Κάποτε υπήρχε ένας άλλος

Κάποτε υπήρχε ένας άλλος

Videodance – Εικαστική Εγκατάσταση

Toν μήνα Οκτώβριο το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ φιλοξενεί στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα theYard.Residency.20 την συμμετοχή Κάποτε υπήρχε ένας άλλος. Η δράση περιλαμβάνει την προβολή videodance και εικαστικής εγκατάστασης στον χώρο και φέρνει μαζί τις διαφορετικές πρακτικές των καλλιτεχνών Μελίτα Κούτα (γλυπτική, κεραμική) και Pascal Caron (χορός, περφόρμανς). Τα αντικείμενα, η ύλη και η κίνηση συνυπάρχουν στην προβολή και στον χώρο.

Αισθανόμαστε ένα μυστηριώδες θαυμασμό προς τους ανθρώπους που περιφέρονταν στην γη, πριν τόσες χιλιετίες, σε προϊστορικούς χρόνους, και για μια τόσο μεγάλη χρονική περίοδο που το μυαλό μας απλά αδυνατεί να κατανοήσει τα δεδομένα της ζωής τους. Πώς μπορείς να έρθεις κοντά σε αυτόν τον ριζικά διαφορετικόν άλλον;

Η κεραμική αποτελεί μια από τις πρώτες τρισδιάστατες καλλιτεχνικές δραστηριότητες του ανθρώπου. Σε κάθε χορό, κάτι επιβιώνει που είναι προγενέστερο του χορευτή. Μαζί, η κεραμική και ο χορός δημιουργούν εικόνες όπου “ο δικός μας” κόσμος αναστέλλεται. Γίνονται μάρτυρες ενός άλλου τρόπου του να υπάρχεις στον κόσμο.

Στην ταινία που προβάλλεται, ο ερμηνευτής μεταμορφώνεται, με τον ίδιο τρόπο που το κεραμικό είναι η μεταμόρφωση της ύλης, του χώματος, της γης. Ο κεραμίστας ξορκίζει την ύλη.

Ο πηλός ανακαλύπτει τη συγγένεια του με την πέτρα, με τη φωτιά, με το κενό. Το σώμα, τη σχέση του με τον πηλό.

Συντελέστες

Κινηματογράφηση: Μελίτα Κούτα

Μοντάζ: Pascal Caron

Ερμηνευτής: Pascal Caron

Εικαστική εγκατάσταση: Μελίτα Κούτα

Μουσική: Γιώργος Στεφανακίδης

Σχεδιασμός φωτισμού: Μαρτίνος Θαλασσέτης

Φωτογραφία: Μελίτα Κούτα

Πληροφορίες

Ημερομηνίες: 2 – 4 Οκτωβρίου

Ώρες λειτουργίας: 18:00 -22:00

*Κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας, είναι πιθανόν μια χορευτική περφόρμανς να λάβει χώρο σε κάποιες ακαθόριστες στιγμές.

Πληροφορίες: 99430378

Eισοδος ελεύθερη

Διάρκεια Φιλοξενίας: 7 μέρες

Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός

Loader