εγχείρημά μας, τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο, την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο, τους συνεργάτες ιδιοκτήτες αγροτουριστικών καταλυμάτων των χωριών Κάτω Δρυς και Λεύκαρα, τους προμηθευτές φαγητού μας Το Κουζινάκι της Σταυρούλας και το Κοινοτικό Συμβούλιο του Κάτω Δρυ. Όλοι οι εισηγητές των εργαστηρίων μας θα είναι παρόντες όπως έχει προγραμματιστεί, και σε περίπτωση που υπάρχουν περιορισμοί στις πτήσεις θα ενημερώνουμε και θα αναπληρώνουμε ανάλογα το επηρεαζόμενο μέρος του προγράμματος.

φσφγσγσ

Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αμερικανική Πρεσβεία Κύπρου

Υποστηρικτές: Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Δρυ, Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο

Loader